Bloggintresserade

tisdag 24 juni 2008

"Johannes döparens dag" och våra husdjur






Idag är det den 24 juni dagens namn är ”Johannes döparens dag”. Det är en av kyrkoårets äldsta dagar. I Bladet kan man läsa att Johannes och Johan har namnsdag. Men om man ska vara precis så har de det den 27 december, om ett halvt år. Dessutom din födelsedag A. Passar på att fråga hur det är att ha födelsedag så nära jul speciellt när man är barn? Har fått för mig att man gärna slår ihop kalasen... Idag är det exakt 6 månader till julafton.

Blåser rätt bra här i Skåne. Blev inte glad imorse när jag såg att en av pelagoniorna fått rejält med stryk. 2 stora grenar med blomknoppar låg på gräset.
A. skriver från norr (Mats skulle säga Norrland det är allt norr om Skåne):"Blåsten vill inte ge med sig, även om den inte är lika hård som igår och inatt, men trist. Liksom väder för strumpor och varm choklad..."

Blev inget grävande vid dammen igår i blåsten här i Åhus, ingen inspiration. Nu får det snart bli ändring... Istället passade jag på att gå igenom lådor från renoveringen. Har inte saknat något så jag vet inte vad jag ska göra med det. Kan kanske vara bra att ha ändå framöver... Skulle däremot vilja hitta mina ringar. Tror att jag har lagt dem på ett bra ställe när jag skulle måla, men har glömt var. Ännu inte berättat för Mats, jag hoppas på att hitta dem först. Försöker behålla lugnet...

Vad gäller tvätten och att få den torr...svårt har tumlare och ett "halvantikt" torkskåp som vi låtit stå kvar från då vi flyttade in (är från 1974). Hängt ut två maskiner tvätt, satsar på att den blåser torr innan något regn faller. Jag har hunnit ytterligare två maskiner snart tomt i tvättstugan. Skönt. Inte något regn idag endast blåst.

Har plitat lite på mitt manus...oj nu skiner solen...bäst att skynda sig ta rundan med Lucky... blev en extra lång tur idag. Lucky riktigt trött nu och nöjd...

Mats skrev hem att han skulle beställa hem grus till dammen nu. Kanske händer det saker snart... Klart levereras under morgondagen. Längtar efter fler djur här i Paradiset. Tittade i materialet från min hemsida häromdagen och läste om alla djur vi hade bara tills för några år sedan. Mats säger att vi åtminstone ska satsa på guldfiskar i dammen när den blir klar, få se när det blir...

På hemsidan skrev jag har glömt adressen är det inte fantastiskt?
Våra husdjur; Trädgården sjuder av liv, vilda djur och tama djur, fåglarna kvittrar, fiskar simmar i dammen i år har vi haft besök av en groda och i fjol av salamander. Dröm om vår förvåning när vi fick se dem. De var så fina och färgglada i sina lekdräkter. När vi flyttade in här för ungefär 15 år sedan hade vi besök av en rävhona med sin unge bara ett par - tre meter från huset. Vi har också hittat spår en grävling utanför vår groventré och har sett den springa inne hos grannen samt på skogsvägen. Det bor gott om rådjur inne på öde tomten intill som väl är 6000- 7000 kvadrat. När vi flyttade hit fanns det också mycket hackspett här, både stor och liten samt nötväcka. De försvann samtidigt som det sågades ner träd i grannskapet. Har bilder på dem men de ligger på disketter och vi har ingen diskett i nya datorn. Bilder kommer på något vis senare. Få se hur...!

Zack är Barnardparakit. Han är färggrann och lyser i de vackraste färger. Han tycker att det är mumsigt med bär, frukter, frön främst solrosfrön. Zack bor i en stor volontär som är ungefär 3 ½ x 2 ½ meter. Här tar han en liten flygtur när han har lust eller en promenad på marken. Han önskar sig en liten parakit fru till sällskap och kanske kan de skaffa sig barn tillsammans. Men det går bra med skator till kompisar också


Melker är en vanlig kanin. Han bor bredvid Zack i en egen bur. Han tycker mest om Eva-Katrine som ger honom friskt vatten och god mat varje dag.


Alfred är vädurskanin. Han tycker om att kela och att busa rundor. Hunden Lucky tittar ängsligt när han kutar runt så att det dunkar och sågspånet yr. Alfred bor i tvättstugan och där får han vara ifred för katten Olivia. Tycker mest om morötter och mig.

Hunden Lucky älskar att springa och att gnaga på pinnar. Han gillar också att kela och kan prata så att vi i familjen förstår. Han är jättefin och är en blandras mellan bordercollie och golden retriever.


Katten Olivia bestämmer ingen över. När hon var riktigt liten, ville hennes husse nog inte ha henne för han kastade henne framför bussen precis när den skulle starta. Anna- Karin kastade sig ut efter henne med eget liv som insats. Olivia hade fått ett nytt hem. Gillar att jaga och att kela med Eva-Katrine.

Olivia och Oliver

Här är Oliver. Det var min katt och Olivias unge. Han tyckte om att kela och sprang bort i november 2001. Hoppas att han fått ett nytt hem där man är snälla och kärleksfulla emot honom. Självklart blir vi överlyckliga om han kommer hem igen.

Ja, jag tror nog att vi var mer eller mindre kända för att ha en mindre Zoologisk have.
Jesper är nog bland de vackraste katter vi har haft. Han var storväxt och mycket mysig brukade följa med och handla älskade att åka bil här ligger han ich myser med Knubbe i soffan.
Källingen i fönstret är faktiskt hans mamma och henne hade vi kvar många år. Hon hette Katja och var väldigt snäll men stört omöjlig att få rumsren.

Knubba Lubbe och Jacke packe vilket radarpar. Blev 16 år båda två. Knubbe var en strävhårig dvärgtax som inte höll måttet och inte var ett dugg sträv snarare mjuk spm silke. Jack väldigt vacker och hans far hade varit champion flera gånger om i hela Norden.

Allt väl Runo saknar dina mejl. Du har väl fått rätt på datorn?

Inga kommentarer: