Bloggintresserade

tisdag 2 februari 2010

TISDAG och studiedag

... det innebär hemstudier för eleverna ;-) och föreläsningar etc. för skolpersonalen :-!

**********

Lite som att trampa i sirap denna morgon, men nu är frukosten på plats, kläderna på... dessutom på rätan och på rätt håll... Jag vet för jag har kollat idag :-). En dag förra veckan kom jag hem och upptäckte synliga sömmar på mina leggings... Konstigt :-D

Kanske bara jag som brukar göra sådan fadäser? Men den där gången då jag satt på bussen på väg in till jobb och upptäckte att jag hade en svart mockasko med lackdetaljer och en 3-färgad mockasko annars av samma Gabormodell. Häftigt och dessutom veta att så får det vara resten av dagen :-) Nu är det ju ändå så att det oftast blir rätt utan några misstag hade inte livet stuckit ut :-!

**********

Idag lovar SMHI 1-2 dm snö här i södra Skåne. Kan väl vara kul med lite snö tycker Mats och jag...

**********

... snabbt sportlovssnack vid frukosten och vi planerar en ledig dag för Mats och tripp in till isbanan.


Älskade åka skridskor som barn och mäkta stolt över att kunna prestera mindre piruetter.

http://translate.google.se/translate?hl=sv&langpair=en%7Csv&u=http://www.icesk8.com/clipart.htm

Visst lite sitter det kvar i ryggmärgen men som med så mycket annat handlar det för min del om ominlärning efter min stroke. Läs inte omöjligt men eftersom jag har en skada som inkräktar på balansnerven är det öva och öva som gäller.






Mats lirade hockey, redan tidigt på hög nivå som ni ser ;-)


... så ni kan ju tänka er att vi spenderade en del tid på is då barnen var yngre.

**********

Hemma igen efter jobb; information och processen påbörjad angående den nya gymnasieskolan och ny skollag.










En vända inom Röda korset i väntan på bussen. Lite smått i en påse såklart med hem för en billig peng (25 kronor).








En broderad kudde lite annorlunda med små pärlor. Två broderade dukar, en fabriksny halsduk i rött ylletyg samt två oanvända kökshanddukar från Båstadsvävaren vävt i gåsögon.

Sen en promenix med Charlieboy, nu rätt seg!


**********


I Huvudet på Ingela:


Nä nu får det minsann snart börja snöa om det ska hinnas med 1-2 decimeter idag. Inte en flinga ännu!


(14.58) Nu börja det!




Ikväll årets konstutlottning. Förra året vann jag Kristina Anselms "Anksteg" så jag räknar inte med någon vinst det här året.


Vill du veta mer om tavla och konstnär?

http://hem-tradgard-design.blogspot.com/2009/01/kristina-anselm.html


**********

9 kommentarer:

Anonym sa...

Hej där, gårdagens värmebölja med nollgradigt mitt på dagen och snöfall har idag blivit -8.6C och snöfall. Abrupt uppvaknande idag, satte mig vid datorn med kaffekoppen och gick till din blogg... bluescreen och datorn stängdes av... suck, förhoppningsvis något internt registerfel eller datt. Ta't försiktigt i skånesnön idag Pinglan!


Ann

Anonym sa...

Taskigt att inte ni får vara lediga. Snart kommer jag till skåneland...mysigt. Då ska vi titta på sharpe :) När han ni lov?

Puss och kram eva
Nu ska det säljas....

Anonym sa...

Undrar - var är då kvinnornas test....

"Testet avslöjar om du kan få stroke
Äldre män som presterar dåligt på ett enkelt siffer- och bokstavstest löper flerdubblad risk att insjukna i hjärninfarkt, visar en ny svensk studie som i dag publiceras i den ansedda facktidskriften Neurology."

http://www.expressen.se/halsa/1.1866555/testet-avslojar-om-du-kan-fa-stroke


Ann

Anonym sa...

Hoppas du njöt riktigt av den tillfälliga värmeböljan. Lite jobbigt med dessa tvära kast lätt att det blir förkylt... vår Kalle är ju nästan aldrig sjuk men nu är han och dessutom i magen. Nästan snäppet värre faktiskt, tycketr jag.

Mörkrädd kan man bli för datorspel det är ju inte alltid det går lika bra som det gjorde för oss nu sist vad gäller informationen men det kostar och känns onödiga pengar för att andra sprider skit på nätet.

Nä nu får det minsann snart börja snöa om det ska hinnas med 1-2 decimeter.

Härligt med dessa awarder men som du säger Ingmarie svårt att ta till sig positiv kritik. Varför är det ibland lättare att snappa på annat? Nä nu måste jag se vad ni andra har skrivit som jag har räckt över stafettpinnen till.

Egentligen Lena tyclte jag att även du skulle få den men såg att du redan hade haft den... bara så du vet!

Sportlov? Vecka 8!

Ingela

Bestemor Drillo sa...

Det er ikke bare du som gjør slike rare ting! I forrige uke la jeg mine nyinnkjøpte sokker i kjøleskapet ! Det setter en spiss på tilværelsen for da får de andre ha det litt roligt!!!! Klem til deg;)

Ingela sa...

Hahahaha...:-D

Rätt kul när man väl hittar dom, paketen rätt likt ett påläggspaket så det var kanske inte så konstigt inte alltid man är riktigt med svängarna!

Fånga dagen sa...

Du den fadäsen känner jag till. Gick flera timmar med jumpern på vrånga. Och det kan jag lova att hade inte någon påpekat det för mig så hade jag gått så till tandläkaren också. Jag försvarar mig med att jumprar ofta är lika på båda sidor. Phu
Kram Lena
P.s Snö på väg här det känns i luften.

Birgitta sa...

Här skulle också snö idag. Tror det har kommit lite ikväll. Men nu räcker det.
Ha det så gott.
Kramis Birgitta

Ingela sa...

Ann har inte hunnit kolla länken som du skicka men det ska jag göra idag. Saknat ditt morgonmejl i någon dag. Precis som du skriver brukar jag slänga mig på datorn om morgnarna... men jag vet, ibland är det som om tiden och livet inte vill räcka till :-)

Man kan konstatera av detta att vi iallafall är några som gör tokiga saker ibland. Egentligen tror jag alla gör det, men väljer att hålla tyst om det... Men visst är det så att ett gott skratt förlänger livet Ing-Mari?! Och visst la man upp ett rejält garv åt dina strumpor i kylen Bestmor och din tröja Lena!!! Många gånger är det svårt att skratta åt sina egna misstag, nog där skon klämmer (tror jag) ;-)

Längtar efter att hålla om dig till helgen Eva-Katrine. Nu i veckan Bröllopsmässa visst i Valje såg jag!