Bloggintresserade

måndag 2 augusti 2010

GULDKORN

ODENSE
Här riggar den levande statyn till sina guldkläder


En utsnidad stam står orubbligt fast i marken ett stenkast från HC Andersens hem vilket får mig att tänka att det nog är på sagotema. Visst ska det föreställa Herr Andersens hatt och vad där rymdes inunder av guldkorn?
Uven föll då mig på läppen

Vackra karvade dörrar (Fler tips Kerstin)


Den här bänken strax över gatan från kyrkogården i SCHLEZVIG fastnade jag för... visst är den pricken över i:et. Absolut inbjudande och praktiskt att kunna slå sig ner utanför dörren och snöra av och på sina kängor ;-)

Ser ni fönstret? Ja, det var inte mer än precis att vi upptäckte det lilla huset under mängder av murgröna. Glömde kolla var dörren gömde sig...

Mitt på torget låg ett litet kafé. Såklart med dessa mysiga tyska strandstolar som inredning. Ännu tidig morgon det är nog så att utan stress så kanske att byborna sov ännu ;-)


Vackra lock (!) på stans avloppsbrunnar (?)

Ett stort Freiheits/rekreationsområde i stadens utkant med mängder av möjligheter för hela familjen att sysselsätta sig. Hundbad, tennis, badminton, basket planer. Man höll på att uppföra en scateboardpark

Minigolf...



Här krävdes krafter, men kul har vi som synes

Leklusten hade vaknat och vi fortsatte...



Kan man räkna med annat då "gamla" dagisfröknar kommer samman (?)






Trött blir man...


Och så kanske till det bästa av allt ALLT FRITT eller ALLES FREI... ett ställe dit vi verkligen borde skicka våra politiker på studiebesök




Nejmen åh vilken inbjudande veranda i FLENSBURG







Så har vi då kommit till ett Gasthaus i Frörup/ Obersee, visst vi hade rummen ovanför varandra





Guldkorn (?) eller INTE ! Men på gasthauset rådde fri rökning. Märkligt i dagens läge tyckte jag!



...Och på kvällen efter promenad på landsbygden med os från svinuppfödning, ett helt fält fullt av guldkorn...



skratt och flams


... och skywatch på schemat


... åt vi en superb dinner (Schweinkotlett) på Gasthausets restaurang


Sinnrik lösning av "stuprännesystem" i... låt mig se Luttjenburg



Utsikten från vårt fönster i sin helhet ;-)
Till vänster syns ett Bränneri skulle tro att detta på någotvis haft koppling till vårt hotell för i korridoren hängde massor av gamla foton

9 kommentarer:

Gudrun sa...

Hej på dig ditt guldkorn!
Här har du haft det bra ser jag. Fina bilder.
Tänk vad växter tar över om de får härja fritt.
Ha det gott
Kram

Fånga dagen sa...

Hallå där tjejen.
Ser ut som en otroligt trevlig vistelse. Fina bilder och vad härligt med leklusten i behåll, sånt gillar jag.
Jag måste ju säga att ni hade en otroligt vacker utsikt:)
Den ger energi.
Ja du jag älskade verkligen Ystad men har insett att jag missat flera guldkorn efter Österlen. Får bli en annan gång.
Ha det nu så gott och hoppas ni har finare väder än vi.
Kram Lena

Bestemor Drillo sa...

Hei min venn !
Ser at du har vært på tur i Tyskland !
Bildene får jeg ikke lastet opp, men skjønner at du har hatt det fint og det er det viktigste !
Her på Torpet går alt sin vante gang, men i morgen kommer mine tre prinsesser og da blir det liv i leiren!!!! Ha en fortsatt glad sommer ! Hilsen fra bestemor;)

Ulla sa...

Trevligt att följa din resa. Känns tryggt att barnasinnet är kvar, en viktig egenskap som gör livet lättare. HC har präglat sitt land, finns nog en gata med namnat i så gott som var "by".

Ingela sa...

Hej på er!

Gudrun: Kul att se dig här!!! Ser att du har lagt in ett inlägg. Kommentar kommer senare! Jo vår resa bjöd visst på guldkorn! Murgrönan hade visst tagit över säkert både på gott och på ont. Själv hade jag nog varit rädd för hur lilla huset skulle må därunder... skulle tro att det gav skydd åt många smådjur. Tänk att kunna kura ihop där en kylig vinterdag då kanske snön yr runt omkring...

Lena: Du är då för härlig... man skulle visst kunna gråta över utsikten från hotellrummet. Men det gjorde inte vi heller. En övernattning gav bara upphov till skratt och följden blev som du säger energipåfyllning... värre var det med tom duschkrämsbehållare (vi hade glömt vår hemma). Personalen "glömde" det även efter påtryckningar... på morgonen kom jag på att jag kunde luta mig ut ur kabinen och krama ur sista dropparna tvål vid vasken med följd att jag hade automatisk vattenavstängning då jag ideligen kom åt kranen med baken. Snacka om energipåfyllning ;-)

Bestemor: Välkommen kommentar. Du har en härlig vistelse på torpet... kanske om du kommit åt internet hade det funnits risk för "smolk i bägaren". Bättre då att stanna i nuet, ägna sig åt drängen och hans hjälpreda, prinsessor och troll på besök i skog och mark. Vi finns här på tråden då du återvänder ;-)

Ulla: Kan inte annat än att hålla med dig att ha barnasinnet kvar gör livet lättare. Där det finns plats för humor och lek kan man t.om. ibland skratta åt eländet då man möter det.

Maria: Förresten reläste jag igår Sagan om den fula ankungen och måste understryka det du skrev...SÄKERT HANDLADE DET OM HONOM SJÄLV! Så kan man inte skriva om man inte har upplevelser på mycket nära håll.

Ingela sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Ingela sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Ingela sa...

Blogger vill verkligen leva sitt eget liv idag publiserade den eller det som ni ser tre identiska kommentarer från ego.

Ölandsvindar sa...

JA lite sugen blir jag på en resa över sundet när när jag ser dina bilder. Så nära och ändå så mycket som skiljer. Kanske en gammal mullig skogsmullefröken också kan kasta loss i lekparkerna.
Kram
Kerstin