Bloggintresserade

onsdag 12 maj 2010

Färger påverkar

... vilka och hur ... individuellt

"Lek med landskap" i akvarell för den som gillar starka färger. Den här bilden finns i en steg-för-steg bok med akvarellövningar för alla.



Den boken lämnar jag framme så blir där lite att bita i för dig Eva-Katrine då vi är iväg på semester... JIPPI :-)

















TACK Ann, det är så vackert med vitsippor! Den andra bilden måste du nog förtydliga, budskapet förstod jag inte!



Men herregud Tigris njöt av sipporna och har inte satt det i samband med Mördarsniglar. Du skriver; "... den långa, snöiga vintern har medfött att vi har ovanligt mycket vitsippor. Hela vår nedre del av trädgården är invaderad". Låter ju rimligt tycker jag men absolut förfärligt!

Ja, ni ser oftast brukar mina svackor vara ... om inte direkt snabbt överstökade så... Vägrar helt enkelt låta mig slås ner, egentligen har jag nog alltid varit sådan mer eller mindre... att vara envis och ovillig att ge sig; det kan vara positivt och helt outstanding då man använder envisheten konstruktivt.

Sedan är det helt klart skillnad på svårigheter och svårigheter, och absolut handlar det mycket om faser i livet Kerstin. Jag gillar dina klarsynta tankar. De når mig som huvudet på spiken utan en massa ord. För egen del tenderar orden ibland att ta överhanden och då är det skönt då budskap inte skyms!

Ibland så är det, tycker jag, välgörande med ett skratt inte ta det som händer i livet för allvarligt. Det har jag behövt rätt mycket hjälp med under åren... men jag tycker att det går bättre och bättre. Hoppas att det håller i sig. Här har jag haft god hjälp av min äkta hälft. Fast jag tror nog att det beror på det skyddsnät man har runt sig. Och faktiskt för egen del även vilka starka färger jag omges av!!!





Ibland är det bäst att göra som Bestemor säger "... gjør som Reven legg svansen over nesen og sov godt!!!!" Ibland är det bara det som behövs att lägga bekymmer åtsidan och hämta nya krafter i sömnen. Välkommen in på banan Bestemor (dvs. bloggeriet)!!!

Släng ditt dåliga samvete Elisabeth, skriv en kommentar då du hinner. Och om du vill räcker det ju med att du var här ;-) Klart att du har mycket att stå i hur mycket vet du bara själv... och förresten så orkar man olika och kan dela sig olika. Numera kan jag bara göra en sak samtidigt annars blir det kortslutning. Krävs för mycket av mig påverkas jag negativt blir grinig, arg...

Lena det gäller dig liksom alla andra. Du har många järn i elden just nu... det är mycket du vill men du måste hushålla med dina krafter. Det där hade jag fruktansvärt svårt med förut att PRIORITERA. Jag ville så mycket och försökte hinna med och tiden räckte inte... att känna sig otillräcklig är ohållbart i längden! Och se hur det gick! Då får man försöka leva med de nya förutsättningarna svårigheterna kommer vid de där tillfällene som jag redan har varit inne på Krav utifrån och infrån...

Gudrun krya på dig! Jag vill verkligen läsa och kommentera på din blogg. Komma in går bra men att kommentera verkligen jättesvårt. Mina kommentarer försvinner innan jag har skickat dem så låser sig datorn. Elisabeth har ju också problem med din blogg så det är nog inte min dator? utan snarare blogger...

Snacka om Blixtar och dunder i Åhus vid middagstid. Inväntade att det skulle hätta för att gå med Charlie en runda innan det var dags att ge sig av. Och jag talar inte om småskurar regnet vräkte ner och jag var tvungen att inse att det inte skulle bli bättre. Charlie var tvungen att ut. Det blev kvartersrundan, som jag sa det dundrade och blixtrade runt oss och jag behöver knappast säga att jag var pölvåt då jag skulle springa till bussen. Hann ändå under tak innan skyfallet övergick i stora hagel.

Såg då en 150 meter bort hur en liten flicka kom springande med jackan över huvudet. Tills hon stannade och bara ställde sig och började gråta... Ja, det fanns ju ingen möjlighet att ge sig ut men jag ropade till henne att springa till busskuren och hon sprang! Storgråtande kom hon emot mig och jag kramade spotant om henne... jag har rymt hulkade hon... de kallade mig fula saker i skolan och jag sprang.

Hon hade ingen mobil, men kunde sin pappas nummer så det ringde hon. Hör och häpna han började skälla ut henne och sa att hon minsann fick gå tillbaka (nästan 2 km). Hon bad honom att prata med tjejen (mig) som hon hade lånat telefonen av... det ville han inte (kanske tur för honom). Ja, jag visste ju inte hur jag skulle göra jag var på väg till stan och lektion. Så flickan fick följa med en bit på bussen. Vad jag kände det som om jag svek henne; en lite tjej från åk 3 som visserligen vinkade till mig utanför bussen, men som fick gå den sista biten själv tillbaka till skolan med pölvåta kläder... Skolan där hon inte ville vara och med en fröken som hon sa inte gör något om man berättar det... Ja, det finns inget att säga, frågorna surrar i huvudet och man kan bara rista på huvudet över handfallna vuxna!


Måste bara dela med mig av denna naturfilm;

10 kommentarer:

Anonym sa...

Onsdag - dag tre av snörvel och snyt och bästa sällskapet otal paket pappnäsdukar (fotot). Inatt sovit som klubbad ända fram till halv nio, kors i taket, vaknade liggandes och andades genom näsan!

Satt nerbäddad i soffan igår em och tittade på "Wuthering Heights" (E Brontë)av 2009 som vi spelade in i början av april, tre timmar lång... den passade bra när ögonen ändå rann fast jag tillger jag nickade nog till en och två gånger tror jag.

Ann

Ingela sa...

Aha, tänkte nästan... stackare du får kurera dig och vi får hoppas att det är snabbt övergående!
Kram Ingela

Anonym sa...

Min senaste favve;
http://www.youtube.com/watch?v=CSMNbnC9Kp8&channel=rascalflattsofficial

Din? Era?

Ann :-)

Petit Eyekiss sa...

Härligt med starka färger. Dom gör något med hjärnan.....
Filmen är ju underbar. Tänk vad skönt att ha sin mamma när det blir lite tufft.
Elisabeth

Gudrun sa...

Synd att det är krångligt med att kommentera. Tur är att du är tålmodig.
Jo, här är det sjukt igen. Istället för feber så har jag huvudvärk och ledvärk plus denna mage. I natt fick jag en allergireaktion också, läppen var alldeles tjock så jag fick kontakta rådgivningen, hade cortison hemma så det var ok att ta det vid ett tillfälle, tydligen en reaktion för att jag är i för dåligt skick i immunförsvaret nu. Lämnade salmonellaprov idag på VC.
Ja, vad säger man, det verkar bara vara sjukt för min del.
Hoppas att du mår jättebra.
KRAM

Gudrun sa...

Så upprörd jag blir, stackars tjej. Tänk att vara utsatt för "mobbing eller rädslor" och få det bristande stödet från lärare och föräldrar. Hemskt.
Tänk vilken tur att hon mötte dig. Du kommer nog att finnas i hennes hjärta för alltid.

Tigris Predikantan sa...

Jaha, där fick man en känga *skrattar* Men, visst skrev jag om mördarsniglar som många påpekar inte är mördarsniglar men som en granne sa: de gör oss människor till mördare! Sniglarmördare! *ler*
:)
Synd var det om flickan, tur hon mötte dig!

Möllebacken sa...

Vitt i all ära som bas, men vill gärna ha starka mustiga färger. Får en glädjekick av det.
Det knöt sig i magen då jag läste om den lilla tjejen. Ödet ville nog att du skulle vara där för henne.
Ha en trevlig helg.
Kram Pella

Fånga dagen sa...

Hej Vännen!
Vad fint och sant ditt inlägg är, jag gillar det du skriver mycket och förstår faktiskt innebörden av dina ord till mig.
När man är inne i en fas av full energi så bara kastar man sig rätt in i det som fascinerar inte en tanke på att kroppen kanske inte riktigt orkar hänga med i den farten. Men det är såna vi är de flesta av oss.
Färger är som jag också sagt tidigare viktigt för oss, man har ett behov av dem, det kan ju jag som målar i färger verkligen skriva under på.
Men du incidenten med tjejen och telefonen får mig verkligen precis som du att fundera på hur vi vuxna beter oss mot barnen, man kan verkligen fundera på om stallet är fullt alltså.
Inte konstigt att samhället ser ut som det gör när man tänker efter, tur att det finns såna människor som du då som tar sig an och bryr sig.
Ha det nu så gott min kära vän
Kram Lena

Bestemor Drillo sa...

Hei Ingela!!
Jeg sitter og leser dine alltid herlige innlegg og kunne kommentere mye, men jeg vil ta for meg den lille piken du møtte på din ferd!
Jeg tenker som så: Så leit for den vesle å ha det slik, men hun møtte en barmhjertig samaritan den dagen som jeg tror hun gjemmer i sitt hjerte!! Glade farger er et must nå om dagen, det tar jo sånn tid med blomstene i dette kalde været, men hvitsipporna som dere sier er noe av det vakreste jeg vet og når mandagen kommer med vår Nasjonaldag og løvet grønskar og hvitveisen ligger som et teppe over markene og vårt flagg vaier i vinden da er det som om jeg var liten jente igjen, jeg til og med husker duftene av vår!! Fordi jeg vokste opp langt oppe i bergen kunne det på 17.mai være mye snø, men det er ikke det jeg husker mest, det var de dagene da sommerkjolene og knestrømpene kunne tas på! Da var det virkelig vår!! Ha en nydelig helg Ingela;)) Klem fra bestemor;))