Bloggintresserade

måndag 23 augusti 2010

EN ROS TILL ER

Själv har jag som ni hör att många andra också har gjort; tappat min ork till bloggen, men det är inte första gången det händer.

Det är tungrott då mina kommentarer till er inte alltid fastnar... mer än absolut högst tillfälligt. Märkligt…! Troligen därför jag själv ibland har fått se mig hålögd efter era. Men idag mötte mig din kommentar Bettan... kompis... just i det ögonblicket... och fantastiskt att känna vilken kraft som då genast infann sig!
Och det är just så det fungerar med bloggen man får så mycket kraft av er bloggvänner.




Här har det har varit en variationsrik helg såväl vädermässigt; med sol regn och åska såväl som med annat.
Ja himlen som är det som vi noterar först på min arbetsplats var som ni ser blå och klar på fredagsmorgonen. Den vita röken från flygplanet dock inte så ren och fin som den ser ut...



Efter veckostädning hemma; med det där vanliga ni vet som att feja, skura och damma …
(upp poppar en gammal låt, som vanligt då det gäller mig "Mamma är lik sin mamma...")

Sängkläderna har varit på luftning och överkast i tvätten, jag har tillfälligt nått botten i strykkorgen. YES! Vår bil har genomgått en tvätt och är nu återigen alltigenom svart, gräset klippts och är åter grönt efter regnet… tycker det växer onödigt fort nu.
Fönsterna väntar ännu på sin putsning... och lär få göra så tror jag ett tag till

... för numera vill jag ju träna på fiolen vaje dag. Inte för att det låter speciellt vackert, men jag har nu lärt mig några få toner. Det gäller att harva sig igenom gnisslet och de här nybörjarlåtarna "Spanien och så vidare" ;-) Har ni hört att det tar 10.000 timmar innan man lärt sig något nytt? Det hade inte jag och det verkar länge... säger otåliga jag ;-) Kunde dock inte låta bli att halka in i musikaffären för att lägga in ett "klagomål"; att det måste vara fel på den fina fiolen för att det inte låter bra då man spelar på den... och att inte ens hunden vill höra utan går...

Men det nya smått space-iga kylskåpet har installerats i köket den här gången med en mindre frys. Förut har vi utöver kylen bara haft boxen i garaget så det här lär bli finemang. Skåpet hämtade Mats redan i onsdagskväll… men det förde lite annat med sig… som att fixa med el för att sladden skulle räcka till uttaget...

… så fick det ”gamla” rensas och likaså en uppfräschning före sin flytt ut i Kalles stuga.






Fixade några väldans goda räkmackor på fredagskvällen gick en promenad så klart utmed stranden och såg att båten nu låg i sjön på Täppetsidan.


... och ”föll sedan ihop som ena korthus” då vi kom hem... förmodligen frukten efter en full arbetsvecka ;-)

Familjen har sammanstrålat näst intill mangrant, sånär som på lillfia i Stockholm. Hela lördagen var det ett härligt väder så vi kunde ha mitt kalas ute i det fria. Ja vi åt Tacos och gräddade helt sonika våfflor på trädäcket med enbart himlen som tak. Faster var också här och vi hade jättetrevligt. Blev ännu mer uppvaktad, det är ju värre än om jag fyllt jämnt. Det kommer mer här sen.

KÄLLA: http://www.odla.nu/artiklar/Erica-Calluna.shtml

"Irländsk ljung, Daboecia cantabrica, börjar också synas allt mer i plantskolorna. Där finns det också flera namnsorter att välja bland, både vita och rosa i olika nyanser.
De blir ca 25 cm höga och både blommorna och bladen är större än hos de övriga ljungväxterna. Härdighet zon 2."

På denna länk där bild och text återfinns kan intresserade läsa mer om olika slag av ljung och det verkar vara inne nu.


Jag fick dessutom en härligt roströd kofta i ren lin ur Gudrun Sjödéns sortiment. www.gudrunsjoden.com av Anna-Karin som vet att Gudruns kläder är jag väldigt förtjust i.

Lite senare hade vi tänkt spela minigolf men båda minigolfbanorna hade stängt så det blev en promenad nerom havet och utmed strandpromenaden istället. Så landade vi hos Mats faster och farbror och då kom kaffehurran minsann på igen. Mycket fika denna dag... men trevligt och gott!









På söndagen gav vi oss ut på tur med Charlie till Äspetstranden och skogen, upplevde stillhet, mycket syre och stort utrymme...


Visserligen mörka hotfulla moln men också uppehåll och riktigt varmt…







Inte bara ros dennas dag som ni ser ;-)

Vi följde den smala stigen




Backe upp och backe ner


och så kom vi till en bänk ja, riktigt lång var den



Lila ljung som är nyutslagen lyser så vackert emot den vita mossan



… och hör och häpna vi hann precis hem tills att regnet formligen vräkte ner. Sen har det regnat i stort sett hela dagen... medan vi tog en tur till Bo Olsson i Tomelilla. Egentligen bara för att konstatera att det inte längre går så bra att fynda där heller. Men det blev iallafall en utfärd...

Nu är det söndagskväll och faktiskt skiner solen och vi kan se tillbaka på en fin helg som tyvärr känns som om den har passerat alltför snabbt.


Ha det gott!

6 kommentarer:

Ölandsvindar sa...

Hallå där!
Du har ju hunnit med mycket under helgen. Vad fint med den nya kyl-frysen! Vi har också en frysbox i garaget men funderar på att uppdatera oss med ny kyl och frys inne. Problemet är att om man börjar rota i ena änden...Ny köksmatta, ta bort ett skåp, nya lister osv. Vi funderar vidare. Slit inte ut dig under veckan.
Kram
Kerstin

Maria sa...

Oj, så duktig du har varit! Hunnit med så mycket under en helg. Var kalaset för dig? Grattis i efterskott, i så fall. Det ser så härligt ut i Äspetskogen, den ger ett fridfullt intryck.
Här kom det hagel och regn och åska ett tag under eftermiddagen igår, men sedan "solade" det upp igen.
Hoppas att du får en god arbetsvecka!
Kram!
Maria

Anonym sa...

Jag älskar när du har mycket bilder, turen med charlie verkade supermysig, tur att ni precis slapp regnet. =)

Vilket fint kylskåp...flashigt

Haha jag måste väl jobba vidare nu innan chefen ser mig ;)

Kram eva

Ulla sa...

Vad du hunnit med mycket, både nytta och nöje.Hos oss rann vattnet från himlen i lördags och då lagade jag matlådor som det anstår en "gamlin". Det blev bl.a. kålpudding och pepparrotskött, jättegott somvariation till pastasåserna. Ditt hav såg fridfullt ut, hörde på nyheterna att du nog får hålla i dig imorgon så att du inte blir som Mary Poppins på jobbet.

Bestemor Drillo sa...

Skal si det er jenta si som hinner det meste! Jeg tror at lysten til bloggen kommer igjen når det blir mørke kvelder og vi alle kan ta det litt mere med ro!
Takk for at vi får være med i din hverdag! Klem fra bestemor!!

Möllebacken sa...

Oj vad du har varit flitig, och din inspirationen till bloggen tycks vara där med. Men jag förstår vad du menar, ibland känns det som om orken bara räcker till att göra ett inlägg, och sen kika runt lite. I dag är en sådan dag då jag förhoppningsvis orkar lite mer och lämna kommentarer, men det jag har funderat på är faktiskt att ha en bloggträff, behöver inte handla om något tema utan bara träffas....
Kram Pella