Bloggintresserade

torsdag 19 juni 2008

Storstan









GRATTIS Tommie. Mor har väl varit uppe och uppvaktat dig kanske med sång och något paket. Önskar dig en toppendag, njut och smaka nu mors drömmar. Vem vet det kanske vankas jordgubbstårta också?

Hur är vädret uppe hos er? Rätt mörkt i Åhus idag än så länge, men vem vet det kanske artar sig frampå dagen. Ja, så där; där bröt solen fram och klockan har inte ens hunnit bli 9. Själv tänker jag en tur med bussen in till den stora staden, biblioteket och lite shopping. Mats slutar middag i dag så han ska möta upp därefter. E-K och K-M är hemma hos den lille hunden som trots allt nu verkar något piggare, och det är ju på tiden efter snart 3 veckor...

Så nu har vi fixat en lite present att ha med till värdparet imorgon dessutom en födelsedagspresent till E-K. Så landade jag i källarrummet på biblioteket ett par timmar. Där kunde man finna mig djupt försjunken i böcker. Mats och jag passade sedan på att njuta dagens på en av stans resturanger.

Se nu till och vila dig Ann idag och busa inte på som du är van. Låt omgivningen i stället få skämma bort dig så du känner dig piggare till midsommar. Skönt nu vet jag (!) har fått rapport. Kinamat... mmm...fast en annan gång!

Sover också fantastiskt bra till ljudet av tv;n. Brukar börja med att jag tänker att jag bara ska vila ögonen lite. Att man aldrig lär sig! Ikväll är det sista avsnittet på Brottet det ska ni väl se?!

Måste bara berätta om den där gången jag hade varit sövd och låg på ”uppvak”. Jag minns hur jag drömde... allt var som i en dimma…väldigt behagligt och vackert. Folk rörde sig runt mig och jag hörde lågmälda röster. Jag var på bal och fick syn på en kvinna med väldigt vacker vit klänning. Jag kommenterade det och i nästa ögonblick insåg jag att jag sagt något opassande. Den vackra balklänningen var en vit sjukhusrock, jag skämdes och frågade om jag hade sagt något mer underligt. Hon berättade då om att de fick höra mycket roligt på detta ställe…en gång hade en dam velat gå iväg med sin handväska och det var kateterpåsen!

Egen nypotatis? Häftigt tillbehör med godis...



Midsommarmaten ser bara så god ut. Hade vi inte redan varit bortbjudna så hade vi kommit på studs. Har köpt en skiva till Maria och Nisse kan ni gissa vilken? Ok, det börjar på M.


Vi tar reprisen:



Kul att du också noterar hur vacker Lucky är. Jasså Michael hade velat ha en blandning med Borde Collie. Det är en ras med mycket krut i. Pigg och glad och otroligt smart (allmänt känt). Jag tänker också att en sådan hund hade passat Micke som du har beskrivit honom.

Idag mår Lucky bättre, hoppas verkligen att det vänder. Tratten har han för att han inte ska röra sin bakända där han fortfarande är sår. Men de är påväg att läkas. När han är frisk, du känner väl ingen Ann som har en trevlig tik (golden, border) som vill ”data” en alldeles förtjusande äldre man med grå nosens charm? Kanske kan vi tinga en Rolf och någon ännu namnlös till Mats och mig.

Mats och jag hartagit en cykeltur ner i gamla Åhus. Sådan tur att Linas bageri hade öppet, kom hem med en påse gammeldags skorpor och ett fruset surdegsbröd (allt annat var slutsålt). Men på Linas har man inte öppet mer än sporadiskt varannan eller var tredje helg...


Inga kommentarer: