Bloggintresserade

tisdag 3 augusti 2010

CIRKUS

igår... film och minikräftskiva idag... Jomenvisst ni ser rätt. igårkväll vart lillfia och jag på cirkus...


... och det var då rakt inte förrgår. Faktiskt inte sedan barnen var på uppväxt.

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤


Då jag var barn så drog "resande in i Hässleholm en gång om året. Det var så exotiskt och spännande. De slog läger där under ett par dagar när föreställningarna pågick. Det var där polistationen ligger idag, rätt nära järnvägen och stora stadsparken. Stadsparken som idag är allt annat än stor med tanke på att stora vägen drogs därigenom och klöv den i två delar. Cirkus var på det hela taget stort då, annorlunda inslag i vardagen.


¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤



Det var med förväntansfulla tag vi trampade upp till Furehov framåt kvällningen. Lite kul då jag stötte ihop med en sångarkamrat just från Hässleholm och som var där med sitt barnbarn. Bra med täckmantel, menade hon och jag försäkrade med ett leende att det fungerade ändå ;-)


¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤




Och jag kan säga att stämningen var sig lik... förväntansfulla satt vi med vår dricka och nypoppade popcorn tillsammans med mängder av barnfamiljer. Har du sett sa Eva-Katrine så mysigt med godisbrickor på magen och uniformsklädda nere vid manegen. Vi fick ett par timmar av underhållning, skratt, andlös förundran som vi sent ska glömma. Försökte ta foton, men jag misstänker att det inte ville sig göras men där kommer nog något framöver.



I Pausen var vi såklart ute och klappade om djuren






¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤




Först ska dotra och jag cykla till affären för att handla billiga räkor tills ikväll. Nu suger vi på karamellen de sista dagarna för på torsdag kväll vänder en av mina bästa vänner näsan emot Stockholm.

Ja, vi kom hem med fullastade oranga faror, men det mäktar man med på två man.





Den här filmen har vi kollat på i eftermiddag och rekommenderar med det varmaste





Så var det då dags för kräftskiva på fyra pers.
Man skulle kunna säga att vi gör vardagen till en fest

5 kommentarer:

Maria sa...

Det är inte ofta man är på cirkus, det håller jag med om. men när det någon gång blir av, är det kul. Vi var på cirkus vid några tillfällen när dottern var mellan ca 4 och 8 år - bl.a. "Cirkus Scott" och det var fascinerande.
Härliga bilder du har från Åhus beach!Jag tycker om lilla Åhus, var där en del i ungdomen och har besökt samhället på senare tid också, men nu är det några år sedan sist.
Maria

Randiga Tråden sa...

Tack för informationen om Annamodeller, jag hade flera kläder av henne på 70-talet. Nu finns affären i Degerberga. Brittmari

Ölandsvindar sa...

Trädkraft och fest i vardagen är jag mycket för också! Cirkus var vi på för länge sedan med en mängd inlånade syskonbarn (innan vi hade egna).Tyvärr gjorde vi misstaget att bjuda dem på kondis först vilket medförde många turer ut från bänkraden med de små trängande blåsorna under hela föreställningen.
Kertsin

Skaffaren sa...

Hej!
Nu har jag varit här och bekantat mig lite med din blogg. Kul:-) och tänkvärt.
Skrattade åt Ölandsvindars orutin :-D
Hoppas vi ses igen!
Skaffaren

Ingela sa...

Vad kul nu hamnade jag här bland välkomna kommentarer. Hur har jag kunnbat missa dem? BÄTTRE SENT ÄN ALDRIG ;-)!

Kul att höra fler som har cirkusminnen och minnen av Annamodeller sådant som jag själv också har dragits till. Vi människor är inte så olika ;-)

Det där med dricka, barn och för den delen oss som har kommit upp i ålder går inte alltid så bra ihop. Då kan det ju vara en fördel nu med bakterier i vattnet då man lever så att säga på gränsen till uttorkning ;-D Ser att skaffaren också har varit på besök. Jag får helt enkelt säga välkommen åter! Vad gäller rutin kontra o-; Ibland kan det ju sätta guldkant på tillvaron