Bloggintresserade

lördag 28 november 2009

80-års GRATTIS

Ann (7.49): "Det ljusnar sakteliga ute, regnblöta fönster. Idag samlas vi alla i svärföräldrarnas hus för arbetsdag igen, gjuta över nydraget avlopp till dagvatten, fälla och tvätta flaggstång, fixa fogar i badrum, installera diskmaskin och sånt. Jag står för elvafikat (hembakt wienerbröd o toscavetebröd), ena svägerskan för lunchen och andra för godislådan.
 
Hur blir din dag? Ha bra dag!"

I Åhus har det hunnit bli helt ljust och klockan är nu 9.44. Telia har visat sig vara Felia hela morgonen. Det har varit stört omöjligt att ta sig ut på nätet tills nu.

Idag? Havet och stranden, fixa ett nytt borr för det gamla visade sig inte passa. Vasken levererades igår och ska nu på plats. Lite senare ska vi på 80-års uppvaktning.
__________

En härlig tur till stranden... och vilken tur vi kom då vi kom, för i em. är det cykelkrosstävling på platsen. Nu hade vi stranden och skogen för oss själva. Det låter stort och är stort.

Så oerhört vackra kontraster... ljus och mörker personifierat...







En kvarglömd vattenskål vittnar om att här har varit hundar förut.






Så underbart för oss att ströva i sammetsmjuk mossa:





... i sanden, höra vågornas brus och se hur Charlie lyckligt rusar rundor... och snusar:




Ett stort fartyg påväg ut ifrån hamnen med Lotsen i hasorna. Strävande emot ljuset och vidderna. En mindre båt påväg ut kanske för att rigga sina nät.



Tillbaka genom tallskogen:



Charlie uppe på en av kullarna:



Vi brukar spekulera i dessa kullar som inte känns helt naturliga för området... och har kommit fram till med ledning av att det tillhör skjutfältet är gömställen och vem vet kanske hemliga bunkrar.
__________

En runda ut på lördagsöppet Rinkaby rör för att införskaffa en bit rör som felade vid montage av vasken. Blev bjudna på vars en korv och en läsk utanför... och det innebar att röret kostade bara en 10a :)...
__________

Vidare och köpte en orkidé som heter duga till födelsedagsgrisen. Helt underbar moderplanta med stora vita blommor. Så väntade nästan 4 timmars trevligt släktkalas hos Mats farbror. Pyntat och hemtrevligt och gott. Födelsedagsbarnet såg ut att vara nöjd med sin fest.

Jag satt bredvid honom en stund, sneglade på honom och slogs av hur lika han och min Mats är. Kunde inte hålla det inne utan viskade det till honom... och han bekräftade att det såg han oxå.
__________

Gästtoan så långt vi har kommit. En del kvar som att koppla vatten, silikona, spegel, lampa, handdukshållare. Men vi känner oss nöjda med resultatet.





Så fick vi användning för eg. fönstermarmorskivan...och den gröna ska bli svart! Går ju inte att se det men mycket effektfullt med tända ljus i mörkret. Tror att vi kommer skippa att använda den men vi har faktiskt en likadan som räcker lagom utmed "långsidan" för att möta denna. Men vi får se då annat kommit på plats :)

1 kommentar:

Anonym sa...

Fint värre på gästtoaletten har ni gjort minsann, tyckte både jag och maken :-)

Ann