Bloggintresserade

fredag 27 juni 2008

Vårt leksaksskåp



Strax innanför vår ytterdörr finner man det här skåpet med Mats och mina gamla leksaker. Kul att vi kom på att istället för att låta dom ligga nedpackade i lådor på vinden osynliga för alla kunde de få påminna oss och även andra om gamla tider. Att skåpet står i hallen inspirerar till gemensam nostalgi då någon kommer eller går.




Mina smådockor. originalkläder på dockan i mitten om jag inte minns fel har gammelfarmor Karin virkat klänningen till dockan längst till höger. Och det stämmer nog för jag har en grytlapp i exakt samma garn som jag vet att hon har virkat i den där modellen som man jämt bränner nyporna med. Kanske någon känner igen pickande höns? Den har jag fått av gamla tant Ludwigsson som bodde i vår trapp. Fick av henne en en del gamla leksaker dessa finns tyvärr inte intakta längre, alltför ovarsamma händer har lekt sönder dem. Porslinsdockservis också i originalförpackning. Minns inte var jag fick den ifrån men det kommer kanske.



Kanske ni minns slagerdängan Tina och Marina? Här sitter de i alla fall i min version.
Ursprunget var en tysk sång ”Zwei kleine Italiener”. Denna gjorde Stickan Andersson om till ”Tina och Marina” och flickorna som fick sjunga den fick artisnamnen Tina och Marina samt halmhattar. Ni ser...Tina har sin på! Tina köpte min faster Gunborg till mig i Österrike och Marina i Italien.


Första Barbie till vänster med originalkläder hon är intakt men till höger om henne står Skipper hon hade långt fint brunt hår men idag mycket kort efter att Anna-Karin gått en dust med henne. Midge och Allan väntar på att jag ska på upptäcktsfärd i klädlådan kan undras om där finns något bekant. Loppspel var på modet.



Mats fina ångmaskin och till höger sista resten av hans Märklinbana ett lok med vagn, hans första instamatic kamera och en signerad bild på fotbollsgeniet Pele´. Som bekant brasiliansk "dubbelfotad" fotbollsgeni född 1940. Enligt statistiken gjorde han under 1363 matcher 1281 mål! Sin debut gjorde han endast 17 år i VM 1958 i Sverige och det var också då som Brasilien tog hem sitt första guld. 1966 spelade han åter VM i Stockholm på en fullsatt arena.





Mats spelade när det begav sig ishockey och detta var den hjälm han hade.







Far körde buss uppe i Stockholm på tidigt 60-tal och bussen lär ha sett ut likadan som den leksaksbuss som jag fick av honom. Ja jag hade faktiskt två bilar även en blå bagge som gick på batteri med fräcka lysen under hela bagagehuven. Bussen är för stor för att få plats i Mats garage så den har fått sin plats på taket.




Känner ni kanske igen ABC boken?
"Apan kan med sina fötter klia sig och knäcka nötter,
klättra, klänga, rensa sill, sticka strumpor om hon vill.

Böcker har alltid varit min stora passion och det grundlades säkert i min barndom. Har en hel del böcker...

Hej på dej Ann, skönt att du fick besked om ytterligare jobb och då kan du ju njuta av de kommande tre vecorna. Du började ju bra i trädgården i går med grovarbete i utifrån och inifrån kommande väta ;-/ Men man får ju som du själv påpekar tänka på motionen som kommer på köpet. Samma här mycket växlande väder. Här är uppehåll med växlande ljusglimtar. Turen med Lucky väntar därefter veckohandling. Mats skickade precis en handlalista och planering han hade knåpat med på fikarasten samt en gemytlig bild. Mats kommenterade just igår när vi var ute och gick att det var dåligt med turister i Åhus än.

Men idag kryllade det av folk, och med tanke på alla ofärdiga vägarbeten runt om i byn var det rörigt värre. Kan undras hur mycket besökare vi förlorar den här säsongen på denna oro när fotgängare och cyklister inte vet var de ska ta vägen. Faktiskt riktigt skönt att komma hem igen. Eva-Katrine och jag har ätit frallor och Lucky har fått sitt fredagsgrisöra. Vi är nu alla tre nöjda och glada. Olivia har fått ett nytt halsband (med pingla för att skona småfåglarna). Det är hon mindre nöjd med med tanke på jägarinstinkter. Få se kanske jag cyklar ner till biblioteket en runda lite senare. Har läst ut ett par böcker som jag kan lämna tillbaks och låna hem nya.

Kan berätta att det åskar och ösregnar i Finja för Mats skrev precis hem ((13.10). Han var orolig för att vi kanske inte kunde grilla ikväll. Men nu är det så att fläskfilén ligger i marinad vi ska fira att Eva fått reda på idag att hon fick VG även på kursen i "Försäljning" så vädret blir bättre det är ett som är säkert!!!
Hade själv precis vid 13 gått ut för att ta rundan runt kvarteret med Lucky, kände och hörde vad som var på G när det mullrade i utkanterna och himlen blev alldeles mörk. Vi halvsprang runt kvarteret och hann precis till dörren när de första dropparna föll. Därefter har det formligen vräkt ner. Nu är himlen i en aningen ljusare nyans trots att det kommer ett något nättare regn än skyfallet nyss.

Kan också avslöja för den intresserade att hos mor i Västerås (12.49) är det strålande väder. Jag är glad för er skull, och hoppas att vi också får det inom kort!!! .... Ja visst, jag vet, man önskade ju regn, men det hade ju varit önskvärt att det var någon hejd på det! Jag är nöjd nu. Hur är det hos dig Ann? Har förresten vidarebefodrat några fantastiskt dråpliga bildspel till dig så här på en grå fredag...

Inga kommentarer: