Bloggintresserade

lördag 7 juni 2008

Dammprojekt och lite till

Härligt att det bara är lördag! Fortsatt dammprojekt på morgonen. Mats och jag har nu burit sten, grävt rötter och klippt grenar. Långt ifrån färdiga bara för dagen men..."Många bäckar små blir snart till en hel å" som farmor brukade säga.

Förövrigt är det oförskämt torrt överallt. Tydligen har vattningsförbudet nu nått även Kristianstad. Synd om bönderna hur klarar de sina grödor? Två utryckningar under dagen har vi haft idag, Den ena gången brann det i skogen i Horna. Per-Olof som var på stranden med en av grabbarna i frivilliga brandkåren fick se sin kompis fara iväg hals över huvud för att släcka.
Tack för Sms mor, jasså det åskade hos er på morgonen. Kusligt med åska...då känner man sig liten och maktlös. Knappt lönt heller för en mm regn... Nere i Spanien har jag hört har det varit rejäla åskoväder. Stämmer det Mona? Men förövrigt berättade en granne, som är reseledare där, har vi nog haft det varmare hitills i Sverige i år.


Mor det är den hängpelargon som jag fick av moster Kerstin när vi var där och hälsade på för två år sedan tror jag det var. Börjar likna något nu annars har den varit ganska gles den här säsongen... Undrar hur det är med henne nu, har hon hämtat sig efter stroken?



Per-Olof har dragit till nya playan planerar åka hem till Helsingborg i eftermiddag för att se match ikväll. Mats och jag passar på att hämta kaffebryggaren på EKO vi är lovade en ny. Hemkommen med bryggaren. Köpte en pilrkorg föt att kunna plantera ut pelargonior som bara förökar sig.





Gjorde ett arrangemang till Kalle.. naturligtvis med pelargoner. Så här blev det! Blev njutbart om jag får säga det själv. Att det blev en pilekorg var nog mest en slump för vi hade ingen vagnpeng och inga slantar (numera lägger vi dessa direkt i sparbössan). Det fick bli något vi orkade bära genom affären.



Kan hälsa från Emma, Eva-Katrine vi pratade med henne igår hon längtar efter dig och undrade om det verkligen inte var förrän nästa helg du skulle komma hem. Pappa skojade och sa att det är inte säkert att det går på lördagen för då är det fotboll (naturligtvis planerar vi efter det). Då var Emma kvick och sa; då kör jag! Pappa och jag har ringt några gånger idag men inte fått tag på dig. Kanske var det idag du skulle ut med kompisar i skärgården?

Pratade precis med dig Anna-Karin. Härligt om du också kommer, då kanske vi har klanen samlad till nästa helg!




Dom röda är inte heller dumma...





Grillat ikväll igen. kycklingspett, nypotatis och kall sås. En runda med Lucky och hem lagom till andra halvlek. Trött på kvällen kan undras om inte värmen börjar ta på krafterna.

Inga kommentarer: