Bloggintresserade

fredag 6 augusti 2010

HOPP

... ja detta är temat för dagens citat i Bladet. Orden är citerade från den svenske författaren Gustav Fröding som föddes i Stockholm 1860. I många av hans dikter beskriver han den bekanta värmländska naturen från hans uppväxt. Just dessa orden handlar om hans syn på livet, ljuset och mörkret;

" Se efter natten kommer alltid dagen, och såret läks och sorgen har en ände".

Idag har Alfons namnsdag Ulla och för att citera dig från gårdagen:

"Jag är överens med Alfons om att ´ibland måste man ha tråkigt för att det ska kunna vara roligt´. Eller också gör man som du, tittar åt ett annat håll och gör något åt det hela".


Så är det, det finns så mycket annat att vila ögonen på. Man behöver för den skull inte blunda för det som tynger... men inte heller gräva ner sig för annat. Du ser min strategi att försöka förhålla mig... man behöver inte lura sig själv, men för mig har det alltid fungerat om jag lyckas med att se det där andra.

Maria: "Och ljuset lyser i mörkret och mörkret har INTE övervunnit det." (Johannes, Bibeln) Faktiskt har jag sedan sent i våras tagit fram Bibeln och har seriöst planer på att läsa den. Ja, jag har gjort det förut, men tänker att det är en bok som absolut är värd att reläsa.


En kos dagbok har jag inte stiftat bekantskap med Kerstin, men det kanske man borde! Hur många gånger har man inte behövt plocka fram extra krafter och på något underligt sätt så går det, det måste gå! Men då har det rört sig om helt andra saker än sinnesstämning! Där behövs inte alls samma kraftansträngning.


Till dig Eva-Katrine behövs just nu inga ord... vi förstår varandra ändå!


Året var 1964, det har hunnit passera en termin i årskurs 1. Det är en högtidsstund då fotografen är på besök. Ett fruset ögonblick, jag tycker mig minnas fotografen som skojar till det med ett mjukisdjur... eller kanske är det bara som jag föreställer mig nu. Klasskamraterna... mycket har fallit i glömska, men det är ändå vissa saker som är starkare förknippat med personerna... namnen? Ja, jag tror de sitter där rätt bra ännu kanske bättre än de klasser som sedan har passerat revy genom åren... och det är ju inte så konstigt med tanke på hur stor del och viktig del av våra liv vi delade vardagen.


Dryga 46 år senare... mycket har hänt sedan dess. Varje individ på bilden ovan har sin historia samtidigt som vi har en hel del gemensamt. Två av töserna träffades som ni ser igårkväll en stund. Jag tycker inte det är särskilt svårt att lokalisera någon av oss på de båda bilderna från... efter så många år. Mycket har förändrats men inte allt!


Men jag och en till har ju klart en annan referensram än ni andra som får ta del av dem ;-)



Som en parantes är det inte fantastiskt att jag numera i en annan kommun än då arbetar tillsammans med ytterligare en utav tjejerna, och på annan ort har haft dottern till en av killarna i min klass? Ja världen är liten! Och mindre tycks den bli med åren ;-)

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
Fick en ingivelse nu på morgonen att vi kunde ta frukosten med till skjutfältet när nu Mats har ledig dag så skulle Charlie få "... springa romen av sig". Sagt och gjort så blev det... visserligen bleknade solen



... men vi hade en superb morgon... trots att jag hade glömt muggarna hemma på diskbänken. Men vad då, man kan väl ta det primitivt










Husse läste tidningen...














Charlie kollade efter joggare och lade sig sedan till ro och spanade i fjärran








Långt ute på havet strävade ett lastfartyg in emot Åhus hamn





Fula (?, men "vem bryr sig" för att citera den yngre generationen) Röda bekväma foppatofflor på grönbete



Rallarrosor... Mjölkört... rävsvans... och vad var det nu mer... hmm i alla fall "Kärt barn har många namn"...



"Mjölke
Epilobium angustifolium L.
Vetenskapliga synonym: Chamaenerion angustifolium (L.) Scop., Chamerion angustifolium (L.) Holub.Svenska synonym: brudfackla, duntrav, kropp, mjölkört, praktduna, rallarros, rävrumpa, rävsvans, skogsbloss"



http://linnaeus.nrm.se/flora/di/onagra/epilo/epilang.html







Här är vi påväg tillbaka till bilen... vad gör man inte för en leverbit ;-)


Funkian i olika modeller är något av en favorit allra helsst storbladiga, just nu står samtliga som här i blom:

6 kommentarer:

Randiga Tråden sa...

Ser ut ungefär som mina skolkort, fast jag är lite är äldre, femtioetta. Trevlig helg, Brittmari

Maria sa...

Tack för de goda tankarna! Ja visst får vi försöka att hitta det ljusa i tillvaron. Gamla minnen kan vara sådana. När jag såg ditt klassfoto från 1:an tänkte jag att det påminde om mitt eget - jag började i första klass 1962. Så då har vi nog många "historiska" minnen och upplevelser gemensamt, tänker jag.
Önskar dig en fin helg!
Kram!
Maria

Anonym sa...

Det såg ut som en underbar morgon verkligen =).....Charlie han njöt nog som en tok.

Kul med grillafton ikväll, hoppas att ni får en trevlig afton, god mat och kanske en bra film =)

Jag får se vad för mys som väntar mig. Nu är väskan uppackad och insatt i fulrummet =)

Ja det var väl kul att träffa din barndomsvän? =)

kram eva

Ulla sa...

Måste ge lite Fröding eftersom vi har ett hus i vår lilla stad där han bott och ett stenkast bort är dungen "där göken gol och flickor sprungo med bara fötter och trasig kjol att plocka dungens bär...
Jag tänkte egentligen på livets upp och ner, "rosor i ett sprucket krus är ändock alltid rosor". Visst är det så? Vi fortsätter att ta tillvara livet och njuter av vardagen eller hur? Trevlig helg från mig just nu i Danmark.

Monika sa...

Hej på dej! Tack för fina ord! Mysigt att flytta ut frukosten så där! Har inte kommenterat på länge, men har varit in och läst nu som då! Hoppas din sommar varit fin och avkopplande, min har varit (och är) annorlunda men bra! Kram Monika

Ölandsvindar sa...

Gamla skolkort. Världen låg öppen och alla hade drömmar. Somliga kunde förverkliga dem men för andra gick det sämre. Så har det säkert varit i alla tider. Nu har regnet börjat falla, en rödstjärt förirrade sig in i växthuset men kom ut på egen hand och snart är det Melodikrysset. Skön lördag till dig!
Kerstin