Bloggintresserade

torsdag 5 augusti 2010

BLOTT kan också vara flott

Tidigt igång, men det känns trögt idag. Inte gör det det bättre att det är grått och blött utanför vårt fönster. Rutinerna, sängarna är bäddade, morgonkaffet på plats, tagit del av bloggar... bloggar, lämnat kommentarer

Läser dagens citat i bladet på skrivkonsten:

"Att skriva fritt är som att spela tennis utan nät"


... återstår nu att börja tråckla ett eget inlägg.

Idag får jag jobba med mig själv, jobba för att inte låta det mörka ta överhand... Kommer att tänka på Lina Sandells psalm och smakar på orden:
Blott en dag, ett ögonblick i sänder,
vilken tröst vad än som kommer på!
Allt ju vilar i min Faders händer,
skulle jag, som barn, väl ängslas då?
Han som bär för mig en Faders hjärta,
giver ju åt varje nyfödd dag
dess beskärda del av fröjd och smärta,
möda, vila och behag.


Häromkvällen blev det en fantastisk solnedgång och jag försökte fånga den från trappen.


Men det ögat ser går inte alltid att fånga på bild. Åtminstone inte av mig med min kamera (!) Men jag ska inte ge mig. Om jag vände på huvudet och blickade över vårt hus kunde jag se hur solen reflekterades och färgade molnen vackert rosa över mig


Det var som ett tecken


Varje dag är en sällsam gåva
En skimrande möjlighet

Och i samma ögonblick som jag citerar uttrycket i detta nu så spricker solen fram... som för att lindra.

Du sitter ensam, surfar efter skatter du vill ha

Du går och shoppar, söker efter något du kan va

Din tunga suktar efter himlarna Din näsa följer alla vindarna

Det mesta kan man köpa, men ingen kan köpa livet

Ingen kan köpa livet Ingen kan köpa livet

Du vandrar hemåt i rött kostym av märket antivåld

Din klocka tickar, du läser om att månen blivit såld

Vad kostar usikten i fönstret där? Vem äger luften som vi andas här?

Det mesta kan man köpa, men ingen kan köpa livet

Ingen kan köpa livet Ingen kan köpa livet

Se mig, hör mig, känn mig, rör mig

Se mig, hör mig, känn mig, rör mig

Se mig, hör mig, känn mig, rör mig

Det mesta kan man köpa, men ingen kan köpa livet

Ingen kan köpa livet Ingen kan köpa livet

Det mesta kan man köpa, men ingen kan köpa livet

Ingen kan köpa livet Ingen kan köpa livet


Igår kväll var Eva-Katrine, Charlie och jag på skjutfältet medan Mats och svågern spelade tennis. Skjutfälten är de stora nästan orörda vidderna i byns utkant. Att de finns kan vi tacka militärerna för, kan undras vad som ska ske nu när dessa fält inte längre behövs för att öva krig på. Kommer man då att inse att även vi andra behöver detta andrum...?Det är en njutning att se barnen springa och leka. Se hur Charlie för en gångs skull kan sträcka ut i frihet, men ändå hur han jobbar för att hålla oss samman.


En vallhund är en kycklingmamma som försöker hålla ihop sina kycklingar.



Vad viskar hon i hans öra? ... eller vem viskar till vem? Det kan vi bara ana





Men att "Blått är flott" råder det ingen tvekan om



Efter en Charliepromenad på 40 minuter och sedan en timme och 20 minuter med stavarna ner till Espetsidan har det mesta mörka runnit av mig... tillsammans med annan kroppsvätska. Blått är sannerligen flott, vågorna rätt höga idag och än om inte många så en del badgäster i sanden och i vattnet. Vi båda ångrade att vi inte hade några badkläder med oss...





4 kommentarer:

Ulla sa...

Jag är överens med Alfons om att "ibland måste man ha tråkigt för att det ska kunna vara roligt". Eller också gör man som du, tittar åt ett annat håll och gör något åt det hela. Blått är flott, min älsklingsfärg!

Maria sa...

"Blott en dag" - man borde tänka på det, och inrikta sig på det, oftare. Göte Strandsjö skrev i en sång: "Det enda vi har, det är stunden just nu". Och det är så sant. Och Lina hade ju också fångat detta i sin psalm. Tack för att du citerade den, det blev en fin start på dagen för mig.
Härliga platser finns det tydligen i din närhet. Och kvällshimlen var underbar, med det rosa ljuset! "Och ljuset lyser i mörkret och mörkret har INTE övervunnit det." (Johannes, Bibeln)
Önskar dig en fin torsdag!
Kram!
Maria

Anonym sa...

Blott är flott mamma =)

Ja det var en vacker himmel här omdagen. Och en supermysig dag på fältet även om jag gjorde dig (och mig själv) lite orolig med att tappa nyckeln på fältet, det var tur att vi fann den. Haha.

Sen blev det en väntan på pappa men tillslut så fick vi vår glass och jag min strut även om jag förstörde den med chokladdopp. Sen idag ska vi köpa picnic mat och sätta oss någonstans =) Kanske cyklar en bra runda.

Sen är det dags för mig att åka, jag kommer ju att kunna komma hem mycket eftersom jag inte blev student tyväörr denna hösten så har jag ju kanske lite mera pengar att spendera på tåg =)

Kram min älskade fina mamma
// Eva

Ölandsvindar sa...

JA livet har både ljusa och mörka stunder och skulle kanske vara ganska enformigt annars. Du kanske har läst "En kos dagbok" av Beppe Wolgers (tror jag). Vaknade, Rosa stod kvar, Stjärna stod kvar, åt en hötuss...osv. Jag tänker ofta på en rad ur "Blott en dag" nämligen "som din dag så skall din kraft ock vara." Den har hjälpt mig många gånger.
Kram
Kerstin