Bloggintresserade

lördag 21 juni 2008

Sekundär regnbåge och Dansa med vargar

Midsommardagens morgon. Lite sovmorgon, tror nog vi "slaggade" till halv nio och det är inte så vanligt i det här huset men, vi var ju ute och slarvade igår. Stundtals åska och regn igår kväll. I bladet kunde man läsa om optiskt fenomen "dubbel regnbåge" här i Åhus. I en regnbåge är yttersta färgen röd medan det i den sekundära bågen är rött innerst då färgerna är omvända.
Klokt Ann att vänta med att hänga ut tvätten, min hinner inte bli torr nog att tas in någon gång verkar det som.

Igår samkväm, prat, skratt, klurigheter och namngåtor sedan kubb i två lag- pojkar mot flickor. Maria och Nisses 16 och 20-åring med så vi blev tre i varje lag. Efter att vi flickor vunnit överlägset 2 partier så gav vi upp. Lika go midsommarmat som varje år.
Mår alldeles förträffligt idag, inga slagsmål eller fyllerier här inte. Tyvärr inte heller någon flagga annars hade vi hissat den ;-)

Promenad till havet med Lucky. Han träffade sin fjälla på vägen och de båda fick sig en lekstund. På tillbakavägen började det regna men ingen har dött av lite regn...faktiskt enbart uppfriskande.

Reprisen av vår DVD "Dansa med vargar" från 1990 är en riktigt bra långkörare och den har vi tittat på under lördagseftermiddagen. Det är Cevin Costners regidebut och han själv kan vi njuta i huvudrollen. John Dunbar som han heter i rollen blir stationerad mitt ute i "vildmarken". Med sig har han sin vackra trogna häst och tillsammans med en varg som följer honom och som med hjälp av sina skarpa sinnen kan varna honom när det är fara på färde. Vargen får beroende på sitt utseende namnet twosocks dvs. två vita strumpor. John Dunbar befinner sig bokstavligen talat mitt ute i en vacker, lika dramatisk som storslagen natur. Siouxindianerna och han kommer nära och facineras samtidigt av varandra. Filmen som är 3 timmar lång bjuder på spänning, romantik i ett omväxlande tempo precis som det brukar vara i verkliga livet.

I min mening är det befriande att se en indianer-vita film med fokus nu även på indianperspektivet. Filmens huvudpersoner blir av Siouxindianderna kallade för "Står med knuten näve" samt "Dansa med vargar" som också är filmklassikerns titel. Har ni inte sett den så gör det!

Vilken match på kvällen, det såg du väl Runo? Hur är det med dig? Har inte hört något på ett tag men luften gick kanske ur dig, liksom ur många andra när Sverige åkte ut? E-Ks Erik är här nu han var på plats, vad hjälpte det att han, P-O, Kjellberg skrek sig hesa och att de sedan inte hade någon röst kvar? De övriga grabbarna drog vidare till Prag, kan undras hur de har det!

Inga kommentarer: