Bloggintresserade

fredag 26 februari 2010

TID


Redan fredag, hur fort gick inte detta härliga sportlov. Men det har funnits tid till lite av varje att stanna upp och njuta av här och nu. Ännu ett steg mot framtiden men bara ett litet.

I jobbeveckor så har tiden förmåga att snigla sig fram ömsom som den verkar rusa iväg. Tror inte att jag på något vis är ensam om tanken. Det är i helgerna jag brukar undra var veckan tog vägen. Här sitter jag nu och njuter en kopp kaffe och kan nöjt se bakåt på en vecka där jag faktiskt hann med. Och dessutom lite av varje!

Ikväll är det Let´s Dance och det ser jag fram emot! Det är en njutning för ögat visserligen med ett tävlingsmoment som man egentligen frågar sig varför det är nödvändigt. Behovet av att bedöma och bedömmas... lika tillfredsställande är det ju att röra sig till musik oavsett. Eller hur Elisabeth? Det är ju inte ofta vi går ut och dansar men i mars ska vi på helkväll på Kantarellen en halv km hemifrån... dessutom gångavstånd, kan det bli bättre?




Ja, så var det brist på bilder. Känner inte för fler snöbilder... det här är ute på
Kastellet i Stockholm ett mysigt "Bed and Brekfast" utanför Vaxholm. Rekommenderar jag varmt om ni har vägarna förbi och vill ha ett annorlunda boende.




Detta fann jag då jag sökte information på nätet och visst verkar det frestande!?
http://www.stromma.se/sv/Kastellet-vaxholm/Publika-arrangemang/Glamour-i-Skargarden-2010/


**********
Det blir en väldigt lugn helg. Visst grabbarna tänker väl färdigställa projekt toa-dusch ute hos Karl-Mikael. Känns bra att ha gjort slag i saken och hjälpa honom att få ordning i sitt bo. Såg nog hur han nöjt slagit sig ner vid databorden igår då han slutat sent på kvällen. "Det kunde han ha gjort själv" tänker nog någon, men nu var ju detta en födelsedagspresent och tillhör inte vanligheterna. Som det ser ut nu kan vi se fram emot nästa helg då vi väntar hem alla våra fyra älskade barn. Per-Olof och hans Milla har då kommit hem från Thailandsresan så jag skulle tro att han har en hel del reseminnen att delge. Eva-Katrine hade för avsikt att åka hem nu i helgen men bestämde sig för att vänta och inte nyttja SJ den här veckan. Längtar efter dig Anna-Karin, vi får höras fram på dagen.

Så nu blev vi varse igår att också Eva-Katrine har en skyddsängel. Hon bor ju i innerstan i Stockholm i ett stort gammalt hus. Igårkväll då hon skulle ut från trapphuset lossnade en istapp från taket, en gångtrafikant om jag förstod rätt som såg vad som höll på att ske kastade sig fram och fick undan henne i rätt ögonblick den landade precis bredvid. VILKEN MARDRÖM som slutade LYCKLIGT!

Lite passande läste jag ett citat av Napoleon i Bladet denna morgon :



Agera

Ta dig tid att planera, men när tiden för handling har kommit: sluta fundera och kasta dig in.

Så nu är det dags att fredagsstäda. Minsann ska kronan på verket bli en bukett blommor, brasa, ljus samt god mat och dryck! Vi planerar hemgjorda rotfrukter i ugn till det vars en biff från ortens egen Charkuteriaffär "Jontes".



Det kom ett mejl...
Kärlek mellan djur...
Är det inte för gulligt?



... njut fler av Tanja Askanis fantastiska djurbilder på:

http://www.ontome.com/2007/09/26/tanja-askani-captures-different-species-animal-tenderness/

8 kommentarer:

Anonym sa...

Det är så underbart med helg snart. Jag längtar, i helgen ska jag fixa present till kalle och pappa. Hade varit så mysigt att komma hem dock.

Blir nog let´s dance för min del också, vet dock inte vem jag hejar på. Dags att välja snart kanske. Sen imorgon melodifestival. Nästa helg får vi göra poängställningar hemma tillsammans om låten, dansen, kläderna osv i soffan.

Ha det bra, njut av sista lovdagen.

Puss och kram eva

Bestemor Drillo sa...

Så fint du beskriver dine tanker og ventan på dine barn !
Ha en strålende helg!!
Klem fra meg;))

Fånga dagen sa...

Hej där!
Ja det blir färdigt här under dagen men då återstår en massa städning du vet sågspån och sånt.
P-e gick på sin jobbarvecka i morse så det blir sju intensiva dagar nu. Hans barn kommer ikväll från Göteborg så de lär inte se sin far speciellt mycket den här helgen.
Får nog kolla Let´s dance själv men huvudsaken är ju att man inte missar det.
Nästa helg ska vi faktiskt hitta på något. Jag har planerat en vistelse en bit härifrån med hotell, massage, champagne och trerätters middag på kvällen. han fyller nämligen 50 bast nästa söndag och det ska firas. Vi hade turen att han faktiskt är ledig den helgen och det var över en månad sen vi var endamma en helg.
Ska bli skönt.
Ha en fin helg nu
Kramar Lena

Gudrun sa...

Hej!
Vad skönt att hon hade änglavakt din dotter, det är för otäckt nu med stora istappar. Vem går med näsan i vädret hela tiden!.. det går ju inte.
Det låter som om ni skall mysa i kväll, härligt.
Ha en riktigt bra dag.
Kram

Ingela sa...

En trevlig helg önskar jag er alla läsare!

Många som kommer att njuta Lets Dance ikväll och säkert Melodifestivalen imorgon. Vad säger du Lena ska du ställa upp kanske? Du är ju ändå gräsänka i helgen ;-)

Eva-Katrine: För oss är det present nog att du kommer hem nästa helg. Charlie kommer att skrika av glädje ;-) Kul att vi har möjlighet att träffa alla. Kalle jobbar, men ska försöka byta börjatid till senare på kvällen istället för 17.

Kanske har du redan börjat städningen Lena. Bäst att ta ett ryck innan vi ska på dans ;-)
Oj då var det nästa helg ni skulle fira jämnt. Hoppas att ni får jättekul!

Ja, hon hade verkligen änglavakt, man törs inte tänka på vad som skulle kunnat ha hänt. Tänk att man nästan behöver ha hjälm på sig för att våga gå ut dessa dagar.
Så var det kommentar från dig Bestemor. Kul att du gillar det jag skrev. Tyvärr väckte det nog inga mer tankar hos övriga dagens 57 läsare ...
:-/

Ingmarie sa...

Nu ska du få veta hur UNG jag är...51 alldeles snart...Svårt att greppa att man är närmare pension än studenten måste jag säga..Fast jag vill nog inte vara 20 igen!

Kramen till dig...o glöm nu inte stafetten!

KRAMEN till dig!

Petit Eyekiss sa...

Jag blir alltid så tillfreds när jag läser din blogg. du beskriver din dag och dina tankar så fint. Ja musik och dans, vad vore livet utan det. Här tyvärr (alla dessa högklackade skor) fått oroväckande ont i ena stortåsleden, men jag fortsätter så länge det går.Jag gillar inte det här med utröstningen i Let's Dance.Den är inte relevant. Hade Musse Pigg dansat hade väl han fått högsta poängen. Dom kunde rösta på KVÄLLENS BÄSTA par i stället.
Så... Lördagsem. ska min dotter och jag tillbringa tillsammans med Björn Skifs på Cirkus.Ser verkligen fram mot det. Han är en favorit. Ha det så gott nu.
Elisabeth

Bestemor Drillo sa...

Det er bestandig so hyggelig på din blogg ! Du får meg glad !
Du har en egen evne til å formidle deg på et sett som får en til å tenke!
Ha en underbar lørdagskveld med vår i luften!!!!!!;)