Bloggintresserade

torsdag 25 februari 2010

GRÖN

Bara en tanke;

Melerade ögon
Gul, grön, blå, grå
Undrar
Är det därför jag attraheras av så många färger?
Färgerna liksom sugs in i svarta hålet!
Attraheras av olikheter

gång efter annan
Väljer att lyfta fram och njuta av olika

beroende på sinnesstämning,
beroende av ålder
beroende av årtid
beroende av kontraster
Vackra Anna lär ha haft ett blått och ett brunt öga
Kanske anlag?
Vilka färger drogs hon till?

Mitt val idag faller på grönt

Tålamod idag galet fel med BLOGGER!!!

Kan det bli mer vår än när storken har anlänt?


Vid Ängshyddan en tidig vårdagFrigående höns i Olseröd (konstnär Pia Carlström)Tidig maj, vandring på Brösarps backar...
... bland mängder av gullvivorEn metare sitter vid Snogeholms damm under bokarnas skira grönska och njuter av stillhet och närheten till naturen


Parkfotot ;-) är taget här i Paradiset . Man skulle kunna kalla det i väntan på våren.Då vi var på cykelutfärd på Ven med Maria och Nisse. Här ett tjusigt blomster arrangemang med lerblommor. Snyggt! Har du varit här Gudrun? Det har du så klart? Annars värt ett besök med tanke på ditt intresse!

Vilka underbara clematis de matchar min tröja. På väggen till drivhuset hänger en tavla en sådan hade jag också gjort. Det var här Nisse fick idén till att bygga in en bit av sin damm in i drivhuset :-)
Här färdas vi på ån i Maria och Nisse lilla båt . Kan det bli bättre en varm sommardag med picknickkorgen med ut i båten?
Nästan trolskt ljusSagolikt vackert!
Pittoreska Smedjan i Stockholms skärgård

Vid slutet av sommaren kunde vi se slutet av trädäcket.Runt hörnet vy igenom en av portalerna som täcks av blåregn. Detta har inte blommat ännu men grönskar väldigt. Har inte gett upp än. Sjöstenen i hörnan arrangerade vi också förra året och Mats lade sjöstensplattor (50X50) under tokvindan.
I backen till höger om oss har vi ännu ett rum som avslutas med dels körsbärsträdet som jag visade häromdagen och längst ut till gamla ekplanket en liten damm.Den bebos av som ni kanske kan se i det för dagen passande gröna vattnet ;-) olika slags fiskar. Förra året experimenterade jag med näckrosrötter som jag planterade i mina gamla nylonstrumpor fyllda med lera...Runt dammen finns allskönsblandning eller varför inte Perssons blandning planterad. De flesta fådda sticklingar... insprängt mängder av Kirskål. Har inte provat att äta dem, men det borde man!!!


I Rom pga platsbrist låg trädgårdarna på hustaken.

Den här mannen har slagit sig ner vid ett vattenpöl, förstenats men ser bekväm ut även med det eller hur?Upptakt för skolpersonalen på Tjärö i Blekinge skärgård


Bland aktiviteterna bergsklättring för hågade.

Så fann jag då ett kort på vår vildvuxna och väldoftande Clematis vitalba (skogsklematis). Är det inte fantastiskt jag klipper ner den varje vår och den växer så det knakar.

Idag är Blogger hopplöst bilder försvinner och enorma mellanrum skapar sig själv. Fy farao.

Det kommer mera...Hela eftermiddagen har gått åt till att hjälpa Kalle med grovstädning efter hantverkarna medan han är på jobb. Det är en födelsedagspresent kan man säga. Torkat plattor efter fogning har jag oxå gjort därute och nu är jag trött! Skulle nästan tro att han nu känner sig inspirerad till att själv ge sig på skåp och lådor. Ibland behöver man lite hjälp på traven. Konstigt att det ibland går lättare till andra.

Saknar dig idag Ann var är du?

4 kommentarer:

Gudrun sa...

Så underbart, grönt är verkligen skönt.
De ljusa spröda nyanserna, när solen skiner igenom ett skirt lövträd, när backen lyser vit och solen värmer.
Åhhh vad jag längtar.
Ha en bra dag.

Petit Eyekiss sa...

Grönt är en lugnande färg. Så skönt det ska bli när vi får det att se på igen. Jag är trött på vitt, vitt
En lugn och skön dag önskar jag dig!
Elisabeth
Tack för den vackra musiken!

Anonym sa...

Va fina bilder du lagt upp mamma :)

vA INTE SUR PÅ BLOGGER, Ibland är datorer så :)

Puss och kram eva

Bestemor Drillo sa...

Tusen takk for en underbar tur du har tatt oss med på! Grønt er en vakker farge som gir oss vår;))
Her laver snøen ned!
Klem og god helg!!