Bloggintresserade

måndag 3 maj 2010

HUNDSLÄPP OCH VITA SPETSAR


Godmorgon, ja ni ser det är bråda dagar nu... men härliga sådana! Det finns knappast tid till att öppna bloggen!

Noterar att det har varit mycket av att släppa loss i vårt enorma uterum i helgen... och alla känner frihetens sötma av ljus, ytor och frisk luft i massor.

Själva har vi naturligtvis passat på med hundsläpp vid Åhus Playa, tagit långa promenader, någon brasa blev det inte för vår del sånär som den lille på grillen ;-) Växtbytardag som bekant på lördagen vilket medförde




...dona i trädgården på eftermiddagen och på söndagens em.

Det fattades bara en liten bit till pallkragarnas överkant för att de skulle kunna bli färdigklädda, samt den ena överliggaren i rätt format till armeringsjärnet, men det kommer! Hoppas piprankan tar sig som vi har planterat vid armeringsmattan.


Just nu ser det dystert ut... och det resulterar i att det på det hela taget ser tomt ut, lite som ett fängelse tyckte Mats. Men har "Blomman för dagen" på gång och tänkte att några plantor får utgöra stand-in i år :-)






Ja, staketet är färdigt att bytas ut och den gamla smidesgrinden står och väntar på baksidan.








Förra hösten bytte vi en alpklematis emot en gullklematis med Nisse och jag ser nu att gullklematisen kommer från botten. Spännande! Som ni ser är det knoppar på alpklematisen som verkar gilla sitt stöd (bara att vänta på små blåklockor som avlöses av små dunbollar):



... och sen har vi varit i Hässleholm hos faster G och burit lite möbler. Hem kom jag med en hel låda av de mest bedårande naturvita mellanspetsar i olika bredder och mönster.





Ja, jag kan inte se mig mätt på dem och tänker placera dem kanske i trälådan med rosenmåleri. Där passar de!!! Hur i all världen ska man nänas klippa i dem? Antagligen får de bli skådebröd för de är ett fantastiskt hantverk som farmor har gjort! Bara tänk vilka lakan de bäddade med!






Passade på att ta med mitt syskrin som nu är proppfullt med mina knappar. Rätt bra sorterade ;-)








På köksbordet ligger nu en av de två dukarna som farmor har virkat och som hon brukade ha i sitt kök i Rickarum. Dukarna som inte riktigt är i samma mönster berättade G. låg på två små bord framför fönsterna.



På tips från Ann. Jovisst gräsklippare sådana har man hört den senaste veckan:














Själva har vi alltför mycket mossa i vårt gräs för att det ska vara dags för klippning. Men en gödning har ¨mattan" fått, så nu är det bara att vänta på att gräset ska växa och ta överhand:-)


Charlie och jag (med yllekappan) har varit på en långtur nu framåt kväll. Mats har sin dryga kurskväll. Efter jobb först en betongkurs sedan gitarrkursen. Tur att åtminstone den andra kursen är sådant han går direkt för nöjes skull.

14 kommentarer:

Ingmarie sa...

God morgon min sköna!

Åhus Playa låter alldeles underbart.Kanske dax för en tur dit snart,längesedan jag var där(det var på den tiden vodkan var SVENSK)
Här knoppas det o växer så det knakar nu.Har börjat förminska trädgården lite...man ska ju orka med den!

Kramen från frua i Västanbäck

Tankar från Trädgårdsmästarn; Hillevi sa...

Najsig helg:-)

Fånga dagen sa...

Oj vad du är aktiv i trädgården, härligt att ha gröna fingrar va.
Jag tror att ni kommit längre än vi med blomning.Jag har två klematis och den ena skjuter ett litet skott nu men den andra låter vänta på sig minsann.
Det var ishavsvindar här igår när solen försvann bakom moln emellanåt.
Men visst känner man sig fri när man har sitt extra uterum den här årstiden det är så härligt.
Ha nu en br vecka min kära vän
Kramar Lena

Randiga Tråden sa...

Vad trevligt det låter och framför allt vad fint det ser ut eller kommer att se ut.

Tigris Predikantan sa...

Fint ni verkar ha det!
Ja, visst är det synd att "förstöra" sånt som en annan människa jobbat med?
:)

Ölandsvindar sa...

Min lilla alpclematis växer också för fullt. Och ogräset också. Dags att börja krypa runt med hink och spade.
Kerstin

Anonym sa...

Hört första gräsklipparen idag! Sett i helgen att den är önskvärd här hos oss också i det snaraste.

Då kan man ju nynna på
http://www.youtube.com/watch?v=a5IABqwVO2U

Ann :-)

Tigris Predikantan sa...

Kanske kan jag få överdelen och min dotter underdelen ... fast, hon gillar inte sånt tyg :(

Bestemor Drillo sa...

Hei Ingela! Har så vanskelig for å komme inn på bloggen din,men nå lyktes det !
Ville bare skynde meg å ønske deg en herlig uke før nettet faller ut igjen! Har brukt 2 dager på et innlegg! Stor klem!

Annika Christensen sa...

Skulle gärna också vilja ha en sådan grind. Super fin.
Spetsarna går inte av för hackor de heller. Vilken skatt..
Kul att du gillade mina burkar.
Annika

Petit Eyekiss sa...

Verkar som du haft en härlig helg med en massa pyssel.
Blomman för dagen hade jag helt glömt
bort. en stor sådan hade jag vid glasfönstret på altanen Oj vad den blommade, långt in i september.
Roligt att du också gillar spetsar. Några gamla har jag sparat. Mor-mors spets från hennes brudlakan. 10cm bred rosen spets har jag satt på 2 nya örngott, som bara får användas vid speciella tillfällen;-)
annars brukar jag rota hos loppisar o antikhandlare. Spetsarna är ju också vackra att ha framme som prydnad också .Gräs behöver jag inte bekymra mig om. Vi bara borstar av berget.
Ha det så gott
Bettan

Anonym sa...

Det ser verkligen mysigt ut hemma, inte alls som ett fängelse =)

Nu längtar jag till nästa vecka, lite skön ledighet, gos med charlie, få mysa hemma lite, inte så mycket med er eftersom ni är iväg, men jag beställer fint väder =)....sen att ni fixat batterierna i cykeln så jag kan träna =)

Ha en underbar tisdag! Kram eva

Möllebacken sa...

Vad härligt att kunna släppa hunden på stranden och nu gör det ju inte så mycket om de doppar tassarna.
Spetsarna var ju ljuvliga.
Försöker att samla krafter till att tömma ut all den gamla jorden i växthuset, för att kunna skola om tomat- och gurkplantorna.
Ha en skön dag.
Kram Pella

Ingela sa...

Playan är alldeles underbar Ingmarie jag försäkrar! Väl värt ett besök absolut. Absolut som inte längre är i svensk ägo sån röta jag kan inte annat än instämma. Hur genomtänkt var det? Men det jag vet är att måste vara alldeles fantastiskt att köra ner tassarna i den fina och mjuka Åhussanden. Vi kommenterade det så sent som i helgen.

Ja, jag var ju faktiskt en av motståndarna till just denna Playa. Inte högljudt men i mitt stilla sinne, för jag tänkte att göra ett så stort ingrepp i naturen måste sätta sina spår vad gäller vattenströmmar. Om man förr hade problem med stillastående tång i den gamla sk surfinghörnan så hamnar nu tången utmed hela stranden långt förbi kanta. Playan är helt underbar för Charlie så länge han får vistas på stranden. På sommaren tar strandvollyn vid.

Vi tillhör också dem som försöker knapa in på jobbet i trädgården forna grönsakslandet har nu gett plats för trädäck. Grönsakslandet är stensatt och vi odlar våra tomater i stora krukor i drivhuset. Så slipper vi byta all jord som vi också gjorde tidigare Pella. Att ersätta sopa med gräsklippning låter helt fantastiskt tycker jag Bettan... men frågar jag Mats skulle det bli ett ramaskri (han älskar klippa gräs;-)

Om mina fingrar är så gröna Lena vet jag inte men jag jobbar på det. Bara Alpklematisen som har kommit så pass. Gullklematisen och skogsklematisen kommer så smått här också.

Och visst är det så Brittmari att huvudsaken är att man tror på och gillar det man gör, kan vara ute och njuta om det så handlar om att luka Kerstin vad tror du inte jag fick göra för att kunna finna plats för plantorna i backen. Dessa bannade Kirskål ;-)

Grinden som kommer från en skola gillar jag också skarpt... den kan väl passa hos lärarinnan, Annika
;-)

Bra att du gillade den store spaljeén Eva-Katrine och lugn batterierna är inköpta så du ska kunna ut på spinningcykel när du dyker upp.

Blomman för dagen! Hur hadr du kunnat glömma den Elisabeth. Denna fantastiska vackra evigt blommande där man följer knoppen, den utsökta blomman, den vissnar och så kommer det en ny hela säsongen!

Vad gäller spetsarna, kan inte annat än att hålla med er Bettan och "Tigris Predikantan" det är verkligen en skatt. Och precis som du känner jag också att jag inte kan sätta saxen i något som någon annan har virkat in sina känslor av kärlek och förhoppning i...