Bloggintresserade

måndag 16 november 2009

Måndag och ny tröja

... oj vad trögt på morgonen... Black ute. Termometern visar +5C men knappt man ser. Alltså inte så kallt sa Mats efter Charlierundan, men det duggregnar så skönt är det då rakt inte.

Ann: "Måndagen efter ... allt ätande :-)

Vi har fuktigt ute och en +6C.

  Igår förmiddag tog vi bilen till kyrkbyn, tittade inom svärföräldrarna på kyrkogården och parkerade bilen vid hembygdsgården och tog en promenad. Vi gick elljusspårslingan runt en minisjö och det var lite roligt, för maken som är född och uppvuxen här har aldrig gått där :-) Premiär för båda.

Det var en fin liten slinga, mjuk och många nivåskillnader med backar och krön över rullstensåsen. Sen ville maken ha tidning och bilaga så vi satte av mot stan på hjul, och kakmonstret till make blev fikasugen så jag passade på festa på en bakelse på ett fik! Jag är bakelsemonster, alltid varit förtjust i gräddiga saker :-) Mums så gott det var med en Budapest!

Sen ville maken spana av ett varuhus utbud och hemkomna framåt eftermiddag dags för snabblagad middag, som jag längtat efter; Åh, så nostalgisk mat vi fick, brukade min farfar laga. Riktig barnmat för mig :-)

  Lapskojs!! Jag säger som tv-reklamen, 'satan i gatan', vad gott det var!" xxx Lapskojs är ju verkligen gott, det introducerade Lasse och Irene för oss då vi bodde på Lyckebacke. Våra båda hundar radarparet Jack och Knubbe var på hunddagis där om dagarna då vi var på arbetet. Man delade korv, kokte tillsammans med potais och morötter om jag inte minns fel sedan stötte man alltsammans så det blev ett mos. Stämmer det?
__________

Ann: "... Vi intog horisontalt läge i sofforna och satte på TV3Play och somnade gjorde vi visst igen :-) Eftermiddagsfika hade jag köpt med från fiket, en nyhet vid namn frösnappare fick oss att vakna till :-)

  [ http://data.bloggplatsen.se/bild/filnamn-43645fe02ed437d446ed5230ecbf37cc4af9cf1f7eafe.jpg/ ][Image] "Frösnapparen är ett wienerdegsbaserat bakverk med mandelsmakande fyllning och en topping av sesamfrö och vallmofrö." Riktigt gott faktiskt, men ack... vad tillsatser det måste vara för vad annars kan 'mandelsmakande' betyda...Sådan var vår söndag, full av ätande och tillsatser minsann, som det kan bli :-D Hoppas din söndag var smaklig oxå!"

__________

Idag låg där ett paket med tröjan som du har stickat av Irenes garn mor i postlådan. Jättefin, och vet du den passade perfekt! Har bla en svart kjol med smala silverränder som jag kan tänka mig till! TACK!

Foto på den finner ni på fredagen den 13.

__________

Gick en bra runda med Charlie... Det var tyst och ödsligt längs med vägen och de enda vi mötte var en ensam mamma som var ute och promenerade med sitt barn sovande i liggvagn... och så en liten hackspett som satt på marken och letade mat. Fick upp mobilen och videokameran på bilden är darrig för jag höll ju samtidigt Charlie. Såg verkligen kul ut då han sprätte i marken. Filmstumpen dyker upp så småningom.... då jag kommit hem, dök jag sedan i säng, somnade och sov ett par timmar. Då är man trött!

5 kommentarer:

Jeanette... sa...

Väldig dimma och 6.3 grader har vi här i Falerum. Varit mycket regn, Hagel, snöblandat och många dagar med dimma och grått länge nu. Tempen har pendlat mellan -2 och till idag då 6.3 grader.

Trevlig måndag på er!
kram Jeanette

Ingelapingela sa...

Inte stort annorlunda än här alltså. Men lite kallare nederbörd hos er med snö och hagel.

Kram Ingela

Anonym sa...

Sådär ja :) Då var man inte arbetslös längre:) Så roligt. Ska börja jobba på tidningen allt om bröllop som säljare :)

Yes. Hoppas att det är super roligt och att jag är super duktig:)

Skönt, då blir det lite finare julklappar ändå :) haha:)

Firar gör vi genom mysig film och pasta carabonara :) Erik lagar nu.

Hoppas att ni har det mysigt hemma :)'''

Puss och kram

Ingelapingela sa...

GRATTIS till jobbet Eva-Katrine. Så härligt för dig, nu är du fast och har fått en fast inkomst.

Lät ju spännande först med utbildning och sedan en dags resor i veckan för att ut och sälja annonser på fältet.

Antar att det har ,med bröllop att göra eftersom det är en bröllopstidning.

Klart ni ska fira med lite mys ikväll. Nu kan du ju njuta av de här sista dagarnas ledighet innan allvaret börjar. Kram mamma

Anonym sa...

Lapskojs är nog som när det lagas pyttipanna eller köttfärssås, alla har sina egna recept ;-) För mig skall lapskojs ha kokt, salt kött som trådar sig så fint och ger farfarsmaken ;-)