Bloggintresserade

onsdag 11 augusti 2010

TRÖG I STARTEN


"Jorå", startsträckan var lång, men nu sitter den där... dragkedjan i Mats träningsjacka! Nu finns där inga hinder längre ...



... och "Bättre sent än aldrig" eller varför inte plocka fram ett uttryck som farmor brukade säga: "Ingen ser efteråt hur lång tid det tog... bara hur det blev" ;-)


Så nu är bilderna från igår på plats under gårdagens inlägg, solen har varit framme och vänt...


... klippningen av buskarna från igår fortsatt så även experimentet med en av "flera meterhöga tujorna". Det är inte gjort i en handvänding kan jag lova... man behöver klättra, klippa till, gå på håll fundera... Gör om... gör rätt som Mats brukar säga. Tack Maria för den illustrativa bilden! Originalen på Kreta, om jag inte minns fel.

Tänker avsluta med att hugga rötter runt om för att främja ny rotbildning före nästa säsong som jag inte ens vill kalla vid namn. Men misstänker att det kommer att ta lite tid det också...

Konstig luft, tungt att andas... nästan som åska i faggorna... så tvätten som var näst intill torr åkte in från linan. Strax är det time för Charlie och mig att vandra upp och hämta bilen som är på service. En tur som allt som allt tog 1½ timme. Än har inte himlen öppnat sig, men några stora droppar kom när vi var halvvägs... men ångrade sig och hättade igen. En vända till ut i tujan, men nu tänker jag dyka en stund är så trött... kanske om jag har tur är det på tal om att dyka simning (?), eller kanske inte...

8 kommentarer:

Maria sa...

Fina bilder från igår! Man får verkligen hoppas att all denna ljuvliga natur får vara kvar, orörd.
Bra gjort att fixa dragkedjan. Sådant brukar bli liggande för mig...
Tack för visdomsorden!
Maria

Ölandsvindar sa...

Sy i ny dragkedja hör till de värsta jobben. Grattis till att ha det avklarat. Väntar just nu dotter med delar av familjen som blir kvar några dagar.De är väl ungefär vid bron nu!
Kram
Kerstin

Ulla sa...

Duktig flicka, det är inget litet jobb. Jag tror nästan det är jämförbart med att klippa en sån där buske/träd. Nu är jag på hemväg, Stena bjuder på gratis internet 1h så det är bäst att pass på. Nu kommer rapporterna från Värmland igen fast inte lika tätt när det är jobbtajm, börjas på måndag(jobbet alltså).

Tigris Predikantan sa...

Vad? Är det du som gjort det där på riktigt?

Anonym sa...

Hej på er!

Ja ibland brukar jag tänka att jag skulle vilja mer aktivt göra något för att värna om vår miljö... men hur? Det utesluter ju inte det lilla att försöka sprida sitt eget budskap och samtidigt kunna vårda sin egen täppa och byta en och en annan dragkedja ;-) Det är minsann inte så lätt det heller... Ingela

Vi hörs men kanske att jag är så trött efter den här dagen att det får anstå tills imorgon eller på lördag :-)

Möllebacken sa...

Vilken bedrift att sy i dragkedja, jo för jag fixar det inte. Härligt inlägg igår med fälten. Det är ju en önskan att de öppna landskapen får vara orörda.
Att du hade problem med inlägget igår kan bero på att jag precis lade in inlägget för igår då du var inne. Jag gör ibland småkorrigeringar efter publiceringen. för klockslaget stämmer.
ha det gott och lycka till med tujorna.
Kram Pella

Randiga Tråden sa...

Så fina tujorna är, visste inte att de går att klippa så fint.

Maya sa...

Jadu... idag är min sista semester dag och då vaknade jag 4,30 :P
Snart dags för lunch med andra ord *Ler*
men visst överlever man att börja jobba, ska bli riktigt kul tycker jag :)
Kram och härlig helg!