Bloggintresserade

lördag 7 augusti 2010

SKEPP OHOJ

Rätt snart är fartyget i hamn! Men så gick det också i flertalet knop. Det är nog bara så att det blir en chock att upptäcka hur fort det går... åtminstone om motorn är på...att det är omöjligt att stoppa tiden. Något som man egentligen såväl vet men så lätt glömmer.


Men att stanna upp, om så bara för att göra detta konstaterande är lika nödvändigt som ... JA DET ÄR DET SOM ÄR LIVET. Ute vid dammen blommar dagliljorna för fullt. Bedårande vackert, men det gäller att njuta fort för blommorna vissnar så snabbt .


"Rosor i ett sprucket krus är ändock alltid rosor", det känns så sant ; allt kan klart inte vara perfekt och vara i all evighet.... som årets fyra blommande näckrosor i vår damm! Bäst att njuta medans tid är... Kanske är det därför det känns så vemodigt nu då vi ofrånkomligen går emot vardagen igen. Plötsligt känns det som om tiden rusar iväg. Men vardagen är också möjlig att göra till en fest! Låt oss göra det!


Operation röjning i Paradiset satte igång efter att vi hämtat kraft på vida fälten igår morse. Sen blev det full aktivitet, lakanen blev bytta, hemmet fick en uppfräschning... man skulle kunna säga E-K att finrummet genomgick ett lyft ;-), tvättmaskinen gick varm,





Det här är vår groventré där Charlie rumstrerar tillsammans med vårt sovrum då vi är på jobb. Denna änden av vårt hus inreddes av förra ägarna till en lägenhet så därför finns ett litet Pentry kvar. Det är rätt praktiskt då man håller på med något "skitgöra".

Den gamla kistan är full av klippta mattrasor, det var lagom jobb för mig efter hjärnblödningen jag tränade min motorik och drömde om färggranna mattor som jag skulle kunna väva... Hallen är stor... där finns även en gammal väv som jag skulle behöva hjälp att få igång. Men drömmar ska man ha så nu är det bara att vänta på rätta tillfället på att någon förbarmar sig!

... en vända till EKO för att hamstra. Det känns på något sätt rätt i tiden att fylla på förråden vill sägas. Vi är ju tyvärr inte så mycket för att plocka och lägga in. Det är gott, men det har helt enkelt inte funnits intresse nog att själv experimentera i köket ... ännu... kanske efter nästa sommar för då planerar vi låta Charlie gå en kurs i kantarellsök... Tänk så behändigt att få hjälp på traven!… Vi har ju en hel del röda vinbär kanske skulle man ta och göra ett litet experiment förutom att äta dem rätt av, innan det blir försent vill säga.

Det verkar som om vi har mer eller mindre gemensamma minnen bla. skola på lördagar. Det ni! Visserligen var jag bara inne och nosade på det men inte var det fel med nästan en hel förmiddag av "Roliga timmen"! Ja jag har för mig att vi startade morgonen med att stående vid bänkarna hälsa på fröken och så sjunga dagens psalm accompanjerat av hennes tramporgel, fortsatte med "Vad var det jag läste?" Den arbetsboken gillade jag! ... och faktum är ju att det är det som många behöver öva! Och så började det roliga ;-D

Tack för din dos Fröding Ulla jag får allt ta och se var dina rader kommer ifrån, för jag vill ogärna leva i okunskap ;-)


"Och här är dungen, där göken gol,
små töser sprungo här
med bara fötter och trasig kjol
att plocka dungens bär,
och här var det skugga och här var sol
och här var det gott om nattviol,
den dungen är mig kär,
min barndom susar där".

Kul att se dig här igen Monika så här konkret... ja jag har ju anat det förut men inte kunnat vara helt säker.


Efter en vända med trädgårdsrens till tippen så hjälper Charlie här husse att tvätta av mattan till bilen. Ni må tro att det var go i honom han hoppade och studsade badade och plaskade (Charlie vill säga). Tyvärr lyckades jag inte med att fånga det riktigt på bild.





En vända in till Christians stad har vi också hunnit med denna dag och då vi var påväg till bilen passade jag på att föreviga några gamla hus vid Cardellsgatan
Här är det snett och vingt och bjälkarna går på kors och tvärs! Visst är det vackert?

Vackert oh ja, men nog hade det gjort sig med lite blomster, som i Ystad eller i Schlezwig!!!

4 kommentarer:

Ulla sa...

Jag som gillar att sylta och "marmelada" har tagit reda på vinbär. Det fick bli sylt av både röda och svarta. Lite egen svart vinbärssylt i filen och müsli därtill är nästan godis. Jag fösöker njuta så det knakar nu innan den långa ledigheten definitivt är slut. På onsdag bär det av hemåt och veckan därpå ja då........ Nej, jag tänker inte på det nu jag tar en tur på cykeln och njuter lite till. Trevlig helg i ditt nystädade hus, det är inte dumt.

Maria sa...

Det låter härligt med "uppfräschningen" i huset. Det är skönt när man får ett sådant "ryck".Så fina dagliljor!Ja, underbart är ofta kort, så man får ta vara på tillfällena.
Ha en fin helg!
Maria

Ölandsvindar sa...

Roliga timmen på lördagar. Ja vem har inte varit med om den! Jag skrev pjäser om en trollunge som vi framförde och det blev så populärt att andra klasser blev inbjudna för att titta. Sedan var det skolbussen hem och nybakade bullar. På kvällen en tråkig halvtimme med gammal dansmusik på radion innan Karusellen med Hyland började.
KRam
Kerstin

Anonym sa...

Ja roliga timmen var verkligen något speciellt... vi hade också vår Kerstin i klassen det var Kristina och hon var så påhittig med pjäser och frågesporter.Vilken lördag att minnas, bara doften av nybakat och att sedan bjudas ett glas mjölk till... MUMS! Ja dansmusiken på radio det har jag inga minnen av men däremot Hörnan... vem i den tidsåldern minns inte Gubben i lådan och en kavalkad av artister tillsammans med veckans påse twist delat på tre... det var tider det ;-)!!!

Ingela