Bloggintresserade

torsdag 3 juni 2010

BLOMMOR, BILKÖRNING, DATE, ALLSÅNG

I backspegeln vilken händelserik torsdag!


Vem kunde ana det då klockan skrällde halv 5 imorse...



Förgätmigej tycks de ropa... Jovisst, ni ser och jag ser, där finns en del kirskål att ta tag i på ett ställe av min trädgård. Men, vad gör det då solen skiner och man ändå kan njuta blomsterna mellan allt grönt ;-)




Våra botaniker både kroknar och ljusnar i den svenska sommaren. Tyvärr känner jag mig inte heller helt bekväm med den analkande förkylningen. Men jag är ju i gott sällskap. Återstår att fundera ut hur jag ska försöka "mota Olle i grind" den är gången. Ibland blir det bara att "gilla läget" men det är frågan om jag vill den här gången.









Visst är den söt lilla prydnadsjordgubben där den lyser upp starkt rosa bredvid dammen.

**********
Näsduksträd:

Tack för tipset Ann. Vilket sött och fantasieggande träd. Men det gäller att kvicka sig för blomningen verkar kort ;-)









Bilden finns i artikeln på GP, läs mer på länken



http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.383482-nasdukstrad-i-blom

Blommorna ser mjuka och sköna ut ett ämne för såriga förkylningsnäsor
;-) Livet är ju inte rättvist... Skulle det vara rättvist så varför ska vi slippa? Håller förövrigt med dig Kerstin det kunde vi ha klarat av i vintras: skojare där!







Syrenerna blommar för fullt, som det mesta annat. Körsbärsblommorna däremot snöar nu ner ifrån träden...





Numera har jag tillgång till bil på torsdagar. Så en liten tur blev det allt idag. Till handelsträdgården givetvis ;-)


Ett par kattsiluetter har jag knåpat med blev rätt nöjd faktiskt och har nu ritat dem på playwood och Mats tänker nu fixa resten att figursåga måla och montera dem :-) Vänta bara får ni se!

Inte för att jag själv direkt identifierar mig med de här låten. Men visst är det en tanke... vad hade man gjort då? Den är medryckande och idag går jag och gnolar på den till och ifrån!














Det skulle visa sig bli en hel del av "varan musik" idag, för Mats ringde hem och undrade om jag ville följa med honom på Allsång i Tivoliparken. Klart jag ville!
Faktiskt har jag invigt skolavslutningsblåsan idag.


Allra först bjöd han på Italiensk restaurang sagolikt god Pizza med salami, bacon och mozarella. Sen vandrade vi ner tillsammans med mängder av andra till stans gröna oas. Vi lyckades muta in en miniplätt till vår lilla filt och spelet kunde börja:



Artister som Anders Glenmark från Tomelilla... Glen Wish från Hässleholm... Kristianstadtösen Sibel och några andra lokala förmågor stod för underhållningen på årets första "Strandhugg"



Visst är den vacker Kristianstads teater som tittar fram emellan bladverket mitt i parken. Det är där vi har förmånen att få ha våra skolavslutningar både till jul och nu inför sommaren...





10 kommentarer:

Anonym sa...

Hej, tänkte på trädgårdsmästardej när jag läste om fantasieggande
http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.383482-nasdukstrad-i-blom
Inte vart på Botaniska på ett bra tag dessvärre men ändå aldrig sett eller hört, låter vackert :-)

Sommarvärme på dig,
Ann

Ölandsvindar sa...

Åh, vad jag gillar förgätmigej! De får gärna bosätta sig precis var de vill i min trädgård. Hoppas du slipper förkylningen. Det verkar vara en ovanligt elak variant som grasserar just nu.Den kunde man ha klarat av i vintras när man ändå var insnöad, inte nu när man bara vill uuuuut!!!
Kerstin

Anonym sa...

Ser ut som det är underbart fint hemma...:) Hur blommar syrén buskarna?

Skönt att ha en ledig dag idag? =)

pUSS OCH KRAM Eva

Gudrun sa...

Tjenixen Pingelan!
Nu skall det bli köttbullar och spagetti under tiden går Bamse för fullt, en outtröttlig favorit.
Barnpoolen är fylld av vatten och växterna är väldigt vattnade. Tror min trädgård blivit en djungel, det behövs röjartid tror jag.
Hoppas verkligen att din förkylning försvinner snabbt som ögat.
Fögätmigej är underbara blommor, en favorit trots att de kommer överallt.
Önskar dig en fin dag.

Bestemor Drillo sa...

Forglemmegei vokser over hele hagen hos meg og det får de gjerne for jeg elsker disse små vakre blomstene! Nesduktre har jeg aldri sett før, men det virker som om det bærer sitt navn med rette!
Ha en god uke uten forjølelse(snue)
Klem fra bestemor!

Fånga dagen sa...

Hallojsan!
Förgätmigej är jättesöta så länge de blommar.
Förkylning igen, prova en massa ingefära och förr köpte jag esberitox direkt jag kände något och det brukade gå bra. Men om det redan är på gång är det svårt tycker jag, men vem vill ha en extra förkylning nu när det är så varmt och skönt. Vi håller tummarna för att den ska försvinna innan den fastnar ordentligt.Du jag är hemma vid tvåtiden när jag börjar senast halv sex.

Kram på dig
Lena

Petit Eyekiss sa...

Vilken härlig dag du haft.
Precis i dag plockade jag in en stor bukett "Förgätmig ej". Har inte haft ork att ta nån längre promenad bort till gullviveängen ännu,men känner att jag nu är på bättringsvägen. Trist att inte kunna sitta lite i solen nu när det är så varmt och soligt.
"Guben" är det lite sämre med. På honom har hostan fastnat långt ner. 14 dagar har han hållit på.
Vi fick inhibera en studentuppvaktning i morgon, men så har vi en till på lördag. (L´s mellanbarnbarn)Hoppas vi orkar gå på den....
Du får inte bli sjuk nu när du har så mycket roligt framför dig!
Men vad gör man?
Ha det så gott, och sköt om dig!
Elisabeth

Anonym sa...

Hej igen, i hostans och förkylningens tecken vill jag nämna att min förkylning vikt hädan, att elaka hostan gått samma väg efter drygt tre veckors slit, så det finns hopp för drabbade :-)

Ann

Ps. Det är SÅ FANTASTISKT ute dessa dagar att man blir andlös... nygrönt, blommigt och solig värme och grannen har badat i sjön! Ds.

Möllebacken sa...

Ack ja! fy för förkylningstider, urrrk! re dagar till så är semestern här. Vad mysigt med allsång, härlig start på sommaren. Och toppenväder till på köpet. När jag gick till hästarna i morse så gick jag förbi syrén busken och kände dess underbara doft, måst edofta starkt eftersom jag är förkyld. Ha en skön helg.
Kram Pella

Anonym sa...

Ser ut som om du och pappa hade en underbar dejt =) ringer sen ikväll!

Puss och kram eva