Bloggintresserade

måndag 4 april 2011

VÅR, CHARLIEBAD, PLEIJEL

Jag är ledsen även idag bjuder jag och Blogger på gröt. Kan undras när vi ska återgå till normala gängor. Tror nog att detta var den första riktiga vårdagen. Vädret har varit och är soligt, och jag tror att termometern har visat krings +15 grader... minst.


Efter jobb, en härlig Charlierunda då vi båda njöt vädret och träffade lilla drevern som var ute på sin tomt och kom kutande med ett glädjeyl då vi passerade.Dags för veckans sim för Charlies del, och idag så simmade han på riktigt bra även om han tappar tekniken emellanåt.Då tenderar det att bli sidsim för bakkroppens del, kanske beror det på hans höftled trodde veterinären. Förhoppningsvis går det bättre och bättre då han tränar upp sina muskler och samtidigt blir allmänt säkrare. Han har också fått sin andra spruta av fyra idag.


Ikväll var det dags för Desserten i 3X Pleijel. Det har varit en mycket givande författarmeny här på Åhus bibliotek och ikväll fick vi stifta bekanskap med författaren själv. (Tror nog att jag fortsätter skriva här, men det får bli under morgondagen för nu är jag slut i rutan ;-) Godnatt! )Fotot här vid sidan är lånat ifrån dagens KristianstadsbladAgneta Pleijel inledde med att presentera sig själv; Med en far som är matematiker och med en mor som är pianist, har det för henne själv varit viktigt att söka och följa den där tonen som bär. Det här laborerandet har varit viktigt i hennes skrivande, reflektioner kring vad denna ton är till för. Att sedan plocka bort allt det där extra.


Det är gatorna (vägen) som är drivkraften säger hon... och jag nickar till för mig själv... instämmande. Vi inväntar känslan av något okänt där intresset vaknar. Vi blir nyfikna känner oss motiverade att fortsätta genom övergångarna som leder till något nytt. "Vindspejarna" är titeln på en av hennes böcker och titeln talar sitt tydliga språk för det otydliga.


Hon berättade att hon själv är dramatiker i botten och hon talade om denna botten som en viktig kraft. Dessa gränser och motsättningar när vi talar olika språk ... när det borde handla om samma. Möten som går fel och som leder rätt p.g.a språket. Därför lägger inte Agneta Pleijel så stor vikt vid dialogen som mötet i sitt skrivande. Det är just detta, betonar hon, som är det viktiga för henne. Att kunna tala till alla människor... och det som kännetecknar en god bok tänker jag i min tur . Då boken känns angelägen för en själv (!)


I hennes författarskap är det viktigt att blanda stilar. Det är, vad jag förstår just detta som är kärnan. Det blir dynamik då konsten och vetenskapen låter sig mötas, när de talar samma språk. Då de befruktar och formar varandra.


De bästa läkarna säger Pleijel är konstnärer.

6 kommentarer:

Petit Eyekiss sa...

vem sjutton tappar inte tekniken ibland när man ska försöka simma;-)
Precis som du blir jag så trött när kvällen kommer så alla tänkta blogg inlägg blir aldrig av...
I morgon bär det av till stora staden för lite shopping.
Kram
Natti
Bettan

Anelias hantverk sa...

Härligt med vår i luften!
Så bra simtur för Charlie så att han får stärkt sina muskler!
Ha en skön dag!

Ölandsvindar sa...

Som nybliven redaktör för Öländsk Bygd, en bok som kommit ut årligen i 60 år, har jag att hantera en mängd författare. En del är fulla av historier men har svårt att sätta ord på dem medan andra kanske inte har så mycket spännande att komma med, men kan sätta ord på det lilla.En spännande uppgift att leda och styra det här gänget.
Kram
Kerstin

Anonym sa...

15 grader då fick du och pluttas en mysig promenad...är det fint väder idag med? Hur tycker charlie om simningen nu? Är det något som han ska fortsätta med? Han ser så duktig ut...snart och någon månad så får han simma i havet.....hmmm vad ger ni honom för spruta???????

Ha en mysig dag

Kram eva

Möllebacken sa...

Skönt med simningen för Charlie och muskulaturen. Det är ok med gröt ibland, jag själv är grötig i huvudet och kroppen efter den envisa förkylningen. Orkar inte riktigt.
Sköt om dig.
Kram Pella

Bestemor Drillo sa...

God kveld på deg Ingela!

Herlig med vår hos deg, her har det regnet i hele dag,men det er jo også et vårtegn at det blir mye vatn, men tenk på de som ikke har vatn, men må bære det lange veger og da helst kvinner! Er så glad at Charlie trener og blir sterkere i sin hofte!

Stor klem til dere begge!