Bloggintresserade

söndag 30 maj 2010

MORS dag







... är det visst idag. Det är också tidig morgon. Det här gulliga kortet kom med posten i fredags... tack Eva-Katrine så gulligt, sånt värmer en moders hjärta.

Jag har inte skrapat än men om det är vinst så gör vi något kul! Annars kanske vi borde tänka på att göra det ändå. Varför inte göra slag i saken och turrida på islandshästar!







När det gäller slagerfestivalen, visst fanns där låtar som jag gillade och upplägget med försnacket var trevligt där var vi överens. Faktiskt tyckte jag att där var en del häftiga låtar med. Inte jätteförtjust i Tysklands bidrag, men den var ok (i mångas ögon bäst) och tjejen som framförde den var gullig. Favoriter? Ukraina, Danmark, Armenien, Cypern, Belgien...

Det har varit en bra dag. En lång promenad upp genom byn utmed Köpmannagatan. Där kommersen idag var så gott som obefintlig... sånärsom på blomsteraffärerna ;-)


Här ett marknadsstånd utanför krukmakeriet bordet utgörs av en gammal dörr.






Förbi Åhus absolut där jag stannade till för att föreviga det fina konstverket utanför.



















Löste in vinsten på trissen från dig Eva-Katrine. Men dra på triss... or nu minskade 50 kronan till 25. Få se vad som händer nästa gång. Kanske bidde det ingenting... men vi får väl hitta på något ändå!






Nerom gamla stadskärnan, där vi passerade bla. Kungsstugan bakom prästahuset där Karl XI en gång gömde sig för danskarna.





Så dök Per-Olof upp med en vacker solros från syskonen Persson (!) och det blev Askenturnering och vändåtta :-))...






... tills det var dags att besöka Åhus Rökeri den här gången med pojkarna! Sagolikt gott med varmrökt östersjölax med romsås och kokta päror i mysig miljö.


TAKET:



Torkade tobaksblad på tobakspinne så tänker ju jag mig inne i hörnan vid däcket... denna veckan ska det bli tak! Yes!



4 kommentarer:

Ölandsvindar sa...

I dag är det Danmarks bit som har fastnat i huvudet. Det är den enda som jag riktigt kommer ihåg. På darriga ben ska jag nu ner och ta hand om seniorerna i hamnen. Maken får följa med som "mikrofon" ifall rösten sviker.
Trevlig söndag
Kerstin

Fånga dagen sa...

Ville bara kika in och önska dig en trevlig mors dag.
Jag snabbläser lite bloggar nämligen.
Så skickar en stor kram
Lena

Tigris Predikantan sa...

Här har jag uppvaktats med frukost på sängen och sedan spännande middag som skall tillagas av sambon.
:)

Gudrun sa...

Hej!
Nu är jag hos dottern, hoppas få ta hand om barnbarnet då nästa skall komma. Ligger lågt på bloggen eet tag.
Kram