Bloggintresserade

lördag 21 november 2009

FlyttlördagJavisst lite sol lyser upp några höga tallkronor en 30 meter bort. Ser lovande ut men vi får se för himlen är samtidigt rätt mörk.


Ann i Småland: "Idag kan vi få se solen mellan moln tycks prognosen spå, och ingen nederbörd. Slår inte lika högt som gårdagens kanonväder, men fint nog :-)"
__________

Här i södern har pojkarna har kommit iväg och jag håller på att städa undan i köket. Får väl börja så smått med fönsterna innan jag tar hojen upp till Lions. Bäst att vänta med att skita ner sig i trädgården. Hoppas på att solen kanske hinner värma upp lite innan jag samlar ihop några säckar löv. Jag som hade fixat två sidor nu har det blåst in nya från grannen dit. Men, det är ju sådant man får räkna med.

Hann med några fönster innan jag gav mig av...
__________
 
Ann: "Baka kaka tänkte jag, testa 'moster Leas vetebröd i långpanna' till mitt äkta kakmonster som skall fortsätta med golvet nere i källaren, gjuta till slät nivå där berget är i dagen".Fullpott till elvakaffet!!!
Makalöst god kaka, högsta poäng av maken kakmonster OCH av mig som inte är lika kakförtjust :-)
 
Moster Leas vetebröd i långpanna

Detta vetebrödet är som Toscasnurrorna man ibland kan se vanliga livsmedelsaffärer, fast som skivor eller rutor.


Ingredienser
50 g jäst
125 g smör
3 dl mjölk
1 ägg
½ dl socker
1 l vetemjöl

Toscasmet:
150 g margarin
3 påsar mandelspån
1 1/4 dl socker
3 msk mjölk
3 msk vetemjöl


Gör så här

Smula jästen i en bunke. Smält smör i en kastrull, tillsätt mjölk, värm till 37 C. Rör ut jästen med mjölken. Tillsätt de övriga ingredienserna och blanda samman till en smidig deg. Häll upp degen på bakplåtspapper i långpanna och platta ut den, låt jästa övertäckt 40 minuter.

Blanda samman ingredienserna till toscasmeten och koka upp under omrörning. Bred blandningen över degen när den jäst.

Grädda 20 minuter i nedre delen av ugnen 200 C. Dela brödet på mitten och skär sedan skivor, eller skär upp den i rutor.
www.matklubben.se/recept/moster_leas_vetebroed_i_laangpanna_35313.html
__________

Själv är jag nyligen hemkommen från Lions loppis. Visst jag cyklade dit och fick le cykeln hem med en banankartong med annat innehåll på bagagehållaren. Kom till kassan med två saker en ouppackad metallstång till handdukar från Ikea (10kr) med tanke på att vi tänkt investera i en sådan så kom vi ju billigt undan :-)

... sen en smidesljusstake(30 kr) fin i formen, tung och gedigen... visserligen grönmålad men det är ju bara att skifta färg! Den tänker jag mig ställa inne på nya gästtoa.... Fick då syn på en koppargryta... den formligen ropade mitt namn... den kostade visserligen 200, men det fick jag alla tre prylarna för. Vad gjorde det då att det var besvärligt att ta sig hem?Synd att jag inte har någon stegräknare för idag har det redan blivit en hel del steg...
... och i ett härligt väder. Har sett flera påvägen som passat på att vara ute i det sköna vädret och plocka på sina tomter.

__________

På ditvägen så cyklade jag förbi Bygg och designs baksida och mina blickar drogs till den där skylten som du Eva-Katrine visade mig en gång. På skylten är följande textat "För-lossning ring på klockan".

Minns att du tyckte det var lite larvigt och det kan man kanske tycka men betydelsen bli ju verkligen inte alltid densamma när man särskriver sammansatta ord... och det är inte lätt! En hållpunkt är ju att tänka efter om man säger orden i direkt följd eller det behövs ett kommatecken emellan. Där har vi det iregel!
__________

Nöjd blev jag!


__________

Botaniserade i frysen och fann en liten paj... den har jag smaskat på tillsammans med sallad och nu har jag lunchrast...... innan jag ska på några fler fönster. Putsade måste de ju vara då ljusstakarna ska fram :-)


__________

Här kommer julklappen. Så fin!!!


__________

Hör Einhorn fundera över begreppen
visdom-godhet-ödmjukhet-till gagn för vår omvärld och oss själva-innebär en rad fördelar.
Dumhet innebär motsatsen-begränsar visdomen-trångsynthet-rädsla-fanatism; förlorar ödmjukheten förödande för oss själva och andra...


på länk http://www.expressen.tv/kultur/1.1737019/stefan-einhorn
__________

En kall och stjärnklar kväll en vacker månskära hänger ovanför Paradiset. Charlie och jag har precis tagit en kvällsrunda om någon timme väntar vi hem Mats och Kalle som skulle jag tro är rätt möra vid det här laget.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Haha ja det är rätt så roligt faktisk. Brädorna ska förlösas :) haha!

Fick du mms? Med jackan?

Puss

Ingelapingela sa...

Ja kalasfin... vilken klapp du har fått av Erik! Kommer snart här!

Kram mamma

Anonym sa...

Har du varit ensam idag? har försökt ringa dig, men icke svar. Hemma eller på mobilen.

Men nu ska vi ha fest! hoppas att ni har det mysigt ikväll.

puss

Ingelapingela sa...

Nä du där ser man "när katten är borta dansar råttorna på bordet"... tänkte du kanske men allt har sin förklaring ;)