Bloggintresserade

tisdag 31 augusti 2010

MÅNDAG på en tisdag





Måndagsmorgon först på plats uppe bland molnen.












Vädret höll i sig och på lunchen susade jag bort till Stadsbiblioteket för att låna en bok som eventuellt kunde vara något för våra elever. Navigerade förbi Burgerking och biografen kosmorama Korsade först Domusparkeringen och sedan kanalen, där jag beundrade de vackra planteringarna och såg hur änderna snabbt kom simmande emot mig. Mindes de verkligen att jag brukat bjuda dem på bröd... praktiskt taget hela vintern...


Inget riktigt flyt för boken "Min typ brorsa av Johanna Lindbäck var tillbakalämnad och inne... men ändå osynlig, så bibliotekarien lovade skicka den till Åhus bibliotek tills på onsdag. Så nu vet jag vart jag ska imorgon på min lediga dag.

Denna dagen blev det fyra ggr upp till våning 5 och fyra gånger ner. Jag har ju lovat mig själv att bojkotta hissen och istället stärka musklerna i aposlahästarna och samtidigt bättra på flåset.






Men idag kändes det kvavt och jobbigt.




Ja, man har ju kommit upp sig ;-) och är ju nära molnen numera och visst såg de hotfulla ut då det började dra ihop sig till hemresa.


... och nog blev det oväder alltid som heter duga innan vi kom till Åhus. Det regnade så att man knappast kunde se ut genom bussrutorna.


... Bad busschaffisen släppa av mig mellan hållplatserna och det gjorde han... vi var två som lade benen på ryggen ändå var jag drypande våt då jag kom hem.







Framåt kvällningen hade det klarnat upp något och det bar av till stranden









Det kommer mera men först en liten lur...




Önskar man se regnbågen måste man stå ut med regnet.




3 kommentarer:

Ulla sa...

Det är lite Karlsson på taket känsla när man ser din arbetsplats. Här hade du kunnat ta trapporna idag för termometern visade 5 plus imorse. Igår var det handskar och pannband när jagcyklade iväg. Det är ju ett tag kvar till brittsommaren så jag tar gärna en repris på den vanliga!

Anonym sa...

fina fina charlie, det är min hund. Han är så lycklig när han får bada =)

Randiga Tråden sa...

Jag njuter av dina bilder av Kristianstad och Åhus, speciellt när du beskriver hur du går i stan.