Bloggintresserade

onsdag 26 maj 2010

MINA LÄSARES TANKAR OM LYCKA

Väljer idag att ge alla mina vänner ett eget inlägg. Bakgrunden är mitt gårdagens inlägg som nu är slutbearbetat här för min del.

Lycka är något vackert Elisabeth (liksom ditt namn)! Håller med dig det är vanskligt och svårt att sätta fingret på. ”Eleven som sa att det var som sockerdricka kommer nog nära. Jag får ibland en känsla av upprymdhet och värme inombords. Det är nog lycka, eller?"


Musik ska byggas utav glädje … av glädje bygger man musik. Så glad blir man av musik Kerstin.


Och att upptäcka något nytt att få ta del av andras skatter är också en glädjekälla Kerstin, Brittmari och Bestemor. Att få dela tankar är lycka även för mig Bestemor. Att ha lagt in ved och känna värmen från spisen och att grytan är kokande. Det är lycka även för mig.

Att njuta bigarråer eller något annat som man älskar smaken av, kan få en att känna lyckokänslor. Att PALLA kan få det att kittla nära likt sockerdricka. Men för mig hade du gärna fått av bären Lena för de brukar vara så många att vi inte PALLAR dem. Att kunna dela med mig får mig att känna lycka.

Här hade vi kunnat klämma in Pella ;-) säger jag som älskar bolla med ord. Absolut, instämmer med dig ofta är det då det oväntade plötsligt händer. En liten hand i en stor som uttalar hur mycket man betyder för dem... det är sann glädje!!!! Det verkar ibland som om alltför hett önskat låter vänta på sig om man nästan fixerar vid tanken.

Eller doften av nyklippt gräs och växterna i planteringarna som frodas Ann. Dokumentären om Chandra, där får du gärna utveckla för att jag och andra läsare som kanske också valde bort den bättre ska förstå vad du sätter fingret på.



Att så mycket är lycka för dig Eva-Katrine mitt lilla barn. Att du har förmåga att se det som finns runt dig och känner glädje för det du har. Det som vi har strävat att lyfta fram i vårt hem. Det är lycka för mig!!! Det är som du säger det är så mycket som skulle kunna få oss att deppa ihop totalt där förväntningarna är det som påverkar upplevelsen.

Livets berg och dalbana den kan vi aldrig undgå helt. Genom besvikelserna, att bearbeta dem och inte släta över skaffar vi bättre beredskap för det som så lätt skulle kunna förväxlas med något annat. Att deppa ihop totalt eller ett begrepp som fler kanske skulle kalla för depression och där man bör vara observant var man sätter likhetstecken.



Nu har jag noterat din kommentar Gudrun den kommer jag att bemöta här inväntar först kanske någon mer?




Tillbaka efter en rätt lång runda med Charlie. Frös då jag gav mig ut. Försöker trycka tillbaka den svidande känslan i halsen. Det var så kallt igår på exkursionen då vi håvade och tog vattenprove i snål vind och småregn. Hjälpte inte ens med varmbad efter...Känslan har suttit i sedan dess.



Men efter en stund fick vi upp ångan idag på promenaden. Solen värmde, fåglarna kvittrade och det doftade ljuvligt ute av nyutslagna syrener. Konstigt att du nämnde det just igår Eva-Katrine.


Är inte detta lycka så vet inte jag! I det lilla, skriver både du Gudrun och du Kerstin, och så skulle man ju kunna se det med just de här syrenerna. Men där kommer igenkänningarna, minnena sammanknippade med dofter nära. "Storting i småting". Sådant som hör vardagen till visst är det kul att t.ex. ut och resa och med nya input, men det känns alltid så gott att komma hem igen tycker jag. Vilken härlig liknelse med att samla pärlor den tar jag absolut med mig.

Sen att det ytterst handlar om hur vi definierar begrepp och vilka ord vi använder genom att de går in i varandra. Däri ligger nog mycket det tror jag också Gudrun.

Och inte nog med det Bestemor tänk vad ett litet ord kan betyda både ur positiv och negativ synvinkel. "... et lite ord kan skape lykke". Eller ett leende Kerstin. Språket är lika nödvändigt som vanskligt! Med tanke på det skulle man aldrig våga säga någonting, det skulle så lätt kunna bli så fel... men det är där speglingarna kommer in för att orden ska ge avsedd bild. Det finns andra hinder också att budskap inte går fram till mottagaren då tekniken inte fungerar. Lika frustrerad som man blir då lika glad blir man då det äntligen fungerar Elisabeth. Det kan jag skriva under på. Lycka är också att kunna återvända hem tillsammans med sin sambo trygg i att nu kan det bara bli bättre.

Dina solar friska Tigris. Det tolkar jag som att du syftar på dina barn? Visst är det tomt då man inte når att krama om dem för att armarna inte räcker till andra sidan Sverige. Men för ungdomen idag har världen krympt och avstånden är inte längre än att man kan komma hem till mor och lysa upp tillvaron.

Bestemor; "Jeg tenkte med meg i dag da jeg satt med en varm liten valp på fanget som slikket meg hengivent bak øret": Dette er jo lykke! Absolut lycka är ett ett djur. En hund blir alltid glad då man har varit borta och visar sin tillgivenhet så tydligt att det finns inte en chans att missförstå! Som idag då jag kom hem då Charlie blev hel tossig och mötte mig vid grinden och sedan tog ett varv runt huset i bara glädjeyra.

**********

Ikväll har snickaren varit här och rekogniserat läget. Nu är det dags att färdigställa överbyggd hörna. Förresten så klippte jag till med den där fräcka virkade lampan på Indiskan i går. Nu väntar cementskivan på att gjutas till bordet... Sen så smäller det ;-) Kanske skulle man ha en taklagsfest ;-)




7 kommentarer:

Ölandsvindar sa...

Lyckan finns i det lilla. Jag brukar säga att jag samlar på pärlor och det kan vara små saker, som ett oväntat leende, en blomknopp som äntligen visar sig,ett litet beröm från någon, ett glas vitt vin på trädgårdsbänken en varm kväll. När man har gått igenom svåra saker uppskattar man den lilla lyckan i vardagen.
Kram
Kerstin

Petit Eyekiss sa...

Godmorgon Ingela!
Är i stan för att via datorn bet lite räkningar. Blev glad att min kommentar fastnade hos dig, för det gjorde datorn också;-)
I dag har den varit hoppig och väldigt besvärlig. Den börjar bli gammal och trött.
Sambon sitter på akuten, han har fått en hemsk förkylning som inte vill bli bättre, sedan åker vi till landet igen
Hörs när det fungerar
Elisabeth

Anonym sa...

Tack för syrenbuskarna, det är så vackert och luktar underbart =)

Japp klart att jag är lycklig, det är du också ibland som sagt lite deppig men du är världens bästa mamma och du har en familj som älskar dig, vänner och elever. Det är bara vissa som är dumma och de vill du ändå inte ha som vänner för du har ju oss =)

Kram eva

Bestemor Drillo sa...

Kjære venn!
Jeg skulle ønske jeg hadde din evne til å formidle gode tanker !
Har du tenkt over hvor mye et lite ord kan såre og hvor mye et lite ord kan skape lykke? Jeg tenkte med meg i dag da jeg satt med en varm liten valp på fanget som slikket meg hengivent bak øret: Dette er jo lykke! Ha en nydelig dag ! Klem fra bestemor som i dag planter i krukker og rabatter!!

Anonym sa...

Idag luktar här gott, nyklippt gräs! Också en lycka eller hur.

Hoppas du har en bra sen arbetsdag och får en kanongo ledig dag imorrn!

svejsAnn!
(som inte snörvlar längre, bara hostar)

Tigris Predikantan sa...

Så fin text!
För mig är lycka att få ha alla mina solar friska bl.a!
:)

Anonym sa...

Torsdag IngelaPingela,

och vi har haft nattfrost, brrr.

Ann