Bloggintresserade

tisdag 10 november 2009

Dubbla tidningar

Idag två morgontidningar på frukostbordet...



... och två goa katter på skrivbordet ...
Chris Martin



Mini (j'ättetassen en synvilla)



Ann: "Åh, mer, mer, mer vill jag se av de små ulliga pälsbollarna Mini och Chris Martin :-) Tack på förhand! :-)"
__________

Sopptips från Ann till torsdagens soppa på adress:
http://www.hemmetsjournal.se/Mat/reportage/Heta-soppor-och-nybakat-brod/

Tusen tack!!! Wow vad gott det ser ut... faktum är att jag lite längtar efter soppdagen numera och det är ju kanon att kunna börja planera i så här god tid!

Men vi saknar dig idag Ann... var tar du vägen?

Ann: "(hoppla, glömt i utkorgen imorse..)
  
Duggregnig morgon.
 
Vilken snygg kappa och vilket fynd!! Så roligt! Snygg gästtoa får ni också :-)
__________

 

Makens gjutjobb igår gick bra, ett stort garage i sluttning för körskolelärares fordon, skall ta även lastbil och det har murats i veckorna, sista tiden har markarbetare fyllt och igår dags att gjuta. Det var maken, hans snickarkollega och en plattsättare och sistnämnda hade aldrig sett en vibrobrygga in action och var imponerad. Mindre imponerad är maken och kollegan då nationell maskinuthyrare skall ta dem ur sortimentet..."

Nä nu blev jag nyfiken vad är en "vibrobrygga"?
 
"... Det var i makens handled, höger hand och strax nedan ledkulan illvärken var och det värsta släppte efter tablett samma dag, sen trött och öm i handleden, några dagar senare kanske 5% känning sa han. Vi hoppas det inte kommer igen!
__________

En Charliepromenix i duggregn stundtals plumsande i jättepölar för jorden verkar rent mättad... så det har liksom ingenstans att bli av. Men allra först en runda ute på tomten. Nästan ingen växtlighet som direkt gör sig nu...

... sånär som på det här gräset som frodas vid dammen:


... eller buxbomen utanför Kalles. Oklippt, för den brukar vara material till att klä ljustakkronan med i köket lagom till Lucia.


Knäppte av ett par foton på Charlie som idag hittade en pinne som han promt ville ha med sig. Men den var otyplig att bära så till slut tvingades han ge upp.



Häromdagen fyndade han en gammal petflaska den asade han tappert på länge (Charlie älskar petflaskor...




Disk och tvättmaskin. En eftermiddagsvila till "Ghost Whispers" på kanal 4. Tänker nu dammsuga över. Få se om det blir något kaklat ikväll eller om Mats tänker att det räcker att ägna morgondagen till detta projekt.

 

4 kommentarer:

Anonym sa...

Glömt mail på väg nu :-)

Anonym sa...

vilket bra jobb pappa har gjort, haha och du med rengöringen. Blir fint. Svart vask låter väldigt coolt. Fast tänk bara att det inte blir helt fel tillsammans med en vit toastol eftersom rummet är så litet kanske det blir för mycket. Bara en tanke.

Mycket glad över att det äntligen kom foton på min prins...tur det :) haha!

Nu lagar jag lite mysmiddag till erik när han kommer hem efter skolan. Baconinlindad kyckling med bulgurwok :)

Puss och kram

Monika sa...

Vilka söta katter du har, men de ser inte ut att vara några vanliga bondkatter de? Vädret ser ut att vara lika grått som här... Här fick vi snö som lyste upp, men den smälte efter några dagar, så nu är det grått igen. Men då får man tända ett ljus! Ha en bra dag!

Hälsningar från Österbotten

Ingela sa...

Hej Monika... kul med nya tassar bland de gamla :)

Vi har ju varit ett rätt stort hushåll på totalt 6 pers. Många djur har passerat huset genom åren. Så djuren är ett naturligt och nödvändigt inslag för samtliga i familjen. Äldsta dottern är den som rår om dessa dunbollar av blandningen perser och någon annan ras än bondkatt som vi själva har. De är vansinningt söta men vår Olivia av bondras tycker vi är outstanding.

Nej vädret är då inget att hänga i julgran man får göra annat istället bl.a blogga ;)

Hälsningar till dig Monika i Österbotten direkt från Skåne