Bloggintresserade

onsdag 23 juni 2010

EN VANLIG ONSDAG


Hyfsat väder idag som ni ser, men om ni frågar mig, en aning kallt i Åhus denna dag. Mest har jag och Charlie varit ute bla har vi planterat ut en del ballongblommor från drivhuset. Det räckte till Mats farbror och faster ett stenkast härifrån och till Jan där vi gärna passerar på våra rundor för att slänga några ord. Lite tvätta och stryka, tvättat lakan, renbäddat och bytt till sommartäcken.



http://www.froer.nu/products/29406547/ballongblomma+splash+of+cream/








Rekommenderas att planteras ut i kruka ser jag nu, det med anledning av riklig frösättning. Vilken tur att plantorna hamnade i kruka då ;-)

En del pysslande i utehörnan cemenskivan till bordet på tork så länge en skiva som vi en gång handlade för en spottstyver på Ikeas fynd.

Jag har planterat en del idag också bla en pelargon. en snöflinga och plantor från egna fröer i pidestalen, inlöpt på Kiviks marknad för 31 år sedan :-).

I hängampeln sådant som jag har plockat ihop av självsått runt om i trädgården. I väntan på andra stolar våra gamla plaststolar runt bordet, de brukar annars få följa med i lille husvagnen .




Det värsta (för plånboken) är att jag kan se det framför mig;








Med gemensamma "krafter" har Karl-Mikael och jag pusslat ihop mitten av ett pelarbord med en råglasskiva. Det fick bli en avställningsyta till fågelburen som jag detta året har planterat kejsarvindor i :-) Arrangemanget står i vänstra hörnet men syns dåligt på bilden ovan.








Återstår att se om blommorna kommer att likna dem på Hammenhögspåsen;


På kvällen var det dags för aktivitetskurs för "Charlie och kompani" hos Tina. På programmet denna dag; spår, cirkuskonster... där vi fick välja bland lite olika tips; viska, puss, "ful hund", dansa, buga. Vad det innebär återkommer jag till kanske någon bild. Nu ska jag krypa till kojs.

För att uppmuntra viska får man gnida in sitt öra med korv eller annat gott och undgå pilla in korv i örat för då blir det doktorn nästa ;-). Tre gånger var Charlie intresserad men sedan var det annat som pockade på hans uppmärksamhet...idag!

"Ful hund" då får man gnida in skon och på så vis uppmuntra hunden att snusa... ge gott då den lyckas... nästa steg är att gottet uteblir då kommer tassen ofelbart på foten och då kommer gottet! Provade vi ej idag!

Dansa då ska alla fyra tassar vara i golvet och man gör en snurrande rörelse över hundens huvud på plats... gottbitarna får kanske delas ut efter kvarts, halv eller helvarv direkt. Det här nappade Charlie på direkt.

Buga där kan man välja olika varianter... antingen at det räcker med att nicka med huvudet eller att hunden lägger hela ovankroppen i marken.

Midsommarafton kommer vi att fira tillsammans med våra vänner Maria och Nisse... Och förresten har Eva-Katrines orchidé börjat blomma om ; fotot sitter i mobilen och anländer här imorgon: Lite häftigt att den första blomman slog ut igår på födelsedagen :-)

Förresten jag har varit dålig på att ge respons på era kommentarer på sistone, då kan jag ju inte heller förvänta mig att mina läsare ska lämna någon kommentar... men nu har jag varit på besök på ett par inlägg tillbaka och gett respons. Kanske får jag på så sätt glädjas av kommentarer även från er... hoppas och tror...

3 kommentarer:

Tigris Predikantan sa...

Vad spännande med allt runt dig!
:)

Ölandsvindar sa...

Vad fint uterummet är! Ballongblomma har jag aldrig provat.Det får bli nästa års nya grej. I kväll ska vi klä midsommarstången vid Hembygdsföreningens stuga.
Kram
Kerstin

Petit Eyekiss sa...

Kors vad du håller på. Blir det några krafter kavar till att fira midsommar?
Ballongblomman hade en vän till mig.Den blommade när vi var där första veckan i nov, så den kommer du ha glädje av länge.
Här är huset städat, blommor plockade, sillen inlagd och snapsen på kylning. I morgon kommer "husägaren" och L´s barn och barnbarn.

En riktigt härlig midsommar önskar jag dig.
Bettan