Bloggintresserade

måndag 16 augusti 2010

BLIXTAR OCH DUNDER

Efter en natt med riktigt sträng åska. Blixtar for över himlavalvet, ljussken som skar genom fällda persienner och slutna ögonlock... samkördes med brak & dunder... regn som skvalade ner. Ett sådant tillfälle då man definitivt inte betvivlar att man lever.

... Så befann jag mig åter i arbetsrummet med utsikt över Kristianstads takåsar... visst förväntar man sig att få se Karlsson flygande med hjälp av sin propeller vid denna vy? Som ni ser var himlen fortfarande tidig morgon jämtjock av gråa ovädersmoln. Kvavt var det så gott som hela förmiddagen tills det började blåsa upp. Men regn nej det fick vi inte i Åhus i alla fall på hela dagen.

Jo, här ser ni min blivande arbetsplats då jag inte är på språng eller i klassrummet vill sägas. Lite mer "ordning på torpet" har vi fått idag, men det är fortfarande massor av byggdamm som måste bort innan vi kan få upp våra grejor. På torsdag kommer eleverna och då måste det vara klart!

Hämtade krafter i bingen efter Charlierundan

...och då Mats kommit hem blev det en vända till havet. Faktiskt inte en kotte där... åtminstone inga som man kunde konversera och förvänta sig något svar från. Lite konstigt med tanke på hur skönt det var i vattnet. Ok det blåste rätt mycket då vi närmade oss stranden och därför var det nästan att vi själva ångrade vårt infall att ta årets
kanske sista dopp... men bara nästan ;-)

Här simmar Charlie och jag rundor i över 20 gradigt vatten. Charlie var lite ängslig för vågorna och simmade "skrikande" ut för att rädda mig med jämna mellanrum. Det verkade som om han tänkte att Mats nog klarade sig bättre. Det är precis som om han nästan blev irriterad på mig för att han förstod det farliga i situationen... han blev inte lugnad av mina försök att lugna honom... Tänker om detta är speciellt för Border Collien som kämpar för att hålla ihop flocken.

Ja, Charlie ner och upp, (precis som bilden som hela tiden vänder sig då jag försöker lägga in den)... rister av sig och rullar i sanden på hundars vis ni vet. Idag har han sedan fått en välgörande dusch och kamning och glänser nu som av silke och doftar gott som av "en nyponros".

Visst är det vackert och mäktigt det stora oregerliga havet... och visst känner man sig liten... Kanske detta Charlie ser...

Här fullt av avblommade rallarrosor, mjölkört eller rävarumpor om ni så önskar. Alltnog vackert även nu... Det är som om älvorna dansar här vilket får mig att bättre förstå konstnärens association
till den där tavlan som hänger inne i vårt sovrum. Hade jag nu kunnat lägga en bild sist i inlägget kunde jag visat vad jag menar, men nu är det ju så att den funktionen att flytta bilder har försvunnit i min blogg... Likadant fungerar det inte att klicka sig in i era bloggar och sedan komma tillbaka hem igen. Hmmm.



7 kommentarer:

Maya sa...

Ja i Åhus blev det inte mycket till Åska eller regn... men det skulle behövas lite så vi får lite friskare luft... 20 grade var det i går vid midnatt :S... lite exotiskt faktiskt!
Känns som man är utomlands på kvällen :)

Gudrun sa...

Tur att man har tak över huvudet när ovädret drar över.
Fina bilder vid havet. Havet är verkligen vackert ALLA dagar.
Ha det gott

Ölandsvindar sa...

Visst är det härligt med folktomma stränder! Äntligen börjar det bli så här också. Vår lilla vallhund vill helst ha oss sittande tillsammans i soffan så hon har kontroll på oss. Är en av oss borta någonstans är hon helt olycklig.
Kam
Kerstin

Maria sa...

Härligt att få se havsbilderna!Tänk, att det fortfarande var så varmt i vattnet.En av mina väninnor har också badat med hund och hennes hund betedde sig likadant - den ville "rädda" henne hela tiden.
Ingen dålig utsikt du har från ditt arbetsrum.Har aldrig sett Kristianstad på det sättet.
Lycka till med att få allt i ordning till skolstarten!
Maria

Randiga Tråden sa...

Havet är så vackert. Tack för dina bilder över takåsarna över Kristianstad. Jag har inte varit där på många år, någon gång blir det av.

Anonym sa...

Va fint du fått på ditt nya kontor =) Hoppas att du kommer trivas där då i höst...

Ja här har det regnat, vi skulle nog behöva lite åska så att det blev lite lättare att andas.

Va mysigt att bada, såg otroligt skönt ut, haha ja charlie han får lite panik när man kommer för långt ifrån =)


Kram eva

Ingela sa...

Men vad säger du Maya, här var åskan rakt över oss i nära en timme. Och visst regnade det resten av natten om än det kom finare fram emot morgonen. Kan annars inte mer än instämma med att det är ett annorlunda klimat än det man är van vid.

Kan heller aldrig få nog av havet Gudrun. Det är verkligen som du säger att det har sin charm närhelst på året och vid alla väder.

Att få ha en hel strand för sig själv Kerstin känns verkligen superlyxigt. Tror nog att det var tur att vi tog "tjuren vid hornen" igår kväll och tog en simtur bland vågorna för idag har vinden legat fel och då svalnar vattnet av rätt snart.

Det där med kontroll och vall verkar höra ihop. Hundar är ju klart också individer Maria, så det är klart att det också skiftar från hund till hund. Precis som med människor. Synd att du inte kunde bada med oss Eva-Katrine dröjer väl ett tag innan vi får se dig här i Åhus.

Ja, visst är utsikten från fönstret fantastisk Britt-Marie. Visserligen har jag inte bordet direkt vid fönstret men utsikten finns ju där iaf. Kristianstad är väl känd för att vara en rätt grön stad sina boulevarder och kallas även för Lilla Paris. Inte speciellt ofta man får se staden så här från ovan...