Bloggintresserade

torsdag 5 juni 2008

Skolavslutning och studenten



Idag skolavslutning, en härlig stämning, många glada och uppklädda ungdomar. Jag har precis kommit hem efter ett fartfyllt arrangemang på teatern, iscensatt av lovande elever från C4 gymnasiet. Där var bl.a en tjej som lirade saxofon...snacka om det... En runda på "fik" med hugade kollegor och elever uppom på jobbet, en runda om torget för att köpa champagnefärgade rosor sedan bussen hem.
Kan undras hur det går för dig Eva-Katrine på Lindebergs idag...håller tummarna!

Framåt kväll drar vi bort för att uppvakta Linnea på hennes stora dag. Jörgen och Christina hade ordnat det optimala kalaset, slagit upp ett stort tält på den helt färska kullerstensgården (Jörgen lade den sista stenen kvällen före den stora dagen). Den lilla studentskan var lika söt som vanligt och såg väldigt nöjd ut över att idag vara medelpunkten. När hennes föräldrar knöt ihop påsen i sitt kärleksfulla tal som mynnade ut i en blick mot framtiden, då såg jag hur hon riktigt sög i sig. Hon berättade hur stadens studenter skulle träffas på ett ställe i den stora staden lite senare. Så roligt!
Hemmet är ett tillbyggt och nyrenoverat hus i gamla Åhus ett stenkast från kyrkan. Fram till 1879 hade "den stora tomten" ägts av kronan. Fram och tillbaka har det aktuella huset på olika sätt varit i el-tele influerades ägo. Innan nuvarande stolta ägare kontor för Åhus Elverk.
Vi pratade nycket med bordsgrannarna Ing-Gun och Bertil det blev mycket prat om Åhus förr då både Bertil och Mats har bor och har sina anor i byn och väl kände varandras släkt.
Eva-Katrine, Gustav undrade varför du inte hade ringt till honom angående praktiken. Det tyckte han att du skulle göra.





Snygg lampa, hade den inte passat i er lilla stuga Thérèse?
Tänker på er alla, inser att det är en oerhört svår dag.





Inga kommentarer: