Bloggintresserade

torsdag 19 november 2009

Sopptorsdag och höga byggnader

Godmorgon. Uppe och igång. Idag tid för mjukstart... skönt! Rätt ljummt +6 C en del gamla pölar ute men det har inte kommit mer regn. Ser fram emot en runda ner till stranden idag.
__________

Läste i Bladet på länk:

http://www.kristianstadsbladet.se/article/20091119/KRISTIANSTAD/711199823/0/SPORT/&/Broderna-Svensson-vill-bygga-hoghus-i-ahus

... att bröderna Svensson planerar en 12 våningar hög byggnad (hotell) nere vid stranden i form av en Absolutflaska... en modern byggnad som ska kunna mäta sig i höjd med Kyrktornet och Spritkyrkan. Åhus absolut compani har ju som bekant bytt ägare och hamnat i Fransk ägo... men visst varumärket Absolut kan de ju aldrig ta ifrån oss...

Klippt angående spritkyrkan från inlägg den 20/7 2009. Inlägget är från en rundvandring i Åhus:

Vår guide berättade om Spritkyrkans torn som byggdes inte så långt ifrån vår andra kyrka. Han som ritade den var far till kvinnan som vävt den där rölakansmattan i kyrkan. Byggmästaren lär en gång nästan ha skämts för att lämna fram notan på ungefär 7000 kronor. Han måste ju ta betalt för han hade ju stor familj i Malmö jag tror med 6 barn...

Spritkyrkan finns på bild i Slideshowen med Åhusbilder. Kortet innan Kronoskogen.

Mellan kyrkan och Spritkyrkan fanns ju en "naturlig" länk... mattan i kyrkan och arkitekten till spritkyrkan... vilken är den mänskliga konection mellan spritkyrkan och detta hotell?

I bakgrunden hör jag i nyheterna ...krisen i hotellbranchen...
__________

Ikväll uppträder Melissa Horn i Kristianstad och jag skulle så gärna vilja gå... men man kan ju inte göra allt och vi var ju precis på Cabaretmusikalen.http://www.melissahorn.se/
På Melissas egen sida kan man läsa att hon uppträder Live i Tv imorgon kl 18.15
__________

Ann: "Igår eftermiddag var jag hos frissan och klippte mig, vilket vansinnesregn! Du vet när man blir blöt oavsett paraply eller om regnkläder är på, då det blåser från alla möjliga och omöjliga håll och man inte kan parera...

... paraplyt klarade sig helt oväntat från att krängas ut-och-in! Tur i oturen som du säger att man inte som förra generationen gick och lade håret hos frissan för det hade vart ogjort :-) "

Kom att tänka på de där plasthättorna som nog fanns i alla kvinnors ägo som det bara var att försiktigt veckla upp och knyta om huvudet. Finns väl inget större behov av dito numera med mindre perpanent och sprej i håren :-)

"... Framåt kvällen slutade det regna och blåsa, efter 18 ungefär, vi var i stormens öga som maken sa och prognosen sen visade, lugnt värre nästan otäckt. Väderstationen visar idag stigande lufttryck och +6,4C.
 
Ha go och lugn soppedag hemme Pinglan! :-)"

En bra runda,kändes ljumt ute men vi höll oss mest i skogen för vinden ven rätt bra runt oss. Nu har jag noterat de första adventsljusstakarna. I tre fönster efter varandra. Kanske var det bara förberett inför advent. Faktiskt inte stort mer än en vecka kvar heller... för den delen.

Krukväxterna har fått sin veckliga skötsel och stryktvätten på gång. Nä nu måste jag skynda mig för det är bara en halv timme tills Ghost Wisper börjar.

Ikväll blev det lättlagat, färdigt från frysen. Bekvämt, kvällsrundan tog jag och Charlie själva för Mats fogade det sista på gästtoan ikväll. Så nu ska jag bara städa av där sedan kan inredningen komma på plats. På lördag flyttar två av våra ungdomar till en annan lägenhet i Helsingborg så då ska Mats och Kalle dit och kånka. Själv stannar jag hemma med Charlie. Vi tänkte passa på att räfsa.

För att återgå till kvällspromenaden så har jag nu sett ännu fler fönster med tända advetsljusstakar och t.o.m en klädd julgran!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken tv-kanal uppträder Melissa på imorgon?

Ingelapingela sa...

På Melissas sida läser jag:

Missa inte Melissa Horn i Go' kväll på SVT1 på fredag 20 nov, kl 18.15. Det blir två låtar live från TV-studion.

Ingelapingela sa...

På tal om Melissa Mats ringde hem innan idag och hade ångrat sig. Tyckte att vi ändå skulle gå. Jag ringde till Yllan men biljetterna var tyvärr slutsålda, där ser man!

Anonym sa...

...Eller snarare inte

Anonym sa...

Ah, ett nytt ord i min smak :-)

vecklig


Ann :-)