Bloggintresserade

söndag 9 maj 2010

UTTRYCKSFULL

Godmorgon mina vänner . SUNday men i brist på sol vad gör man då? Scannade en solros det gjorde jag ;-)


Funderade vidare på Pellas inlägg igår, min kommentar och alla andras sköna blommor på sistone. Tänk vilka utsökta bilder på växtlighet och på hur positivt vi påverkas av denna. Det kan fungera med en bild när det ser dystert ut utan för fönstret.

"Blomster är bland det finaste som finns. Det är det som ger krydda åt tillvaron... Bara tänk hur en blomma kan ge färg åt, glädja, muntra upp... förgylla vardagen. Då vi vill visa vår uppskattning... saknar ord kan det räcka med en blomma, för med en blomma behövs inga ord...

Att ge en blomma handlar om respekt och vördnad. En parallell till hur vi i tystnad hedrar någon eller något i en tyst minut. En gest, symboliskt som då vi tänder ett ljus i fönstret för att visa oss solidariska med och mot något.

På sitt ordlösa vis säger blomman lika mycket om givaren som till mottagaren.

Tystnaden kan var skön, mana till eftertanke. En oas, livsnödvändig återhämtning för att inte bli helt tömd. Man återerövrar sin egen inre balans.

Det är motsats till då det blir pinsamt tyst,då när man känner sig tvingad att bryta tystnaden. Men är det inte så att man faktiskt är två om det att inte ha något att säga varandra kan man ju välja att acceptera. Välja tillfälle... Tala är silver ... och ibland kan faktiskt tiga vara guld. Men det var faktiskt en liten lov från ämnet...

Hos mig får blommorna oftast slå rot där de önskar. Där de dyker upp är ju en plats som de själva har valt och då trivs de kanske som bäst ;-)" Ibland blir resultatet jättelyckat, man får hjälp med ett stileben som man aldrig själv hade kommit på. Ibland blir det mindre lyckat, men det är ändå ett liv. Ibland så brer de ut sig på bekostnad av sina kompisar då blir man tvungen att tukta dem lite grand. Nära till hands att göra paralleller till andra former av liv, tänker jag!

**********
En långpromenad ner till campingen, för att konstatera att många campare nu på plats och såg ut som de nu väntar på värmen.

Längs stranden tillbaka där träffade Charlie en kompis en Shettis. Billy knappt 1 år gammal och de hade kul i sanden. Nu ligger Charlie här hemma som en slagen hjälte. Först fest igår och sedan det här, det blev nästan för mycket.

Hälsningar från pappa Eva-Katrine: Nu är batterierna på plats så nu kan du spinna då du kommer hem i veckan ;-) Pappa och jag har gjort slag i saken och börjat så smått idag.

På programmet lite målning i garaget, tvätt av uterumstak och ett par skåp inomhus som ska städas invändigt!

7 kommentarer:

Möllebacken sa...

Godmorgon.
Samma tanke två själar. Då jag gick i trädgården för en stund sedan och såg på ett parti som jag inte riktigt reder ut för att det har blivit rörigt så tänkte jag på dina ord i kommentaren hos mig. Varför göra det svårt. Så nu har jag bestämt att jag bara ska rensa bort nellor och ogräs och sedan låta det växa som det är, kanske komplettera med något där det är kalt. Blommorna vill ju växa där. Så skönt med bloggvänner som kan komma med kloka ord.
Ha en skön söndag.
Stora kramen på dej.
Pella

Ingela sa...

Ja, visst är det märkligt där går vi och grunnar på liknande ting. Precis som du tänker jag att det är härligt att ventilera saker och tankar man går med, någon annan kommer med något så nappar man på det och spinner vidare. Ibland kan det ju bli något konstruktivt och ibland rent tosigt. Väl man har andra! Kram på dej också :-)

Anonym sa...

Va skönt då kan man träna, jag tänkte också att du och pappa får leta fram joggingskorna för på torsdag tar vi en jogging tur på slingan eller i kronoskogen. Alla ska springa men i sitt egna tempo. Nu är häxan Eva- Katrine tillbaka. Ni får inte åka på semester och unna er gottis om ni inte följer med och springer =)

Fånga dagen sa...

Hej Ingela!
Låer som om du haft en fin helg.
Jag håller med dig till 100 procent i detta inlägget om blommor, här får de också gärna komma var de vill. Jag har faktiskt mer än en gång tänkt på att man borde visa dem mer respekt. Tänk dig att befinna sig utomhus hela tiden och när hösten och vintern kommer så gömmer de sig så fint i marken och trots all kyla så dyker de upp och ger oss glädje igen året efter, kan du tänka vad underbart och fantastiskt allt är med naturen. Den skulle vi allt vara mer rädda om tycker jag.
Ha en fin vecka nu min vän
Kram Lena

Gudrun sa...

Hej där!
Visst är det härligt när växter kommer på andra platser, kan man inte ha dem där så kan de ju alltid bli presenter till någon annan.
Önskar dig en bra dag.

Ölandsvindar sa...

God morgon!
Det är väl en av anledningarna till att min trädgård aldrig kommer att bli ett reportage i någon trädgårdstidning. Jag kan aldrig rensa bort växter som själva har valt sin växtplats och jag har också svårt att gallra och toppa tillräckligt.Men vad gör det! Det finns ett gammalt talesätt: Har du bara en liten slant kvar. Köp en blomma!
Kram
Kerstin

Anonym sa...

God måndag Pinglan,

Medans molnen sakta skingras för blå soliga flikar här kan man lyssna på http://www.youtube.com/watch?v=QCG3kJtQBKo&feature=related och nynna efter att ha läst i tidningen att hon gick bort igår.They don't make 'em like this anymore liksom.

Med hopp om fint väder,
Ann