Bloggintresserade

onsdag 27 april 2011

EM. I BERLIN


Det blev eftermiddag den andra dagen. Vi tog bussen en bra bit genom stan. Från andra våningen hade man en kanonutsikt över en massa sevärt, vi njöt av vad vi såg... men struntade i att namge allt. Nog skulle man kunna tänka sig en stilla tur på vattnet (kanske om vi hade hunnit);


Avkopplande fiskestund mitt i stan
Men detta är i alla fall ;

Kaiser Wilhelm Gedächtniskirche som
byggdes i slutet av 1800-talet och bombades under andra världskriget. På sin tid en av Berlins högsta byggnader. Kyrkan står kvar i bombat skick, en ruin, ett minne av kriget. Men för tillfället är hela tornet inbyggt för att det ska restaureras.

Mosaiktaken är underbart vackra, de gnistrar av guld, prismor i alla de färger.

Härinne tände vi ljus för våra döda anhöriga...

Idag kallar man kyrkan pga sitt utseende för läppstiftet.

Strax intill ligger en åttakantig hög byggnad (Puderdosan). Det är den nya kyrkan, och en turistattraktion som är utsedd att komma på åttonde plats i världen för att vara just unik.


Ja, här har våra ungdomar dragit på sitt håll för att shoppa medan Mats och jag spankulerade runt, kollade in folkmyllret och reklampelare för att finna tips för kvällen.


Efter att ungdomarna hade shoppat loss någon timme och vi hade intagit en pasta på uteservering tillsammans i vårsolen tog vi en taxi (prisskillnaden jmfr. med buss minimal med tanke på att vi är 6 personer. Från bilen noterade jag att vi passerade Olof Palmes Plats, kändes lite märkligt att han har en egen plats uppkallad efter sig och här... vi passerade även ett par mindre demonstrationer det var säkert därför vi hade sett en hel del poliser ute.

Jadå, det här är Mats och jag framför Schloss Charlottenburg. Tur hörre ni att man inte har så många rum att städa eller så stor trädgård att sköta.


En liten bit ifrån slottet låg Berlins gröna oas. En park, gräs, blandat med som det kändes naturlig skog mitt i storstan.

Utmed stigen susade förbi cyklister en och en annan joggare och så då vi till fots i lagom takt


Familjer som lekte, vilade, grillade...Under det ljuvligaste tak vilade vi våra ben, som nu började känna av långa promenader.

Så nu är det åter paustime vi hörs

Inga kommentarer: