Bloggintresserade

torsdag 14 april 2011

JAG ÄR MED...


... citrusträd, ja om än ett litet. Men liten kan bli stor om man vårdar det väl! Tänkte att det fick bli den här formen av fruktsamhet ;-) Igårkväll rustade vi oss med en god portion tålamod och mindre armbågar för att klara kommersen på EKO. Det var då deras våryra skulle gå av stapeln och efter 2 sidors annons i Bladet trodde vi att butiken skulle vara i det närmaste sprängfylld. Men, antingen var vi tidiga eller så vet jag inte... Med oss hem fick vi lite smått och gott till ett fasilt pris inklusive det här lilla Calamondin trädet.


Fotot snett ovanifrån för att vi ska kunna se både blommor och frukter.

Skötselråd är ju inte helt fel men det är mest för egen del som jag vill ha det på plats här och så om någon annan är intresserad förstås.


Dagens citat får stå för den polske författaren samt litteraturkritikern Karol Irzykowski:


"Dumhet är också ett speciellt sätt att använda förståndet på."


Hmm. Jo det är klart ibland kan det ju vara en fördel för att nå avsedd effekt att "spela" dum.


Idag på lunchen krockade jag i dörren till butiken Village med en fd. arbetskamrat. Vi hade så roligt, det var en riktig fröjd att gå till jobbet om dagarna. Det är nu över 10 år sedan, och just igår sa hon hade hon berättat för någon hur roligt vi hade det på jobbet och så stöter vi ihop dagen efter och det hör till saken att vi bara har träffats en gång förut på alla dessa åren. Har ni också märkt att tillfällena så ofta blir tillfälligheter? Är det inte märkligt?

3 kommentarer:

Gudrun sa...

Grattis till ditt fina träd.
Så ljuvligt, det luktar så gott om blommorna.
Vårt citron träd är 15 år i år. Det står inne vid fönstret på vintern och inget element i närheten.
På försommaren åker det ut i växthuset, där stortrivs det och växer som bara den. Har du inget växthus så ställ det på en varm plats.
Kram till dig.

Maya sa...

Åhh vad läckert :)

Ingela sa...

Tack!

Ja visst är det gulligt. Du får gärna berätta mer Gudrun (fukt, mängd med jord. Sol, ljus...)Vi är helt noviser och du har ju ändå 15 års erfarenhet! Jag har växthus, uterum och solmmet...