Bloggintresserade

onsdag 24 februari 2010

GRATTIS

... ja så är det en sådan dag i Paradiset för just idag fyller Karl-Mikael år. Själv önskade han bort sång och hurrande på morgonkvisten på sin lediga dag. Men något annat lär det bli frampå dagen. Mats skulle ju vara ledig en dag i denna veckan och valet föll då av naturliga skäl på innevarande dag.



Vår lille fältbiolog



Klart man ska gå påskagumma Hos mormor och morfar


En vända in till staden, dagens någonstans och så något mer, och så med gemensamma krafter foga det sista på Kalles toa. Kanske kommer något av porslinet också på plats. Vi får väl se! Av förklarliga skäl, nu är det över ett par veckor, så börjar han tröttna på att inte ha någon toa eller något vatten. Inte heller mycket lönt att försöka hålla ordning i ett rum, kök och en toa under renovering...

Själv tänker jag fortsätta något med sortering av stoff från förrådet. Känns tröstlöst men tar fasta på; "... lite då och lite då blir snart till en hel å".

Vill ju börja i kreativa rummet Ann, men har ju en hel del måsten som jag helt enkel måste ta mig igenom först! ... och då måste man betänka halva orken...






Länk från Ann och Leva och bo måste ju bara med

"Ha ha, se perfekt täcke i bokreans och kung Bores tidevarv :-)"



http://www.expressen.se/levabo/1.1893916/perfekt-tacke-for-den-intellektuella

En fråga Ann angående din kommentar under gårdagen;
C-G är det möjligen City Gross?

Så här rensar man en Aborre snabbt och smidigt (inte för känsliga tittare);















Nyss hemkomna från stora staden. Det blev ett besök på Resturang Kvarnen för där hade Kalle aldrig varit. Ett riktigt trevligt ställe där de utan alltför stor åverkan nu har detta trevliga matställe inrymt. Det ligger precis vid Helgeå och förr gick riktigt stora lastfartyg och passagerarbåtar ända in i staden från Åhus, men det var innan bönderna dikade ut så att vattnets flöde delade sig och rann ut i Yngsjö istället. Har skrivit om detta förut för den intresserade. Såg påvägen dit hur huset i omtalat vattenrike börjar ta form och hur de var och sög bort oroväckande mängder snö från Tivolibadets tak.

Alltnog idag var dagens på Kvarnen; fantastiskt god stekt spätta med kokt potatis och hemgjord remoladsås. Kryddad med curry om inte mina smaklökar lurade mig. Så, det var lämpligt med "Rensa fiskfilm" just idag.
Egentligen hade jag och Mats planerat ett besök i klockaffär idag för att kolla efter hurdan klocka Karl-Mikael håller på att spara till. Vi hade ju tänkt att han skulle få ett bidrag till den i form av presentkort men han avböjde och ville hellre ha ett bidrag så att han inte vart låst till någon butik. Så blev det med det. Ett besök ut på industriområdet och där de har en massa kopcentra. En ny lampa till hans våtutrymme blev det och jag hann in en runda på RUSTA som höll på att möblera om för fullt. Rätt kul att se.


Jag klippte till med tre påsar blomfröer inte utan att man längtar efter blomster i trädgården. En påse Lövkoja inte för utseendet utan för denna väldoft. Fick inte tag på fröer förra året och vart rätt besviken. Dessa kan man gott så i en kruka på uteplatsen för att riktigt kunna njuta på sommarkvällarna. Ja, som ni förstår är det viktigt för mig att alla sinnen ska få sitt i vår lilla täppa. Och det är viktigt att att både djur och vi människor trivs här.







Varje år händer här något nytt och förra året ägnade vi en hel del tid till att vidareutveckla utomhus. Detta året blir det en del skötsel av byggnader utvändigt. Men det är svårt att hinna allt och att skramla fram vad det kostar ...
Tog ju bort grönsakslandet och mängder av jord för ingen orkar längre sköta det. Ersatte det med det stora trädäcket som vi hoppas kunna njuta detta året. Hoppas på att klätterrosorna i direkt anstlutning ska komma igång och växa det här året ... och den gröna vinrankan. Mums!

Jag köpte också fröer till två sorters Vindor Kejsarvinda (Vinröd)

... samt Purpurvinda (namnet talar för sig självt). Båda ska förgros i mars-april och får inte planteras ut förrän nattfrosten är över.






Ann: "Bländande vackert B-)"

Ja, det är nästan så man tappar andan och det gäller ju att njuta av det som är, tids nog svettas man av stekande sol...

10 kommentarer:

Anonym sa...

GRATTIS KALLE! Hoppas att ni får en mysig dag tillsammans, kanske äter en god lunch på sivans i era snygga mössor. Kalle kan kanske låna pappas :)

Puss och kram eva

Grattis pappa på namnsdagen

Anonym sa...

Yes, jag orkar inte säga, eller skriva märker du :-), City Gross , det tar sån tid att uttala, så det har blivit C-G sen de kom till stan 2008 :-) Snabbt å smärtfritt :-)

Ha, hua menade inte att du skulle pub länken om hur rensa havsaborre på din fina blogg, bara att du skulle kika och föreställa dig mig bland fjäll och rens igår :-)

Mössa på dig!

Ingela sa...

Faktiskt ett tag sedan jag rensade fisk, men annars reagerade jag inte för jag tillhör inte dem som har svårt för just detta. Skulle ju isåfall vara större ex torsk.
Men minns första gången. Som du säger HUA!
... Och vet du älskade ju stekt lever som liten farmor brukade skiva den tunt ochh servera med stekt lök som biff. Tänkte tillaga det då Mats och jag träffades och har inte kunnat äta lever sedan dess!

Mössa på oss ;-)

Ingela sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anonym sa...

Jag tycker att du ska lägga upp ett foto från kalles första fördelsedag :)

Petit Eyekiss sa...

Grattis till Kalle!Det är smart att vara ledig på sin födelsedag.
Filmen om abborre-rensningen är ju jättebra. Jag älskar fisk, är nästan uppfödd på det, men jag rensar inget större än en strömming.
Mådde illa i skolan på biologilektionerna också, när dom visade affischer från insidan av kroppen. Skulle aldrig kunnat bli sjuksköterska...Ha en skön dag, nu ska vi gå och dansa eftermiddagsdans till Kalle Rapps orkester!

Anonym sa...

Gomiddag, snart börjar solen dala och jag skall packa ihop här på skrivbordet och slå av datorn och kikade inom för att se efter bild på er i os-mössorna...

Förfrys inte knoppen nu!
Ann

Ingmarie sa...

Nu kan jag förstå att rensa fisk o filea är en hel vetenskap,just därför kommer jag att låta bli!
Födelsedag!Alltid trevligt...tror jag...
Är så satans trött på allt vad vinter heter så det gör ont t o m i tänderna!

Kramen just till dig min vän!

Ingela sa...

Nu blir jag undrande det där sista med ont i tänderna? Hur menar du Ingmarie? För det där är något som jag känner igen. Då jag får huvudvärk och det får jag alltid före snö får jag alltid en molande smärta ut i tandköttet. En av mina töser upplever samma fenomen och en av mina systrar...

Ingela sa...

Låter skoj med eftermiddagsdans Elisabeth. Jättebra motion också! Mig hade det passat bra med eftermiddag för jag är så trött på kvällarna.