Bloggintresserade

torsdag 24 juni 2010

TORSDAG

Så blev det torsdag och idag har varit en dag full av förberedelser. Inte ett moln på himlen, så varmt och skönt och inte en lugn stund... ändå så hann jag långt ifrån bli klar med det jag skulle och hade tänkt. Mats slutade sin arbetsdag tidigare och då han kom hem var vi på återvinningscentralen med diverse hopasamlat.


Sedan var vi på Solhaga handelsträdgård för att kolla på utemöbler. Passerade Sånnarna där blåelden stod i "brand". Så fantastiskt (!) bilden tagen i flykten men jag kan försäkra att det lyste bedövande blått.








Klart vi känner till Sånnarna... men var kommer namnet ursprungligen ifrån?

Har nu varit inne och sökt på Google men än har jag inte funnit mer än "kringtext". Sånnarna är sandig odlingsmark runt Åhus som har brukats av människor åtminstone sedan bronsåldern. Marken sätter sin prägel på bygden tillsammans med närheten till hav och stora härliga sandstränder. Sånnarna är;

"öppet och flackt där gräsmarkerna möter himlen först långt borta i horisonten. Det är så nära Pampas man kan komma i vår del av världen".

http://www.buf.kristianstad.se/kick/not/uteklassrum/sannarna/Utst%C3%A4llningsskarmar.pdf


Dessutom har området en säregen växtlighet och ett myller av sällsynta insekter.


Fann sådana stolar som vi hade tänkt 3 kronor billigare per stol... dessutom inklusive dyna och extra klädsel (svart och röd) :-)) Nu blev det blott 4, men vi kan ju komplettera senare om vi känner för det.

Vi visste det, att det skulle bli så snyggt, nu inväntar vi bara att betongskivan ska ha torkat... att vi har slipat och behandlat den... spännande!

Kvällens grillade intog vi naturligtvis just här och ett helt gäng med killar Per-Olof och hans vänner har anlänt till Åhus. Klart de vill vara i Paradiset och inte oss emot.




Smyckena från 70-talet hamnade i det lilla stallfönstret,








Åhustobaken i jorden



Handlat har vi oxå gjort, som så många andra denna dag. Mats har hjälpt Kalle kapa lister till hans badrum och på tal om tobak är där nu fint som snus! Och jag är slut i rutan och det är absolut dax att krypa till kojs för att tya med morgondagens midsommarfirande.

4 kommentarer:

Möllebacken sa...

Så fint det blev med stolarna, ska bli spännande att se hur det blir sen med skivan.
Vill önska dig en skön midsommar.
Kram Pella

Ölandsvindar sa...

Oh, vad trevligt det ser ut med nya möblerna. Såg här också att blåelden börjat blomma. Måste ut med kameran till Neptuni Åkrar någon dag.Ha nu en riktigt skön helg med nära och kära!
Kram
Kerstin

Ulla sa...

Väntar på att få se skivan, spännande. Trevlig midsommar och det blir det när du förberett så väl, det var bara det där med sömnen ;)

Tigris Predikantan sa...

Härliga bilder ... blåeld är som ett hav bara det!
Ja, sambon plockar en fin blombukett v våra blommor för i e.m har vi gäster och vi skall fira!
Ha en skön midsommarafton du med!
:)