Bloggintresserade

måndag 9 augusti 2010

HALVKLART

... med det mesta och svårt att komma till skott... känner mig som en vindflöjel där jag denna dag går i vädrets ledband.

Jodå, visst är jag uppe igång och allt det där som avklarad bädd och disk. Pratat med faster en stund i telefon, sprättat och plockat rent efter en infernaliskt välgjord men trasig dragkedja accopanjerat av "Godmorgonsverige". Klippt ymporna på äppleträdet...



Ratat idén om fönsterputs... Istället drabbats av spontant påkommen baklust. Sökt igenom skåpet efter recept till "Britts havrerussin" som nu helt oförklarligt var som uppslukat. Resulterade i ett rensat skåp vad gäller oprövade och beprövat men sådant som vi ratat... Då slog det mig att jag kunde ta vändan om Mats faster Britt och refå receptet på Charlieturen.


Det i sin tur resulterade i en god pratstund om många och goda kakor. Jitterbuggar, fyllda flarn, norrlänningar, kongresser, wienerlängd, tigerkaka, petit chouer, finska pinnar, drömmar, nötkakor, spritsade kakor... Hon hade framme recept så gamla att de var från hennes tid i skolans hemkunskap, papper med i det närmaste utsuddad blyertsskrift av tidens rand.


Det blev en promenad ner om havet där vi träffade en granne och hans båda vinthundar Jack och Putte, de är Charlies kompisar och så fick vi oss alla ett snack. Och vid hemkomsten upptäckt att russinen på något underligt vis var slut... allt kändes för oplanerat och proppen gick ur och projektet lagt på is.

Havrerussin
1 ½ dl havregryn
1 ½ dl vetemjöl
1 ½ dl strösocker
1 dl russin
1 tsk bikarbonat
1 hg smält smör

Det blir inte många på en sats gör minst två sa Britt... (... och jag bakade tre i mitten av ugnen på 200 grader ca 9 minuter senare på kvällen. Det blev totalt 46 stycken. Nu har jag planerat att min faster ska få en burk... så dessa får bli de där tankkakorna Ulla, de som inte sätter sig någonstans åtminstone inte på mig vill sägas...

Då Kalle kom in så undrade han om jag och Charlie hade lust till en vända till skjutfältet... såklart trots att vi precis kommit hem... Kanske kan man komma till skott sedan?

Osäkert, men det har blivit gott om motion denna förmiddag. Magert men dock inte avsaknad av sol, men hyfsat varmt i luften. Backe upp och backe ner så nu ligger Charlie rak lång vid ytterdörren. Själv har jag landat en stund vi bloggen. Och ja ni ser idag har jag svårt att ta mig för något riktigt. Gläds åt många kommentarer under gårdagens inlägg ... nu ska jag sätta tänderna i dem tillsammans med en liten eftermiddagsvickning
;-)

Min reaktion på detta? Varierat och möjligen tänkvärt men, inspirerande nej knappast en knapp ;-)

5 kommentarer:

Anonym sa...

Haha va skönt att du har fått en sånn lång promenad idag, du är duktig du.

Jag ska gå och köpa mitt gympa kort idag och sen börja träna någon dag i veckan =)

Va kul att du kunnat gå runder och prata lite med folk, kunde inte kalle köpa russin till dig?

Kram eva

Maria sa...

Ibland är det bra när man måste leta efter något - då kan en rensning bli av. Spännande att få ta del av gamla recept.
Ha en fortsatt bra dag! Maria

Anonym sa...

Tjenixen! Jo du känner mig snäckan jag gillar att slänga några ord här och var. Ja, du får inte stanna av med träningen nu då vi har varit så duktiga!

Vad gäller havrerussin så har jag kört igång 3 satser och har just nu en plåt inne. Blir strax vars en till kvällskaffet!

Ingela

Ha det gott ikväll (nu fick det bli anonymt igen, knäppt!)

Petit Eyekiss sa...

Halloj!Tänker på dig också. Sitter på vårt övernattningsställe i Orsa.Det är en underbar utsikt över Orsasjön.
Mob. mot. är näst intill noll så något extra blir det inte. Kan dock läsa de flesta bloggar. Vi stannade här en dag extra för att bila runt Siljan, se Sollerön och besöka Tällberg. Det har vi gjort, men det har regnat hela dagen, så det blev just inte så mycket fotografering.
I morgon bär det av genom ORSA FINNMARK , mot Järpen
Ha det så gott
PS. Jag är redan trött att leva i kappsäck;-)
Battan

Ulla sa...

Tänk vad bra att det blev nyttiga tankekakor istället. Dom fastnar inte nånstans och är helt tillåtna. Motion är faktiskt en sysselsättning som man underskattar ibland. Det ger många upplevelser, frisk luft och ett gott samvete. Du förvaltade din dag bra!