Bloggintresserade

lördag 26 juni 2010

AKTIV DAG

För både hund och människa


Den här dagen har bjudit på lite av varje. Jag vaknade som vanligt rätt tidigt, men lilla hunden var helt slut efter gårdagen.

Här ligger han och gosar med husse. En liten stund innan hade han legat på golvet och sugit på sin tumme (ja tro det eller ej, men det gör
han... fortfarande).





Tre irriterande myggbett på min näsa (!) dom kan jag inte låta vara... så resten kan ni föreställa er ;-) Det räliga på armen där fick jag syndaren och det kunde han gott ha... min pina blev längre; jag har inte glömt honom än... Bidrog till svårighet att hålla sig i stillhet...


Lite undanplock efter gårdagen...


Lite pyssel vid pallkragarna. Nu är gammalt kompostnät på plats för smultron att hänga i och bönor att slingra i! Visst det ska bli en tunn ram i ovankanten och ena framkanten för att ge stadga åt det hela. Nu väntar jag bara på smultronen ska reva sig bättre och andra grödor att växa till sig. I mitt tycke redan grant!



Till nästa år ska där bli ett ännu bättre hyllsystem i drivhuset för att kunna nyttja utrymmet till fullo.







Charlie tar det med ro efter att ha rasat runt med sin plastkruka. Det är ansträngande att jobba i trädgården.









¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤


Vattna och ansa, ja ni vet! Den ena doftrosen som klättrar lite mer på gång.







Ett underbart sommarväder! Små lätta moln på en den blå himlen


Slappa en kort stund i solen, läsa, fika...


Så en lång promenad ner om stora hamnen, där sedan småbåtshamnen tar vid ser ni kanske vilken myller av folk:

... genom gamla Åhus... torget; kollade in ringlande "glassköare"... men passerade ståndaktigt ;-) ...

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Åter hemma, så dök först ungdomarna upp.



Våra grabbar har följts åt denna helg. Midsommarafton firade de med lekar och annat tillsammans i kompisgäng med över 30 pers...

Midsommardag var de tillsammans med flera andra på playan ... och i havet ... 14 grader friskt och skönt sa Johan tuffingen från inlandet (Hlm som jag). "Nu känner jag, sa han, för ett dopp till!"


Ser att du Eva-Katrine inte har vågat dig i sjön pg.a. risken för ormar ... antar snok. Då hade jag också hållit mig på land. Men du har åtminstone kört vattenskoter för första gången (för mig fegisen hade det gärna kunnat vara sista)... Ser nu vilken hemsk olycka som har hänt uppåt landet där vattenskoter och droger var iblandade. HU!


Även Anna-Karin och hennes Johnny hade haft en hellyckad afton först på Ribban och sedan på höghusets takterass.

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Lika oväntat som trevligt dök Anette och Nisse upp och efter att ha smort munlädret och kråset med kladdkaka, jordgubbar och visp begav vi oss med hundarna till de stora ännu obebyggda vidderna utmed stranden.

Charlie berättar









WOW vilken böna! Matte tycker att hon har ett snyggt namn "Eszti" och jag tycker att allt hos henne är attraktivt...




Henne måste jag bara ha fatt i:




Här STILAR vi för varandra kolla bara min svansföring ;-)






Sen satte vi av i fräs... och det gick undan kan vi intyga, matte hann bara inte med.




Matte säger att det är så okomplicerat i "hundvärlden" antingen gillar man varandra eller ej. Det är så ärligt på någotvis, inga större krussiduller och långa betänketider. Själv fattar jag inte ibland vad människor ofta håller på med ena riktiga rävspel vill jag kalla det och det är rakt inte snällt! Sen pratar de sig varma om att "... ta vara på HÄR och NU".


Trötta och skitiga efter att ha busat




... och rullat i koskit dags att åka hemmåt och direkt in i duschen.




5 kommentarer:

Maya sa...

Vad smart med kompostnätet :)
Hoppas er midsommar var lika härligt som vår :)
Ha en fortsatt fin helg!
Kram Maya

Ulla sa...

Låter behagligt. Hundar är kloka djur, varför stressa runt när man kan ta det med ro och njuta. Vilka läromästare. Nu ska jag ta en trip till bagaren efter morgonfrallor, också en njutning.

Ölandsvindar sa...

Hej Ingela
Vad härligt att vara saknad. Här vattnar jag med ena handen och skivar lax och gör en improviserad sås med den andra. Solen skiner och allting börjar se lidande ut i trädgården. Tur att vi har en egen gammal brunn enbart till vattning så vi kan ha spridaren på.
Fortsatt skön dag till dig
Kerstin

Ingela sa...

Hej på er!

Först Maya kul att du var här och att du gav dig till känna... jag kan inte besöka dig för jag har blivit av med din nya adress och det är synd!


Visst är det härligt att vara saknad Kerstin jag tänker som du och hur skönt att få veta det.

Det är flera som har lyst med sin frånvaro här ett tag. Åtminstone ser det så ut. Men jag antar att det är för att det är semestertider.

Hade lite funderingar på detta hur lätt det blir att kommunikationen känns ensidig på så här vis. Andra se ju att jag är här, medan jag går och undrar.

Ja djuren borde på många sätt vara våra läromästare som du säger Ulla. Varför konstra till saker?

Ingela

Anonym sa...

Kul med en massa fina bilder på min lilla älskling =)

Nu har jag stekts i solen, superfint väder och ska snart sätta mig på tåget till sthlm, snart semester, det ska bli så skönt =)

Puss och kram eva