Bloggintresserade

söndag 28 februari 2010

SÖNDAG

... en vilodag från blogg? Men, jag finns här, har njutit av härligt vårväder, sol och plusgrader gjorde det behagligt att skotta bort mer snö från altanen och plattorna runt uterummet. Ja, nu gick det ju inte att komma igenom allt, men det man har tatt som farmor sa det har man tatt. I uterummet förvarar vi ju saker som fortfarande är osorterade från garagets förråd. Hade ju bara fattats att det skulle bli översvämning här. Nu får det räcka. Jag har ju hunnit ta mig igenom en hel del men där finns en hel del kvar.

Vi har ju en läcka i vårt platta tak på garaget och imorgon ska de faktiskt komma hit från takläggningsfirman, som har varit och tittat på det tidigare, och försöka börja åtgärda detta. Oh, vad skönt det ska bli. Utrymmet måste torkas ut ordentligt och även innertaket bytas. Och Mats ser fram emot att kunna inreda sin verkstad i det aktuella utrymmet.

Idag blir det söndagsstek i Paradiset och den står nu och puttrar på spisen. Ska bli jättegott. Faktiskt ett bra tag sedan vi hade det på matsedeln



**********

Då jag var 17-18 år arbetade jag två somrar på ett ålderdomshem utanför Hässleholm. Faktiskt bodde där ett par i rummen bredvid varandra med en dörr emellan rummen. Tror att det var enda paret på hela hemmet och de var så goa. Efter kvällskaffet och då det var lugnt stannade man mer än gärna till just hos dem för de hade så mycket att berätta. Jag förstår inte för jag är inte människa att komma ihåg vad hon hette., hon var så duktig på att handarbeta framför allt på att virka. Hon hade gjort ett vackert sängöverkast av något som hette Bohusrutor. Vad mannen hette minns jag väl, det var Johan. Han täljde sina gubbar och gummor och djur främst fåglar. Det var viktigt med hur han målade dem. Alla var personligheter rätt lika men inte riktigt. Jag köpte två par för en billig peng och de står där som i tyst samförtånd än idag uppe på hyllan som löper längs där det höga innertaket möter det lägre ursprungliga i vårt vardagsrum. Tänk det är nu över 35 år sedan! Kan man fatta?




Sedan knöt han en sorts fönsterprydnader i Filetteknik. Konstigt att jag minns det namnet för det är inte något som jag annars har någon erfarenhet av. Slog upp begreppet och fann följande länk:

http://www.google.se/imgres?imgurl=https://www.storesonlinepro.com/files/1917712/uploaded/Linen%2520Stitch%2520-%2520Filet%2520Lace%2520by%2520the%2520Sea.jpg&imgrefurl=http://www.filetlace.net/history&h=300&w=300&sz=52&tbnid=MDY1lhLIXR5LdM:&tbnh=116&tbnw=116&prev=/images%3Fq%3DFilet&hl=sv&usg=__scUMkUqx-QpMc10QJj279oCVX0I=&ei=8K-KS8DBEcn3-Abel9HjDQ&sa=X&oi=image_result&resnum=9&ct=image&ved=0CCcQ9QEwCA

En trevlig sida med mönster även på stickat och virkat :-)

http://www.google.se/imgres?imgurl=http://megan.cc/FiletMat/filetMat2.jpg&imgrefurl=http://megan.cc/FiletMat/&h=376&w=570&sz=31&tbnid=5yXT0cSza5Wa0M:&tbnh=88&tbnw=134&prev=/images%3Fq%3DFilet&hl=sv&usg=__q3fqrOKvmTmQP-y444A5-uOTREQ=&ei=8K-KS8DBEcn3-Abel9HjDQ&sa=X&oi=image_result&resnum=6&ct=image&ved=0CCEQ9QEwBQ

3 kommentarer:

Gunilla sa...

Skojar du har ni SOL.
Här vräker snön ner och det har det gjort i flera dagar , inget stopp här inte.

Ha det gott jag väntar på solen:o)

Kramen/Gunilla

Gudrun sa...

Hej!
Det går ju inte att bara stå framför datorn, lite annat behövs ju också göras. ;) tror jag.
Hoppas ni får ordning på vattenskadan snabbt, sådant är inte kul.
Ha en fortsatt mysig dag.
Kram

Petit Eyekiss sa...

Har varit inne hela dagen idag. Blev lite trött efter gårdagens nöje.Solen tittade fram här några korta stunder, men nu ligger dimman tät igen.
Fina gubbar du har uppe på hyllan.
Vissa människor lämnar spår efter sig.....