Bloggintresserade

onsdag 10 februari 2010

SUCK... om livsmedel

Varför inte ta en allvarlig titt på denna artikel från Aftonbladet och vidare en fundering över fusket i maten. Som du ser Ann får du här ett alldeles eget inlägg mer eller mindre anonymt (Frågan är om hjag lyckas hålla mitt finger borta ifrån det ;-) Men jag hoppas att du bidrar med din syn här i mitt namn.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6575914.ab

***********
... Och om naturens utveckling:


Ja, jag kan ju direkt signalera min febriga tanke om detta... vore det ett sätt att avtvinga oss... nästan ett löfte om att inte handla något kött av dagens storproducenter? Isåfall skulle det ju vara ett välkommet tillslag för att förbättra hälsan och miljön. Med tanke på stort metangasutsläpp från ex. korna genom att de måste förbränna och bearbeta i alla sina magar. I ett längre perspektiv för de djur som får leva genom en ekologisk och förhoppningsvis human djurhållning.

Men frågan är om det är realistiskt att tänka att hushållen är villiga att avstå kött på bordet eller återgår till självhushållning för att uppnå detta? Eller att avstå från arbetstillfällen? Mindre pengar i börsen och dyrare produkter?

... Dvs. ställa upp för en hållbar miljö för efterkommande? Utsläpp av växthusgaser sker ju hela tiden naturligt i o m ex. fotosyntesen, genom att vattenånga är en mycket stor naturlig bov och det kan vi inte påverka... Nödvändig och välkommen, men så kommer vi till ex. uppvärmning, fabriker-tillverkning kontra ex. återvinning, bilkörning eller tex det här med maten... där finns också mycket att göra.




Första steget till en hållbar utveckling måste vara upplysning, men framförallt att inte resignera utan att alla gör något.

Hallå där det här var en febrig kraftanstängning :-)... hade varit riktigt uppskattat med en reaktion för jag är viss om att många får en tanke. Genom debatten om än så liten och tillsammans kommer vi vidare!

Kommentar från Mor;

"Inte alls lätt att kommentera allt det som du formulerar så bra
med dina ord!
Hos oss är vi väldigt noga med att sortera vårt avfall.
Så på en månad blir det bara 2 mindre soppåsar i restavfall.

Ibland tänker jag: Det var bättre förr när det var små jordbruk och man var
väldigt rädd om sina djur. Jag mår illa när jag råkar se dagens sätt att
uppföda. Vi hade till och med griskultingar inne i köket när de var så små
att de inte hade ork att dia. Ibland räckte inte heller suggans spenar till alla.
Jag hoppas att något ditåt kommer att hända i framtiden".


Inga kommentarer: