Bloggintresserade

fredag 21 maj 2010

SJÄLVFÖRVERKLIGANDE

... och/eller att sätta spår i andras liv? Finns det några motsättningar i dessa termer?



Ja... "man kan undra sa flundran" ser Charlie ut att tänka, eller kanske han gruvar sig mest inför kvällens vaccination.



Här har mina funderingar kretsat nu på morgonen (to) samtidigt som jag på alla fyra har forcerat djungeln av Kirskål... arbetet går sakta framåt... hela tiden med uppmärksamt öga och varsam hand för att inte förstöra något... inte såra någon växt om än så liten... Med lite bättre utrymme kan det hända storverk...





Ja ni hör, det är mycket som hänger ihop... skulle vilja sträcka mig till det mesta. Var det inte detta man syftade på då man kallade vissa yrkesval för att vara ett kall? Efter vad jag förstår hade det med att göra på vilket sätt man fungerade med andra. Vad man trodde benfast på, eller om man uttrycker det så "natrlig fallenhet för" ex. beredskap man hade att bistå (empati).

Det är absolut min filosofi inte gå fram genom livet som en ångvält i egna syften. Visst händer det rätt frekvent att människor premierar att hålla sig bäst framme osv. ? Alltifrån rent praktiska saker som att komma genom dörrar på bussar etc. till annat i t.ex. yrkeslivet. Och jag inbillar mig att hela samhällssystemet är upplagt så att det ska premieras att vara sk. bäst.

Det kan många gånger ligga en i fatet då man motsätter sig detta. Men, på det viset känner jag ändå att jag är sann emot mig själv och det tycker jag är det viktigaste! Genom att visa mig själv och mina ideal känner jag att jag också visar mig själv respekt.

Det är min tro att de relationer som jag väljer att försöka fördjupa, är de som är bäst för mig. Det är min förhoppning att andra känner lika. Då finner vi kanske varandra och har utbyte av varandra. Det är då vad som helst kan hända.

Sen händer det ju ibland att man blir besviken, känner sig sviken då sidor hos den andre överraskar. Men egentligen så handlar det nog också om hur jag har investerat och i vem. Som jag ser på vänskap är det viktigt att ha roligt tillsammans, men även motsatsen, visa respekt för varandra, försöka vara ödmjuk, lyssna, utbyta tankar och ibland förtroenden. För mig är det självklart att man måste ställa upp för varandra. Det har jag noterat är väldigt olika och om det är ömsesidigt. Också olika hur man visar tålamod och möjligen vilja att nå varandra.

Det borde finnas plats förbåde självförverkligande och samtidigt att sätta positiva spår i andras liv. För att återknyta till liknelsen med blommor och mitt trädgårdsrens; "Jag kan inte städa bort något som kunde vara av värde... ett litet liv!"



Ja, ni måste få se hur våra botaniska tar sig ut vid dags dato. fascinerande att få se färgförvandlingen framöver. Få se när snickaren kommer för att sätta plasttaket samt stallfönsterna på plats . Först då blir ju hörnan överbyggd. Visst börjar plymspirean bli maffig?


Inget telia hemma vare sig; telefon, internet, tv... Hur klarade man sig utan tekniken förr. TELIAS fel fick vi igår besked om åtgärdas inte förrän efter helgen!!!! Ni får ha överseende med att jag inte har möjlighet att besöka er! Nu börjar lektionen!

6 kommentarer:

Gudrun sa...

Då vet jag i varje fall varför du har varit tyst det sista. ;) Hoppas tekniken fixar sig snabbt.

Omtanke är något av det skönaste man kan känna och mitt måtto är att behandla andra som jag själv vill bli behandlad, att möta andra som jag själv önskar bli bemött. Som jag sagt tidigare - ingen är fullkomlig, man får öva, hålla det levande varje dag.
Håller fullständigt med dig i det du säger. Det är viktigt att vara sann mot sig själv och göra det som är rätt för en själv även om andra tycker något annat. Men visst blir man straffad om man går sin egen väg. Har alltid varit allergisk mot människor som är lismar för att nå vissa egoistiska syften.
Konstigt att de som blir utsatta för fjäsk/lismeri inte märker det.

Kramar till dig.
Här röjer jag också i kirskålsdjungeln.

Ölandsvindar sa...

God morgon
Det är ett komplicerat ämne du skriver om idag.Jag är en empatisk person och har alltid ställt upp för dem som behöver mig. Tyvärr har det också nästan sänkt mig ibland när det har tagit för mycket på krafterna och det kändes riktigt skönt när jag kom på att jag faktiskt inte behövde ställa upp för t ex den avlidna arbetskamratens make som jag knappast kände osv.Man får heller inte ignorera och förminska sina egna insatser och sin egen betydelse vilket tyvärr vi tjejer har en tendens att göra.Speciellt gentemot chefer och andra måste vi nog tuffa till oss lite. Man ska inte glömma bort att ta lika mycket ansvar för sig själv som för andra. "Du är ditt eget skyddsombud" brukade jag säga till arbetskamrater som hade det besvärligt och motigt.Det här skulle kunna bli en hel bok men numera föredrar jag ogräsrensning och annat kul.
Kram
Kerstin

Bestemor Drillo sa...

Hei du !
Igjen har du tatt tak i et emne som er til å tenke over!
Vi mennesker er fullkomne skapt, men på vår vei i livet blir vi ufullkome med egoisme og selvopptatthet! Dette er å være menneske! Vi strever alle med å ha en god samvittighet når vi legger oss om kvelden, har vi vært greie mot våre medmennesker ? Så lenge vi forsøker å gjøre det beste i våre liv er det ikke så mye mere vi kan gjøre! Vi er bare mennesker ! Ha en nydelig pinsehelg Ingela, håper de tekniske problemene retter seg slik at vi kan få glede av dine alltid hyggelige kommentarer;)) Stor klem!

Fånga dagen sa...

Ja den tekniken är hopplös ibland men det är bara att gilla läget och komma tillbaka vad tiden lider.
Jag tycker du uttrycker dig så bra i ditt inlägg. Man ska ha krav på sina riktiga vänner, finns inte respekt för varandra så är det heller inget att bygga på. Jag har alltid tänk så att man bör behandla andra som man vill bli behandlad själv och det brukar fungera bra.
Jag brukar tänka så här att om någon har problem med mina val och uttrycker det på ett negativt sätt så ligger det största problemet hos dem själva, troligtvis har de ingen som helst självkänsla och det de själva inte vågar prova eller göra kan man lika gärna tracka ner på andra för att de gör, avundsjuka brukar visa sig så.
Du nu ska här bli viloläge i soffan, ha en skön helg
Kram Lena

Petit Eyekiss sa...

Du är så klok Ingela! Dina tankar säger så mycket om dig som människa. Det jag läser tycker jag om.
Att vara sann mot sig själv är inte alltid det lättaste.
Jag är nog lite *olagom* i många´s ögon.
Mobila bredbandet fungerar bättre och är snabbare än det vi har i kontakten i stan!
Kram och ta det lugnt med kirch kålen!
Elisabeth

Anonym sa...

Hej Pinglan, är lilla du utan kommunikation och hela helgen, hua vilket öde! Felia did it again :-)

Jag? Hostar och snörvlar fortsatt i kvav hetta och gör inte många knop,det tar på krafterna, tålamodet tryter.

Iallafall hoppas jag du haft en fin och jätteskön Pingst när du väl är uppkopplad och läser detta.


Klemklem,
Ann