Bloggintresserade

onsdag 16 juni 2010

NU

... är det sommar och lov! Så fantastiskt härligt; en lång orörd sommar ligger framför lärarnas fötter! "Den blomstertid..." och vilket väder som nu är här, flyttbilen har gått till våra nya lokaler... Härliga öppna ytor med en utsikt över "Lilla Paris" takåsar (som Kristianstad kallas). Kortet är taget ifrån det rum där jag kommer att ha min arbetsplats. Lyckliga jag!

Skulle tro att det framöver ger sig naturligt att ta en del SKYWATCH foton ;-)


Det fanns inte så mycket vi kunde göra just idag vad gäller flytten, men imorgon finns det nog en hel del att stå i för "semestertjänstarna".


Eva träffade jag vid middagstid över en bakad "Pära" på Trendie... precis som i "gamla tider"... åh vad vi kände att vi hade saknat dessa stunder med erfarenhetsutbyte och pedagogisk ventilation. Samtidigt var det som om det kunde ha varit igår vi sågs så här på "tu man hand" sist och ändå var det ett helt år sedan. Visst är det konstigt att det är så med vissa människor? Man bara finner och gör gott för varandra... det känns som om kommunikationen sker på flera plan... man fylls på och lastar av, i ett ömsesidigt utbyte och stegen känns minsann lättare då man går därifrån. Det om något kan man väl kalla friskvård! ?





Hemma igen efter Tina första aktivitetskurs en laddad Charlie kom hem helt urladdad. Så kul har han haft idag! Charlie är rätt social så det blev ju en del tid till både för kul aktivering och till att bekanta sig med fler främst fyrbenta. Men Charlie utmärkte sig inte på något sätt. Rätt duktig var han faktiskt... noterade ett stolt föräldrapar. För det är det vi är till våra hundar, poängterar kursledningen. En matte till en en tik av samma rasblandning försökte redan nu tussa ihop hennes och vår. Det hade varit kul med valpar sa hon ;-)... men du kan vara lugn Eva-Katrine, för ung är han väl kanske inte... men att få barn, det är ett stort ansvar att axla ;-)

9 kommentarer:

Anonym sa...

vilken härlig dag =) grattis till lov.....Vilken smak tog du på potatisen? jag sa till anna att vi kör på kalas helgen 10- 11 juli...låter det bra?

Kram eva

Ingela sa...

Crabfish var dagens så det tog vi båda... mums filibabba!

Det blir perfa vad gäller kalaset ;-)

Kram från semesterfiraren. Charlies aktivitetskurs börjar idag. Så jag hoppas att han är laddad...annars blir han väl!

Kram mamma

Anonym sa...

Hur gick det för charliebus? Var min lilla kille duktig? Hur många veckor ska han gå?

Sov gott semesterfiraren =)

Kram eva

Petit Eyekiss sa...

Grattis till "lärarsemestern" Om jag var i dina kläder skulle jag redan nu längta tillbaka till arbets rummmet. Vilken underbar utsikt!!
Här jobbas det på så det står härliga till. Allt ligger efter eftersom vi var sjuka förut.visserligen hostar L fortfarande och på mig känns det som det fastnat i bihålorna. Kanske kan jag fixa det med lite huskurer.
Ha det så skönt så länge solen är framme
kram
Elisabeth

Anonym sa...

Hmm valpar, det är min charlie för liten för eller hur?

Tigris Predikantan sa...

Ha,ha ... nej, para ihop är inget man bara "gör så där i en vända" *ler*!

Ölandsvindar sa...

Det är mysigt med sådana vänner. Även om man bara ses en gång per år känns det efter några minuter som om man träffas dagligen. I dag förbereder jag en italiensk afton för två damer i byn som vi är "skyldiga" en middag. Pasta, köttbullar kokta i tomatsås och kryddade med rosmarin och salvia från trädgården, sallad och rödvin. Som inledning blir det mozzarellatårta och foccacia. Ska bli trevligt!
Kram
Kerstin

Ölandsvindar sa...

Vistt ja! Du frågade om irisen. Jag kollade i floran och både trädgårdsiris och svärdslilja m fl tillhör släktet Iridaceae.
Kerstin

Bestemor Drillo sa...

Hei du ! Hvilken herlig dag du har hatt! Jeg skynder meg å ønske en givende helg til deg! Nettet ramler vel snart ut igjen!
Klem fra bestemor som storkoser seg!