Bloggintresserade

lördag 13 februari 2010

BAKOM GARDINEN


Ingen lätt potatis att sova denna natt. Så befinner jag mig alltså här igen med en kopp värmande honungsvatten. Tänkte att det måste vända snart men det har det då inte gjort än :-( "Men nu é de ju som det é"






Vad jag kan se -4 grader ute och det har kommit en hel del ny vit snö under natten.


Något senare:
Ja allt är inte vad det ser ut att vara; snön är inte blå jag lovar.




Sugna på snötårta?

Det får mig osökt att tänka på en väldigt bra film som heter "Snowcake" På baksidan av DVD:n läser jag


Snow Cake är en gripande berättelse om kärlek, vänskap och det kontroversiella förhållandet mellan en man och en kvinna på flykt från sitt förflutna,en autistisk mor som nyligen förlorat sin dotter och en passionerad kvinna som är rädd för äkta engagemang
Har ni inte sett den? Varför inte göra det?

**********



Tror att Mats är rätt gla för att slippa ge sig ut och köra denna morgon och det är jag med!!! Istället planerar han och Kalle sätta klinker i hans dusch och toa. Kalle gillade nog vår gästtoalett för det stannade vid likadana grafitgrå plattor (modell större) samt en 2-radig mörkare nyans mosaik i mitten på väggen. Fint ska det bli :-)


Kanske inte världens bästa tid att vara utan toalett och vatten men kanske lika bra att passa på då cisternen var tömd och det ännu inte är läge för något garagetak...


**********

Känner för att dela med mig av en av mina favoriter. Vet att den har varit med i min blogg tidigare ;-) Men det här är ett sådant tillfälle där det är väl värt att upprepa sig:






























Jag spelar för livet för allting som växer
som lever och andas och föds och dör.
Jag spelar för livet jag vet inget annat
som ger både mening och dagligt bröd
Jag spelar för livet jag sjunger för full hals
Jag leker med toner och kysser ord
Jag spelar för livet
Med huvet i himlen och fötterna dansar på Moder jord
Jag spelar för livet, natt å da
Jag spelar för livet, sån e ja
Jag spelar för livet, da å natt
Jag spelar för livet, därför att
Jag spelar för livet
Jag spelar för livet med bultande hjärta
och själen bräddfull av glädje och sorg
Jag spelar för livet jag våndas,
jag njuteroch säljer min möda på månglarnas torg
Jag spelar för livet och glömmer bort döden
för vid den horisonten syns inget ljus
Jag spelar för livet och litar på tiden
som alltid har växt till nästa nu
Jag spelar för livet, sån e ja
Jag spelar för livet, natt som da
Jag spelar för livet, da å natt
Jag spelar för livet, som besatt
Jag spelar för livet

**********




Pling lät det från mobilen. Minsann vankas det rotmos i Småland :-) Ser gott ut, det var minsann inte igår det stod på borden här i Paradiset.




Ann: "Skumt väder- snön yr framför disig sol och vi har värmt oss med hemlagat rotmos ;-) "

*********







Nu kallar min säng på mig, tänker krypa ner med min nya Sköna hem så jag pallar Melodifestivalen ikväll. Så vrålförkyld så det finns inte BLÄ!



**********

Lotte i Tygaffären har sporadiska öppettider ytterligare 4 veckor och nu hade hon plockat undan fler pappackar till tyger samt rullar för att kunna bringa ordning bland materialen. Pälsade på mig en kort stund imorse och så skjutsade Kalle mig ner till butiken : Hem kom jag med detta samt en packe tyger med 6 olika tyger för 418 sammanlagt bla ett Laura Ashley och ännu åtminstone ett av högsta kvalitet...






4 trådrullar, en lång öppningsbar blixtlås (till min älsklingfleese), en vit krage med engelskt broderi, spets, linband, samt ett hemvävt brett band och 2 andra allt för 152 kronor :-)


Börjar nu få bra


Ordning på tyghyllan




Längtar efter att inspirationen ska infinna sig och framför allt till att tiden och orken återkommer. Först andra måsten. Då jag kommer igång kan jag inte sluta, jag vet... Till höger hänger en egenkomponerad broderad liten väska med små pyttepärlor so jag gjorde för något år sedan.





4 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Pinglon, vi har ett tunt lager pudersnö ovan all gammalsnö efter natten. Domherrarna pickar efter solrosfröna under fågelbordet som dolts under nya snön.

Hoppas ni hade myspys igår kväll och att du kryat än mer på dig, ta't lugnt, ta en Toy och ha en fin lördag!

Ann

Unknown sa...

Hej på dig, igen!:-)
Nej, jag läste inte ditt inlägg om språket sist jag var här.Tittade inte så långt ner just då, men nu har jag läst det. ja det finns mycket att säga om språk och dialekter.Jag kan ju säga att jag inte gillar hur talspråket breder ut sig i skriftspråket.När jag gick i skolan fick man lära sig ordentliga meningsbyggnader, men nu kan ju ungdomar knappt skriva vettigt.Det skrivs som det pratas och det är synd.Det vattnar ur vårt vackra språk tycker jag.
Kul att du vill vara med i min tävling.Jo, om du vill ha 2 lotter i tävlingen, så behöver du länka.Gör så här isåfall: Dubbelklicka på min GiveAway-bild, då går det att spara den som det namn du själv vill.Sedan går du in under "Anpassa"(menyraden längst upp på bloggsidan)och då kommer du in på layoutsidan.I sidospalten ligger ju alla dina olika gadgetar och slideshower.Gå allra längst upp och tryck på "Välj gadget".Då får du upp en lista med olika val.Scrolla ner tills du ser att det står bild, och dubbelklicka på plustecknet där. Då öppnas den gadgeten. Där kan du fylla i att det är tävling hos mig och så trycker du på där det står bläddra för att hämta bilden som du sparade(min GiveAway-bild).Sedan är det ytterligare ett fält som ska fyllas i, nämligen Http.Då går du in till mitt tävlingsinlägg och trycker på rubriken.Då kommer rätt adress upp i webbfältet, allra överst på sidan.Markera httpadressen där och kopiera den ex gm att trycka Ctrl+C-tangenten samtidigt.Nu kan du klistra in den adressen i bildgadgeten genom att högerklicka på http-fältet och välja "Klistra in".Tryck på de orden.Vips så är adressen i fältet.Nu sparar du hela altet längst ner gm att trycka på Spara.Nu har du länkat till min tävling.Se bara till att http inte står upprepat två gånger i adressen för då funkar den inte.Alltså själva ordet "http".Pust!Har du blivit något klokare på hur du länkar?Det här blev en hel novell hos dig, hummm.
Bäst att sluta innan den tar formen av en roman istället,fniss.
Ha en underbar fortsättning på helgen och en fin Alla Hjärtans Dag!Kram fr mig!/Karin

Petit Eyekiss sa...

Hoppas att du trots förkylningen kanta emot en Alla Hjärtans kram.
Elisabeth

Fånga dagen sa...

Hallå där!
Men hur länge ska du gå och må halvrisigt då? Inget vidare men sånt är livet nu tror jag, känner av hosta och snuva jag också igen, men jag ska göra som du honungsvatten i massor.
Kul att du gillar mina tavlor jag har fått enormt mycket ros de här dagarna så nu brinner det i kroppen av lust att fortsätta måla.
Vad kul att dottern börjat måla så smått, jag såg det, peppa henne mer för det ger enorm energi när man finner sin stil och känner glädjen i att skapa.
Jag önskar dig en fin lördag trots att du inte är riktigt kry.
Kram Lena