Bloggintresserade

tisdag 11 maj 2010

HARVERI

Efter en god natts sömn övergår gårdagens haveri så sakteliga i haRveri. Och ser ni, det handlar ju bara om en bokstav!

Visst det finns små irriterande moln på vägen, men dessa ska minsann inte få mig på fall. En bil är bara en bil. Men hälsan är viktigare. Ett litet moln, hoppas på upplöses rätt snart.

Sakteliga går vi ju emot det gula bland alltmer grönt. Det känns varmt och gott att tänka på.



Har dessutom ett par kortare resor som jag ser fram emot mycket, så det är avgjort vi harvar definitivt vidare ;-)

Så här vackert och välkomnande lyser tulpanerna vid entrén utanför mitt jobb. Imorse stod jag med kameramobilen i högsta hugg då en man kom för att parkera sin cykel. Och han sa att han också hade förevigat dem och att de är bland de vackraste tulpaner han har sett :-)




Idag skiner solen från en halvmolnig himmel. Exkursion står på schemat. Visserligen en del prov kvar i skolan men det drar ihop sig till förberedelser inför skolavslut och sommarlov. Olika känslor mer eller mindre positiva beroende på vad man går ifrån och tillmötes. Ett är säkert att vi alla går emot framtiden utan facit.

Hur det kommer att bli beror på olika omständigheter men kanske ändå mest på oss själva. Hur vi väljer och vad vi väljer att göra av framtiden!


En riktigt lång promenad blev det med Charlie efter jobb. Såklart kan inte matte låta bli att kolla ingående det vi passerar...




Mmm... här luktar det ljuvligt...
Blommande Hägg I suppose;




En vit Magnolia gör sig bra emot svart granit. Snacka om vackert stilleben... egentligen tillhör jag ju inte dem som dras till dessa grovkrossanläggningar. Jag föredrar att kunna trampa direkt på marken; känna sval jord och gräs som killar under tårna. Men det här var då vackert!

Någon som minns en tosing som provade hänga tvätt, barfota i snön ;-)

Eva-Katrine ända upp till färgaffären (man måste ju träna innan "häxan" dyker upp och kör med oss ;-)... alltnog där fick Charlie sitta fint i koppel för andra dagen i rad, medan jag uträttade ärende snabbt och lätt. Det klarade han galant satt som ena staty. Men däremot blir han väldigt exalterad då jag dyker upp och sedan tar det ett par hundra meter innan han går fint igen. Från det ena till det tredje; Vilken tur att vi hann hem till vår favoritserie Ghost Whisper! ...som de hade bytt ut mot ett annat trist program :-(

Just nu blommar gula tulpaner med röd kant vid soldäcket



Och små gulvita i samma rabatt



Bara så ni vet det mina vänner så kan jag inte lämna kommentarer hos er. Jag har försökt både hos dig Gudrun och dig Lena. Allt jag hade skrivit på era bloggar försvann och på din Gudrun där fastnar jag så jag måste stänga av min dator på knappen för jag kan inte ens komma någonstans varken fram eller tillbaka!

7 kommentarer:

Ölandsvindar sa...

God morgon Ingela!
En natts god sömn får de flesta bekymmer att åtminstone blekna lite. Datakrångel och långa svarstider kan orsaka missfall läste vi någonstans på den tiden jag arbetade. För egen del är jag inte så orolig över det längre.Där ser man. Alla bekymmer går över!
Kram
Kerstin

Randiga Tråden sa...

Du har så rätt, snygg bild.

Tigris Predikantan sa...

Tack för dina ord hos mig! Ja, så sant, så sant ... vi väljer själva men ibland väljer livet åt oss. Men inte att förglömma att vi kan bestämma det mesta!
:)

Fånga dagen sa...

Goddagens tjejen!
Idag blir det en kort kommentar, tänkte göra lite nytta här hemma nu när P-e jobbar kväll och sen tidigt i säng för som sagt klockan ringer numer 04.00 hi hi.
Skönt med de där långpromenaderna du man känner sig så nyttig efteråt.
Jag önskar min vän en skön kväll och en bra dag i morgon
Kraam Lena

Gudrun sa...

Hmmm, att du fastnar hos mig beror på att jag vill ha ditt besök förstås. :D
Att inte kommentarerna syns direkt beror på att jag måste godkänna dem först och är datorn nedkopplad så dröjer det en stund ibland.
Hoppas det ordnar sig med datorstrulet.
Jo, du borta bra men hemma bäst. Nu har jag så ont i huvudet, och magen, ja den skall vi inte prata om. Jag kanske går ner några kilo så inget ont utan att det har något gott med sig.
Fina blombilder du visar idag.
På tal om att kasta ner folk, vi hade ju vår ättestupa och häxbränningar så barbariet finns och har funnits överallt tror jag. Fast visst är det grymt.
Ha det gott vännen.
Kram

Bestemor Drillo sa...

Hei min venn!!
Spiller ingen rolle om det er harveri eller havari, det blir et ordspill!! Så mange fine bilder du deler med deg i dag jeg blir lys til sinns over denne blomsterprakten! Nå er jeg hjemme en tur og da kan jeg kommentere, men fra torpet lot det seg nesten ikke gjøre! Ha en nydelig maikveld og gjør som Reven legg svansen over nesen og sov godt!!!! Klem fra bestemor;))

Petit Eyekiss sa...

Go kväll Ingela! Jag har lite dåligt samvete för jag hinner inte med min blogg Jag har ju fått så många nya vänner genom den , och jag ser ju att är inte jag aktiv så blir det inte så mycket kontakter. Men hur ska jag hinna? Nu när bröllops festen är över. (Gick strålande,fick applåder för talet och många unga herrar gav mig beröm för Sarah´s klänning) är det dags att börja planera flytten till landet. Allt ska med . Mat, specerier, kläder, för vardag o andra tillfällen ,sysaker, målargrejor, hygien, musik skivor........
visserligen är det bara två ½ mil dit, men när man är där har man så mycket annat att tänka på så då vill men inte åka tillbaka till stan.
Du min dator fastnade hos Gudrun också, jag fick virus varning och då söker datorn igen om allt, och det tar en kvart att bara läsa en kommentar!
Då måste jag stänga av och starta om.
Nu ska vi se om jag orkar att göra ett inlägg
Elisabeth