Bloggintresserade

onsdag 19 maj 2010

Solröda tulpaner

Godmorgon mina vänner! En strålande morgon, solen skiner, marken friskt våt efter natten. 16 grader varmt ute. Det behövdes ingen jacka på morgonrundan var Mats första kommentar då han och Charlie kom hem.


Har hunnit med morgonbestyren där kolla kommentarer på bloggen ingår... samt skickat iväg ett litet mejl till dig Ann (bara så du ser det).




**********





Det fina vädret nådde oss här i södra Sverige redan under gårdagen. Som man har längtat! Ändå kom värmen så hastigt så den överrumplade.

Riktigt så man fick notera för sig själv att vara nöjd med som det är.


Charlie och jag rensade ett par rabatter.


Klibbet; som jag en stund trodde skulle övergå i åska stannade vid en skur och jag hann t.o.m. få in tvätten innan den blev våt. Dessutom ett lagom avbrott för att hinna med skafferirens och städ av baren :-)




Det var så skönt ute på kvällen då Charlie och vi tog vår kvällsrunda. Stort trädgårdpartaj i kvarteret skratt och musik. Klockan var halv 10 och det var fortfarande 17 grader ute ! Fantastiskt och välgörande!




Militärövningar; i Åhus på förmiddagen var det fullt krig. Då jag kom hem vid middagstid passerade pansarvagnar över vår lille väg och då jag hade vett att få upp mobilkameran så kom en liten söt en:


10 kommentarer:

Ölandsvindar sa...

Härligt! Det verkar som om sommartemperaturerna äntligen bestämt sig för att stanna. Men vi har dimmigt så man knappt ser handen framför sig just nu.
En bra dag önskar jag dig
Kerstin

Fånga dagen sa...

Åh vad härligt det låter med den värmen men det är allt lite konstigt att den ska komma så akut jämt. Det var skönare här också igår men idag känner jag lite kyligare luft fast jag tror det blir varmare.
Jag hade ingen jacka igår och det är sånt jag uppskattar , av med kläderna i möjligaste mån.
Ha nu en skön dag kära vän så hörs vi.
Kram Lena

Anonym sa...

Va skönt att ni också har fått fint väder. Här uppe är det sommar. Igår gick jag med kjol och linne, inga strumpbyxor fram till halv tolv på kvällen. Det är galet sommarvarmt här. Underbart.

Hur ska du göra imorgon? Åka lite högre upp i landet?

Jag ska kolla lite klänningar och så idag tänkte jag efter storstädning hemma på ellos. Ska jag beställa så säger jag till =).

Ha en underbar dag! Kram eva

Petit Eyekiss sa...

Äntligen så är den här, värmen.
Så vi har längtat!
Så fina dina tulpaner är som gulorange solar!
Vi har ett par dagar kvar här i stan. Sambon ska spela på äldreboenden i två dagar, och jag pysslar vidare
Ha det så gott!
Elisabeth

Anonym sa...

Här är jag, sett både sms och mail nu... snyft. Får vi kramas vid annat Borås-tillfälle?

Host på mig, och lugn vila på dig!!
Klem!
Ann

Ingela sa...

Hoppas dimman har lättat på Öland nu Kerstin och att solen skiner visst brukar man säga att den gör det frekvent på Öland? Håller annars med dig Lena uppskattar att inte behöva ta på några ytterkläder då jag går ut men det behöver inte vara för varmt allra helst inte om jag ska göra något.
På tal om kläder och "galet sommarvarmt" Eva-Katrine, vi får höras angående Ellos ... Du är flitig hör jag. Städa och så kommer kanske Erik med en bukett
;-)

Ibland blir det inte som man tänkt Ann. Men det går fler tåg så vi får ta det en annan gång! Tror inte Mats vet något så där långt i förväg. Hade ju passat bra för att det var min lediga dag.

Elisabeth jag har fått ditt nummer och hör av mig! Angående tulpaner; javisst är de underbara. Men du vänta tills du får se den botaniska sorten. Finns brudtulpaner så måste det vara dessa ;-)

Njut i din trädgård sa...

visst är det härligt med värme

mycket blommar och kläderna faller av!

Gudrun sa...

Hej hej!
Tittar in för att önska dig en bra dag.
Hoppas solen skiner på dig.
;)
Kram

Bestemor Drillo sa...

Hei på deg!
Ja er det ikke deilig om dagen!
23 gr. varmt og det yrer av liv ute! Menneskene tyter ut i friluft og Casper har funnet seg en plass i skyggen! Alt er herlig i vår krok av verden! Vi reiser til Sverige igjen til pinse! Ha en vakker helg og kos deg !
Klem fra bestemor!

Möllebacken sa...

Så härligt att våren har kommit igång igen. Intressant inlägg om Rugen och Stralsund.
Hoppas att solen visar sig i morgon med.
Kram Pella