Bloggintresserade

måndag 9 juni 2008

På tur till Tomelilla

Så ja, tillbaka hemma efter en tur med bilen till ..."Bo Olsson i Tomelilla hej där få du mer för pengarna". Jag klarade att koncentrera mig hela vägen (fast jag hade knappast trott annat), men är nu mer än trött i planeten.

Tänk för 13 år sedan arbetade jag i Simrishamn på flyktingskolan och pendlade dagligen häremellan. Fattar idag inte hur jag orkade det, men att komma från Åhus hållet över backen i Maglehem är Guda skönt. Jag brukade tänka att det var dagens höjdpunkt en sådan kick så att man i princip orkade vad som helst efter att ha blickat ut över det solglittrande havet. Men så var det vintrarna, snö som yrde och hala Brösarpsbackar (vackra resten av året) svåra att ta sig upp för i halka. En endaste gång var jag tvungen att vända hem igen. Det fög igen på nolltime och drivorna var på sina ställen så höga att de inte gick att ta sig igenom. Men att se Brösarpsbackar när gullvivorna blommar i mängder...

Körde idag förbi Lyckebacke vårt gamla hus som ligger mellan Yngsjö och Maglehem. Äntligen någon som rustar upp och snyggar till har varit rent för trist att köra förbi och se att fönsterna inte målats om på 25-30 år. Minns ni den sommaren Jeanette och Irene när ni bl.a firade midsommar hos oss? Har ett foto där vi dansar för fullt kring stången ute på gården. Förresten gillar du fiskpinnar ännu Irene?

Idag gled en "Glada" bara ett par meter upp över vägen vid Tranås till, den höll antagligen utkik efter någon liten mus att slå klorna. Har sällan eller aldrig sett någon på så nära håll förut, tydlig kropp och näbb, brukar annars mest vara den kluvna stjärten som man känner igen den på.

Gladan är Skånes landskapsfågel tillika en rovfågel räknas som egen familj alternativt underfamilj till hökfåglarna.



Det var en bra tid att åka dit för jag hade mest hela affären för mig själv. Kom hem med några bra att ha grejor och ett par jeansskjorts, med tillhörande väst samt ett vitt linne allt för 450 kronor. Hade faktiskt en snarlik väst med kragslag, men det var på 80-talet.

Egentligen jobbar lärarna den här veckan också men idag kompar jag. Tror faktiskt att jag ska dyka ner i min säng en liten stund. Min bilfärd var en kraftansträngning som jag aldrig hade mäktat med någon av mina arbetsdagar. Ja, det blev tydligen en djupdykning på ett par timmar och nu är jag redo att möta dagen igen.

Idag har Kalle invigt gasolgrillen och bjudit på flintastek och potatssallad, en av hans absoluta favoritmiddagar. Jättegott! Mats fotbollskväll med Korpen, jag och Lucky tog en runda runt kvarteret. Känner egentligen för en längre runda men inte min fot, jäkla rullebör som stod just där jag tänlte gå. Fotboll även på tv.

Inga kommentarer: