Bloggintresserade

tisdag 22 juni 2010

JA DET ÄR INGEN VANLIG DAG

... FÖR DET ÄR EVAS FÖDELSEDAG hurra, hurra, hurra !!!

Jag vaknade till i ottan imorse och låg och njöt den bedövande fågelsången utanför fönstret. Ja, de riktigt jublade vitalitet... jag låg där tyst i mörkret till trots årets ljusaste tid och mina tankar vandrade bakåt i tiden...

..........

... greppade tag i det soliga minnet då vårt lilla flickebarn, vår lilla prinsessa, föddes tisdagen den 22 juni. Även då riktigt tidigt på morgonen 00.25. Den lilla som vägde 3300 g och var 51 cm har nu vuxit och blivit stora damen, men för oss kommer du alltid att vara vårt lilla barn.

..........



Du blev direkt placerad i solarium för din vackra solbränna som du hade direkt då du föddes. Det visade sig vara beroende av att Mats och mina blodgrupper inte harmonierar. Vilken tur att det går att sola bort! För inte så länge sedan var man tvungna att byta allt blod. Det råkade min kusin ut för.

..........








Din 1-årsdag firade vi på midsommarafton. Här sitter du i min lilla farmor Ellys knä. Storasyster står på andra sidan om farmor. Ni är båda klädda i polkagrisrandigt dagen till ära.




..........


Du må tro att jag fann många härliga foton från er uppväxt då jag botaniserade för att kunna välja ut foton till "ditt inlägg". Tänkte i mitt stilla sinne vilka pärlor (som du sa Kerstin) vi har tillsammans. Inte konstigt att ni alla barn har en sådan sammanhålning och upptäckglädje... så mycket roligt som vi har hittat på. Det vi har är ju erfarenheter som man önskar alla men som långt ifrån alla är förunnat!



En nyutsprungen skär







..........




Säkert har Erik varit uppe sjungit och uppvaktat dig nu på morgonen. Charlie, pappa och jag får vänta med vår uppvaktning tills du kommer hem och firar din semester med oss. Det ser vi fram emot! Och du här ligger ett paket och väntar... nyfiken får du vara ett tag till!













..........

Vilken rolig överraskning att mormor Gittan ringde och ville att ni skulle luncha ihop igår... att hon var i Storstan så lämpligt. Säkert mysigt att ut på tu man hand och att det kom en fläkt från Skåne!!!
..........








Här ligger också ett födelsedagskort från Västerås mormor och Tommie och väntar på ditt rum.



..........






Hoppas att dagen är lika solig som här, och jag vet genom dig att du kommer att bli firad på jobbet. Vad kul att ni tar er an varandra så, det är inte självklart på alla arbetsplatser! Och säkert kommer Erik att ordna något spännande då du har kommit hem. Och vem vet kanske händer det något mer.






..........




Själv har jag cyklandes varit en runda på byn... och nu kan jag ju avslöja att jag beställde blombud till ditt jobb Eva-Katrine... liten missräkning att firman har flyttat och inte ändrat i Eniro. Kan inte ha varit lätt för blombudet... men att ens tänka tanken att vänta med leverans tills imorgon... det var ju otänkbart!



... det gäller ju att hålla igång innan dotra kommer hem och kör med mig ;-) ... de senaste dagarna gör jag sit-ups och någon benträning... men vet du en utsvävning blev det idag ... en dajmstrut ... det är ju trots allt din födelsedag idag ;-)



Rapport från trädgården ;-)



Idag har jag tvättat vidare... och roat mig med att dekorera kabelvindorna på baksidan. Jovisst är det Charlies svans som skymtar fram. Han är alltid där och hjälper till då man håller på med något. Första blomman på Pupurvindan i uterummet har blommat idag, men den har redan vissnat. Det finns en hel del knoppar så det kommer säkert fler imorgon!




... Mats har gjutit bordskivan nu på kvällen... ska bli spännande att se hur det går sa han då han var klar... och jag håller med.


............


Nu ska vi festa på varmrökt lax och "kaviar och potatislåda". Blir det gott hamnar receptet här... SMARRIGT!


4 porttioner


400-500 g potatis


1 gul lök


1 dl hackad dill


1 ½ dl kaviar (Kalles)


3 dl mjölk


3 ägg


nymald vitpeppar


1. 200 gr ugnsvärme Skiva skalade potatis och lök. Blanda tillsammans med hackad dill i en smorg ugnsform.



2. Vispa ihop kaviar, mjöl, ägg och peppar. Häll äggstanningen i formen.


3. Grädda i mitten av ugnen tills potatisarna är mjuka och lådan har fått fin färg, 35-40 minuter.


VOILA!


Bild och recept från LEVA OCH BO NR. 24

11 kommentarer:

Ulla sa...

Nej, sådana dagar är inga vanliga dagar! Grattis ropar vi till den "lilla" här uppe från mellansverige och till mamman. När ni orkar fira ännu mera så önskar jag en trevlig midsommarhelg!

Möllebacken sa...

Grattis, Grattis! Lite komiskt... När jag kikade på min blogglista så var de två översta födelsedagsbarn och bilder på nyfödda.
Ha det gott idag, och ni har ju vackert väder på födelsedagen till på köpet.... ( älskar Lotta på Bråkmakaregatan)
Kram Pella

Ölandsvindar sa...

Visst är det så att barnen aldrig blir vuxna i våra ögon. Själv har jag min mamma kvar i livet så jag hör också till de som inte riktigt har vuxit upp ännu.Min "lilla" dotter fyllde den 20 maj och visst minns man alla detaljer från den dagen.Grattis till din dotter!
Kerstin

Randiga Tråden sa...

Vilka minnen, det visar att tiden,åren går så fort. Underbar födelsedag till din dotter. Brittmari

Anonym sa...

Va gullig du är =)

Det är bra att du firar med en dajmstrut, själv ska jag fira med lite god lunch nu med jobbet =)

Hörs sen.
Puss

Bestemor Drillo sa...

Gratulerer til din datter og til hele familien! Du har så rett Ingela våre barn forblir for alltid våre små barn som vi bare ønsker å verne om og elske !
Ha en fin stund med deres datter og fira midtsommer med brask og bram som vi sier! Ta vare på de gode stundene!! Stor klem fra bestemor!

Anonym sa...

http://www.rusta.se/stol_konstrotting_dlx_p60201127.html

http://www.rusta.se/stol_konstrotting_dlx_p60201128.html

två stolar

Tigris Predikantan sa...

Härligt, härligt inlägg!
:)

Petit Eyekiss sa...

Visst är det härligt att ha en dotter eller två? Ja, det är precis lika härligt att ha en son också.

Här har helgen varit lite orolig, Sonen har haft problem med högt (alldeles för högt)Blodtryck. Han har för mycket stress som företagare. Sen har det varit födelsedagsfirande. L´s barnbarn och så har L´s syster varit här. Då blir det inte så mycket vid datorn.
vi får höras senare.
kram
Bettan

Fånga dagen sa...

Hallå där tjejen!
Vad härliga bilder du lagt in, det är kärlek det.
Jag hoppas verkligen du har det bra annars och det tror jag med sommarlov och allt.
Jag ska åka till Dalarna på midsommar jag, ska du fira hemma eller?
Jag ölnskar er i alla fall en skön midsommar ocb skickar en stor kram till dig
¨Lena

Anonym sa...

Hej på er allesamman!

Födelsedagar är verkligen inga vanliga dagar. Hos oss har vi jämt firat olika saker... inte så där kommersiellt utan mer som att göra livet till en fest. Mer lekfullt... avdramatisera så gott det går. Då måste man lägga annat åt sidan och vara närvarande.


Barnen blir aldrig stora såtillvida att de alltid är våra barn... ibland är de dock mer sansade och förståndiga och det är viktigt att ha en så öppen och god relation så att man törs erkänna det... tänker jag. De växer i sin roll och vi har på sin höjd del i deras fostran. Är det konstigt om vi är stolta?

Visst är det så att man månar om dem. Bekymrar sig över dem om de inte har hälsan eller det inte klaffar för dem. Önskar dem allt av det bästa. Och samtidigt känner jag att man får så mycket tillbaka. När de helt oväntat står i dörren då känns det så mycket bättre då man har längtat efter dem.

Själv älskar jag också Astrid Lindgrens alster... Emil är nog min favorit... men vem älskar inte hennes berättelser känner igen sig själv eller någon annan i historierna.

Kram och GLAD MIDSOMMAR på er också. INGELA