Bloggintresserade

söndag 15 november 2009

Pynt och städsöndag

... och godmorgon! Börjar så smått ljusna det ser man över Mittemotgrannens väldiga granar. "Alla sova, tyst det är i husen" ännu, men efter en mysig söndagsfrukost à là hotell ska jag plocka och stryka en del, sedan har jag tänkt att Charlie och jag ska ut och räfsa så gott det nu går. Det går ju fort till advent.

Har inte haft så ont i armen i natt... trots även grävande igår. Det fick ta sin tid jag använde den lille spaden och på kuppen träningsvärk i benen istället. Jag tror du känner igen det Ann. Har din gått över? Kan ju hoppas på att det inte ska behövas kortisonspruta som förra säsongen i axelrygg. Aj! Hjälper faktiskt att sova med armen på en extra huvudkudde så blir det mjukt och skönt.

Skulle tro att Mats hinner sätta resten av plattorna idag sedan 2 sidor fogning kvar. Det tar tid men ser ut att bli finemang! Farmor brukade säga att "efteråt kan man inte se hur lång tid det tog bara på resultatet!" Nästa helg ska ju Per-Olof och Milla flytta. Tänker att Mats åker själv för han gör ju mest nytta (även om jag är nyfiken jag med). Han får utrusta sig med kamera och under tiden så hinner ju Charlie och jag fixa en del på hemmaplan.
__________

Ann: "Dimman var nog konstant igår, mycket gjort i och utanför huset och fint börjar det bli. Rätt mör på eftermiddagen när vi alla bröt upp :-)

Efter hemlagad pizza med isterband Småländsk speziale (inspirerad av
http://mobil.aftonbladet.se/nyheter/article6086403.ab;jsessionid=EBBDAE34C818A5C6D1C7905416B2EA50)

Småländsk speziale
Tomatsås, mozzarella och slantade småländska isterband.

Antonios betyg:
"Bene, bene! Korven är jättegod. Lite syrlig och med mycket karaktär."

Antonios 4 tips till hemmabagaren:
Använd vilken korv eller vilket kött du vill. Kallskuret kan du lägga på när pizzan är färdiggräddad medan korv kan gräddas med i ugnen.

Använd mozzarellaost, men låt den bara vara med i ugnen ett par minuter på slutet.

Ta god tid på dig. Pizza är ingen snabbmat. Degen bör jäsa svalt i minst ett dygn.

Kavla ut degen så tunt som möjligt. Då kan du grädda pizzan i hög temperatur och den blir saftigare.

... somnade vi visst båda två i tv-soffan vid sjutiden :-) nästan genant att vakna till när Rapport började :-)
 
Hoppas kalaset var mer än lyckat!
 
Söndagsgos på dig!
__________

På tal om söndagsgos Dax för ett kattkort och en kärvänlig brottningsmatch:Rapport från igår. Kissarna är nu busiga som småbarn gärna ska vara. Här Mini över Chris Martin.
__________

Ann: Mmmm!

__________

Så nu är kakelplattorna satta på gästtoan. Ikväll kan vi foga ena sidan sedan är det bara en sida att foga kvar. På onsdag planerar vi ut till Rinkabyrör igen för att eventuellt skaffa hem inredning.

Trädgården behöver ju höststädas något mer men framsidan är räfsad både utanför och innanför staketet. Mats har lovat samla upp högarna så får mina armar vila något. Tycker ni vi behöver nytt staket? Ja, men det får bli en senare fråga... mur ska det bli... och smidesgrind.
Här piprankan... och lökar av två slag orkidénarcisser gula samt vita med gul mitt (även kallad vårstjärna). Egentligen var jag ute efter lökar av vintergäck men det var lögn att finna några. Här täckt med grane som Mats vill sätta småljus i...
Brädor och nät är ett provisorie för Charlies skull där ska vara armeringsmatta för Piprankan att klättra i högt som stolparna.


En höstplantering har jag arrangerat på däcket; precis utanför groventrén ska se om jag hittar någon ljuslykta att sticka i arrangemanget (det stannade vid en marchallhållare):

_

En vända till havet med Charlie och skrinlagt trädgården för idag.
_________

Surfade en stund på nätet för att leta efter bilder på Pipranka och fann Spjutaretorps tapetserarverkstads trädgård, en oerhört inbjudande sida. http://www.spjutaretorp.net/tradgard.htm
_________

Ann: "Goodevening, here are the final results of the Swedish jury...

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vad fin tunnan blev med gran och ljung. Jag vill också ha lite sånt mys här hemma.

Håller på att exprimentera i köket idag, ger mig på att laga moussaka :) haha, det ni. Äter verkligen Ann bakelser? Trodde hon bara körde nyttig mat. Varje dag jag ligger i badet läser jag lite i boken jag fick av henne. Nu vågar inte jag äta köttbullar längre. Illa jag som älskar det :) Haha

Hittade en djuraffär idag på kvällspromenaden som jag ska gå till imorgon och se om vi hittar något gottis godis till Charlie, sånt som var gött för hans tänder :)

Skönt att de är räfsat på framsidan nu, du är duktig du :) Och toa väggarna är klara. Pappa är duktig han. Duktiga familjen:)

Jaha då får du börja hålla tummarna igen och hoppas att jag får ett positivt svar imorgon, haha...:)

Ikväll är det bra film på fyran :)

Kram Eva

Ingelapingela sa...

Ja jag blev oxå rätt nöjd med pyntet.

Bra du tränar på moussaka sen kan du ju visa då du kommer hem. Vi längtar efter din mat. Men idag gjorden pappa ett experiment med fläskfilégryta, potas och morötter. Jättegott, verkligen!

Ja visst är det så att man blir äcklad av mångt och mycket i Hemlige kocken. Men du det gäller ju inte pappas köttbullar.
Det är ju heller inte så farligt att äta någon fettbomb emellan varven... värre då med slimmade produkter!
Absolut jag lovar att hålla tummarna! Kram mamma