Bloggintresserade

måndag 30 november 2009

Måndag

... den siste november... inte ens 4 veckor till dopparedagen. Då man var barn brukade vi räkna ner och kryssa av dagarna... idag får det räcka med en flukt i kalendern och att kvickt få en del ärenden överstökat så man sen kan undkomma halvt hysteriska blickar.

Ljumt ute, rätt mörkt fortfarande. Nu framför datorn på jobb, en stund tills jag börjar men har redan fått undan lite jobb samt konverserat en morgontidig elev. Mysiga stunder så här på morgonkulan innan övriga har dykt upp.

Ann: "Sovit länge, tack :-) Ute har vi det ljusgrått och stilla och 6C.
 
Fika på julskyltstan igår med maken. Titta inom mamma som lagat lite stickade kläder åt mig, hon var på nu vida kända Ullared i veckan och hade köpt en kasse ditt å datt som vanligt till oss, plastpåsar, tandkräm, skärgårdssallad lyx, klädvårdsrullar, maskindiskmedel, godis och sånt :-)
 
Ovanligt var att jag också fick en Bosch MCM2024 matberedare! Letat runt lite ett tag, frågat vänner och bekanta om vad de har, watt-styrka mm och lutat åt att det nog blir en Bosch (vit el svart) eller Braun (artista), nu hann mamma före :-) så igår testade vi att strimla morötter, kebabkött och bananfluff :-) Lite konstigt, men jag som är rätt så 'kökig' har aldrig haft liten matberedare nånsin tidigare, flabb!
 
Till middag? Fisksugna båda två, lite stillestånd och så bidde det en laxpudding utan lax med pangasius och räkor varvat istället med skirat dillsmör, mums vad gott det blev :-)"
__________

Ikväll vankas kasslerlåda i Åhus. Recept? I botten på ugnssäker form brynt lök, därefter kokt ris, kasslerskivor, toppat med vispad grädde med tomatpuré kryddat med salt och svartpeppar.
__________

Ett stort GRATTIS till E-K som har fått sina första annonser sålda idag!

Ikväll tänker vi så klart kolla på Fagervik. Lilla väskan står packad i köket. Imorgon bär det av ett par dagar, men Kalle och Charlie hemma och håller ställningarna!

Så här tycker Charlie om Fagervik


1 kommentar:

Anonym sa...

Min lilla älskling. Detta inlägget har jag missat. Vad söt han är ....sover i tv soffan....saknar charlie...min prins.