Bloggintresserade

tisdag 25 maj 2010

SPEGLINGAR



"Lyckan tassar fram på snabba fötter.

För mycket av det goda är ibland underbart."


Gunnel & Kjell Swärd






**********

Eftersom lyckan sällan är stilla gäller det att vara med i svängarna och fånga den på vår väg. Då har denna underbara känsla chans att glimta till... blomma ut...



Det går inte att tro att man ska invänta den optimala lyckan. Om vi då tänker oss livet i vit bakgrund som på målningen så passerar svart i mer eller mindre små duttar på vår vandringsväg. Att på något sätt tro att vi är ensamma med det mörka är en villfarelse. Det handlar mer om hur vi visar den och oss själva.


Men LYCKA vad är det? Inte ens ordet går riktigt att riktigt definiera. Uppfattningarna skiftar från person till person och även under livets gång. Känslan upplevs olika. Desto viktigare att prata om det och spegla varandras känslor. Bli medvetna om och definiera för sig själv vad jag mår bra och dåligt av. Att skruva ner kraven.

En elev uttryckte en gång att förälskelse kändes som sockerdricka inuti... och vilken beskrivning. Man förstår precis. Känslan som är omtumlande och oftast förhållandevis kortvarig, men som över tid förändras till mer eller mindre djup kärlek... gemenskap då man delar livets glädje och sorg.

Livskriser och djup sorg som får räknas som lyckans kontrast, bleknar med tiden och kan få oss att glädjas för sådant som vi knappast ens har noterat tidigare. Jag vet att du Bettan vid ett tillfälle berörde hur du sen fick syn på den minsta insekt, blomma… och förundrades. Och jag har upplevt liknande. Är det lycka? Frågar ni mig så är jag beredd att skriva under på det.

Det sägs att ”… tiden läker alla sår”. På vis och sätt stämmer det, men det beror nog på hur vi själva förhåller oss till omgivningen, men även hur omgivningen förhåller sig till oss. Ensamheten kan vara något bra men ensamhet får inte sorgen att försvinna.

Jag tror att människan har en bild av vad lycka är och att den inte sällan visar sig vara missvisande, den där om vi nu kallar även denna känsla för förälskelse... i det som har med pengar och materiellt att göra. Inte sällan visar det sig att mycket vill ha mer.

Istället har LYCKAN om ni frågar mig mer med välbefinnande att göra. Att vakna och känna hur solen skiner, inandas frisk luft. Att ha hälsan och omges av människor där man betyder något för varandra. Helst där man har möjlighet att lyssna på dem, utbyta tankar... kunna sträcka ut handen och röra vid dem...

Nu är det dags att återkomma till bloggrubriken;

Välkommen
... för att fundera tillsammans med mig kring frågor från livet/händelser, ämnen som kan kännas mer eller mindre angelägna. Själv noterar jag, ställer frågor, inväntar napp och spinner vidare. Vänta bara tills det Plingar till :-D

9 kommentarer:

Ölandsvindar sa...

God morgon!
Tack för Anna-Lotta. Jag gillar hennes vackra röst och också hennes låtval.De där måsarna har jag ännu inte lyckats kryssa på min ornitologiska livskrysslista.
Kram
Kerstin

Randiga Tråden sa...

Vad fint det är.

Fånga dagen sa...

Godmorgon!
Du om jag bodde närmre skulle jag komma och palla dina bigarråer, jag älskar dem men här finns minsann inga såna träd.
Skicka upp ett fång vet jag hi hi.
Anna-Lotta är en underbar artrist.
Nu ska jag iväg på detta stimulerande onödiga coachmötet så ha det så fint i veckan kära vän
Kram Lena

Bestemor Drillo sa...

Du har så mye fint som du viser oss!
Jeg gleder meg bestandig til dine innlegg !
Ha en herlig uke som er litt varmere enn her i dag! Det regner og 6 gr., men kjøkkeovnen durer og kaffekjelen putrer! Kan man ha det bedre? Klem fra bestemor på Torpet!

Anonym sa...

Brrr, vilket väderskifte! +9C och skurarna avlöser varandra... Ingen gräsmatta klippt än idag alltså, men dina fina små importer får ju vatten iallafall med detta :-)

Lycka... ja, såg tv-dokumentären om Chandra igår kväll. Tänker att hon haft lycka och var nöjd mitt i vad betraktaren fann svårt...

Gråväder på dig!
Ann

Anonym sa...

Det finns så otroligt mycket som är lycka för mig.

Nu när syrenerna slår ut och luktar underbart, det är sommar & lycka. Syrenbuskarna förknippar jag med skolavslutning och glädje.

Att alla i min familj och mina vänner mår bra och trivs med livet det är lycka för mig.

När Charlie ser mig och hoppar upp helt överlycklig är lycka.

Att du kommer upp till sthlm och jag vet hur roligt vi kommer att ha det alliphopa och jag vet hur du längtar också, det är lycka =)

Väldigt mycket är lycka och jag tror att det är bra att se det så ibland för det finns mycket som deppar ihop en totalt.

Hoppas att du har en mysig kväll! Kram eva

Petit Eyekiss sa...

(Kort visit i lägenheten i kväll)
Du skriver så vackert om lycka. Det är svårt att sätta fingret på den.
Eleven som sa att det var som sockerdricka kommer nog nära. Jag får ibland en känsla av uppsrymdhet och värme inombords. Det är nog lycka, eller?
kram
Elisabeth

Gudrun sa...

Lycka, för mig ett tillstånd av harmoni, välbehag och ja... hur mycket som helst kan rymmas inom det, både lugn och starka glädjekänslor med sprallighet.
Ofta eller ett sätt att uppleva lycka kan vara att vi värdesätter saker när vi upplevt motsatsen.
Ord och dess värde kan ju gå in i varandra t.ex. glädje och tacksamhet.
Önskar dig en bra dag.
Kram

Möllebacken sa...

Som du säger Ingela. Lycka kan definieras på många sätt. Min som föddes då jag strax skulle fylla 40, och nära gett upp hoppet.För mig är den största lyckan när han smyger in sin hand i min och säger " mamma, jag älskar dig" Då känns det som om mitt hjärta ska sprängas.
Kram Pella