Bloggintresserade

onsdag 18 juni 2008

Definately SOL

Slutfinish i uterummet, endast golvytorna kvar. Ja du Caroline nu är det tillfälligt lika rent som det brukade vara i hästboxen när du var klar. Tänkte ett ögonlock t.o.m att jag skulle kunna lägga mig ner direkt på golvet.

Behöver väl knappast fråga om du är laddad för matchen Runo?! Eva-Katrine fick precis SMS från Erik, grabbarna har träffats och har jättekul. De är på plats och...laddade var så säkra!!!
Har tänkt på dig Ann hela fm.

Solen skiner så Lucky och jag ska ta en lite runda strax, ska bara höra över med dammsugaren så här blir midsommarfint. Melissa ljuder ur högtalarna. Eva-Katrine brer de båda ciabattabröden jag inköpte igår och fixar god dryck att ha med på vår lilla utflykt. Vi tänkte oss ut på en lite cykeltur kanske till havet, saknar det nu när inte Lucky tyar. Bara han snart blir bra så han kan ut och rasta matte. Ja ni hör, vi behöver varandra!

Allt blev jättebra Lucky hade något mer ork idag, fick då också "lilla rundan" och inte bara runt kvarteret. Sedan smorde jag honom och tratten åkte på. Medan han vilade sig så cyklade vi ner några ärende i byn och landade på en bänk i småbåtshamnen. Vi fick sällskap av en stor trut och den var stor P-O (som inte gillar fåglar) Den stod en meter ifrån oss på bryggan men jag lyckades inte föreviga den för tyvärr flög den sin kos medan jag försökte håva upp mobilen för att plåta. Ett gäng änder fick också nys om att det satt två tjejer och fikade på bryggan, alltid kunde det väl hamn en och en annan smula i vattnet.

Så nu har vi också hunnit en runda ut om handelsträdgården Solhaga, som har halva priset på mycket av sortimentet midsommarveckan. Oh vad jag njuter av att gå där bland alla färger och dofter. Ja man kan ju knappast komma hem utan att ha fler växter med sig.




Dessutom har vi hälsat på sköldpaddorna som dagen till ära låg i en enda hög. Någon som vet varför?











Det blev en del nya planteringar när vi kom hem. Hur vi ska placera ut dem får bli en senare fråga.




Bondpioner, Dofttobak, Ljuvlig ampel, Lavendel...

Tack mor och Tommie för receptet på drömmar. Garanterat goda skriver du och inte som mina mardrömmar då. Du har säkert inget emot att jag presenterar ditt recept här på bloggen...

DRÖMMAR försvinner fort. Det gör också de här kakorna. Hjortronsaltet ger kakorna dess spröda konsistens.
50 minuter varav 20 minuter i ugnen

100 gr margarin eller smör
3 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 dl olja
1 tsk hjorhornssalt
4-4½ dl vetemjöl
Garnering; 25 mandlar

1. Rör fettet och sockret. Tillsätt oljan efterhand
2. Hjorthornssalt och mjöl
3. Rulla 2 smala längder, skär i jämnstora längder. Forma runda bollar (förlåt att jag påminde er)
4. Skålla, skala, dela mandeln. Tryck i kakorna
5.Grädda mitt i ugnen på 150 grader i 20 minuter
6. Svalna på galler. Förvaras svalt i burk eller i frys.

Mats har idag varit och röntgat sitt finger, som han anade var det en faktur så nu är det spjälat i två veckor. Inte så lyckat att spela boll med andra ord. Blir nog ingen match nästa måndag. Angående matchen mellan Ryssland och Sverige...vilket antiklimax!

Inga kommentarer: